Szünet. Néha jót tesz egy kapcsolatnak. Vélemény? (tudásbázis)
Szerencsés természetű vagy. Nálam szünet után nincs becsengetés!
A szünetet a férfi akkor "találja ki", amikor egy másik nő van az életében, de téged valami miatt még meg akar tartani, hátha az az új hamar elmúlik. Nem kell mindent elhinni nekik. De ezt egy férfi jobban el fogja tudni mondani neked.
De ha két ember nagyon haragszik egymásra, jobb egy picit külön. Nálunk ez volt. Nagyon haragudtam Rá. Bunkón viselkedett, amit már nem tudtam hosszú távon elviselni. Ahhoz, hogy ne vesszünk össze rajta nap mint nap, kellett az a kis szünet. Lenyugodtam, és ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Sőt, a kapcsolatunk azóta erősebb lett.
Ha igazi a szeretet,vagy szerelem,akkor nem kell szünet!Persze ez az én véleményem.
Ha szünet van, akkor már szerintem hagyni kell végleg...ez a véleményem.
Na, az őszinteség nálunk elég érdekes. Tudom, hogy régen történtek dolgok, amikről jobb, ha nem tudok, viszont nekem is volt 1-2 story-m, amit jobb, ha nem tud meg... Elkezdtem mesélni, de mikor egyszerre láttam szemében a dühöt és a fájdalmat, jobbnak láttam, ha nem folytatom. Meg nem mindig jó, ha tudja, hogy épp melyik haverom gondolja úgy, hogy jobb lenne, ha a barátságunk inkább kapcsolattá nőné ki magát. Én letisztázom, ő meg nem tudja meg. Miért idegeskedjen feleslegesen? Ja, meg még a végén megint el lennék tiltva a haveroktól... :) Tehát ma már alapjában véve őszinték vagyunk egymással, de vannak titkok a múltban, melyekre mindkettőnknek jobb, ha nem derül fény...
neked szerencséd volt
okan nem térnek ám észhez!
ugyhogy szeressétek egymást továbbra is
az őszinteség meg mindig fontos :))))
Nekem nincsenek jó tapasztalataim a szünetről!Sajnos a szünet végén általába a kapcsolataim is véget értek.Rájöttünk a szünet alatt,hogy jobb nekünk külön.
Szep tortenet :) De ez nem szunet, hanem szakitas. A sokktol eszhez tert. Kivanom, hogy igy maradjon :) De ez sem torvenyszeru. Marmint, hogy valaki eszhezterjen egy szakitas hatasara. Embere valogatja
Ez az én történetem... Nekünk nagyon jót tett a szünet. Sőt. :) De véleményeket és tapasztalatokat továbbra is várok!
Több, mint 1 hónapig voltunk külön. A szemem láttára vált érett férfivá az az 1 hónap alatt. Volt ideje átgondolni mindent, én meg rájöttem, hogy nem tudom elképzelni az életemet nélküle. A legjobb barátommá vált, jól éreztem magam vele. Furcsának tűnt, hogy milyen rövid idő alatt változott meg. Bár nem nagyon bíztam abban, hogy sokáig fog tartani a hirtelen jött változás, kibékültem vele. Azóta arany életem van. :) Ha visszagondolok, milyen volt előtte, olyan, mintha egy teljesen ismeretlen pasira gondolnék. Teljesen megváltozott. ha nem számoljuk azt az 1 hónapot, amit külön voltunk, akkor 3 éve és 5 hónapja vagyunk együtt. Nem szívesen beszél arról az időszakról, sem az előtte való majdnem másfél évről, mert tudja, hogy nagyon gané volt velem. Ma ő a párom és a legjobb barátom együtt. Mindent meg tudunk beszélni, nem szoktunk veszekedni (legfelljebb pici vitáink vannak, de ez természetes), van szabadságom, nyugodhan bulizhatok akár nélküle is, megbízik bennem. És végtelenül boldog vagyok vele.
1 éve és 3 hónapja voltunk együtt a párommal, mikor már olyan mértékben kiborított, hogy azt mondtam, legyen vége. Nagyon szerettem, de nem tudtam elviselni a düh- és féltékenységi rohamait, a sok más hülyeségével együtt. Nem volt mellette szabadságom, a barátaimat eltiltotta tőlem, úgy éreztem magam, mintha egy tök üres kalitkában élnék, megfosztva mindentől, amit szeretek. Állandó jelleggel kutakodott a telefonomban is, nem volt privát életem. Sokáig fenyegetőztem, hogy szakítok vele, ha nem hagyja abba. Úgy volt vele, hogy úgyse teszem meg, mert szeretem. Az utolsó csepp a pohárban az volt, mikor külön újéveztünk, persze miatta. Nem hívott, hogy menjek vele, amikor meg rákérdeztem, hogy hová megyünk, jött a hidegzuhany, hogy "Bocs Édesem, én már befizettem az újévezést, és már mindenki befizette a társaságban". Ja, mondom, bocs. Én nem ismertem a haverjait, még az anyjával sem találkoztam soha. Nekem nincs életem, nincs szabadságom, erre ő már befizette magának az újévezést. Az volt a lényege az egésznek, hogy nekem nem lehettek hisztirohamaim az ő dolgai miatt, de az újévet követő nap olyan SMS-eket kaptam tőle, hogy tudom, hogy jó volt az újévezésed, meg biztos megcsaltál stb. Ezzel betelt a pohár. Nem elég, hogy nem lehetünk együtt, mert ő már elintézte magának, erre számonkér rajtam olyat, amit nem is tettem? Kiadtam az útját. Könyörgött, hogy ne tegyem, de nem érdekelt. Szenvedtem, mint egy kutya. Szerettem... de nem bírtam már azt, ahogyan bánt velem. Mintha valami tárgy lettem volna. Gyorsan jött egy másik. Azt hittem, minden jóra fordul, el fogom felejteni őt. Nem így lett. Folyton hívogatott, könyörgött, megvárt suli után. Ganéskodtam vele. Tudtam, hogy szeret, ezért még húzogattam is, hogy majd meglátjuk. Az lett a vége , hogy már sírva könyörgött, letérdelt elém mindenki előtt, én meg hidegen otthagytam őt, megalázva... Nagyon fájt mindkettőnknek, de nem akartam még kibékülni vele. Úgy gondoltam, megérdemli azért az 1 évért és 3 hónapért, amit velem tett. Bár elfeledtette velem az előző barátomat (és ezért hálás vagyok neki), nem tudtam szemet húnyni afelett, hogy hónapok óta nem beszélhettem a barátaimmal, ha kaptam egy kedves SMS-t, abban a pillanatban ki kellett törölnöm, stb.
Ha egy kapcsolatban gondok vannak, akkor azt közösen kell megoldani, beszélni kell róla. Nem hiszem, hogy a szünet segít. Én el se tudnám képzelni, hogy szünetet tartsunk, ha a párom erre kérne, akkor azt hiszem az már a kapcsolatunk végét jelentené.
Vagy szünet vagy kapcsolat...
Szerintem igen . Mert ha kicsit távol vagytok egymástól ,kiderül hiányzik -e a másik.
A szunet az, amikor az egyik idot ker, hogy atgondolja az erzeseit, a kapcsolatot?
Ha ez, akkor en ki is rugnam, veglegesitett szunet. Ha bizonytalan, ha ketsegei vannak, mehet. Nem varnam meg, mig kiprobalgatja magat s ha nem talal jobbat, visszajon; vagy esszel meggyozi magat.
szünet... mint napokig vagy hetekig nem beszélni, találkozni?! vagy csak 3-4 nap, mig nem találkoznak pl elutazás miatt? nem mindegy. az elsőnél már felesleges is hazamenni.. értelme egyenlő a 0-ával.. a másodiknál esetleg erősítheti a kapcsolatot
egy kapcsolatbva minek szünet?ha kell,akkor az azért van mert kialudtak a tüzek.nem szeretem a szünetet.ha vége,akkor legyünk már annyira őszinték magunkhoz és a párunkhoz,hogy megmondjuk:akkor vége.
Véleményem szerint a szünet jó dolog, nekünk bevált. Csak ne legyen túl hosszú.
Igen, ez így igaz! Arra azért ügyelni kell, hogy a túl hosszú szünet az már "nem szünet"!!!
Az első szünet megmutatja mit jelent egymásnak két ember. Mennyi érzelem ... stb van ebben a kapcsolatban.
Az összes többi szünet csak struccpolitika.
Vélemény? "szünet" még soha nem tett jót egy kapcsolatnak sem. Ez a kifejezés, hogy "szünet", semmi mást nem jelent, csak azt, hogy az egyik félnek elege van a másikból, viszont gyáva és nem meri ezt megmondani (aki nem hiszi, az járjon utánna, vagy ismerje be, hogy még saját magának sem mond igazat)
Szia!
Szerintem ezzel semmi gond! Ha úgy érzed a ti kapcsolatotoknak jót tett a "szünet" mi a probléma?
Persze nem jó ha túl gyakran csinálja az ember ezt a "szünet" dolgot, de kétségtelen, hogy néha szükséges, függetlenül attól, hogy a párok tökéletesen meg tudják beszélni a dolgokat egymással! Viszont ha rendszert kell csinálni belőle, akkor már más a gond!
Szóval a lényeg, hogy aki még nem volt ilyen cipőben, az nem tudhatja, és nem is mindenkinél segíthet a "szünet!"
Ezzel a témával írtam ki egy szavazást. Nagyon kevesen gondolják úgy, hogy a szünet jó. Pedig szerintem néha nagyon is jót tesz, ha beiktatunk 1 kis szünetet a kapcsolatba... Lehet, hogy csak az enyém lett sokkal jobb ezáltal?
Szünet. Néha jót tesz egy kapcsolatnak. Vélemény?
További ajánlott fórumok: