Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szülő tehet arról, ha 16-18 éves gyereke jogsi nélkül vezet? fórum

Szülő tehet arról, ha 16-18 éves gyereke jogsi nélkül vezet? (beszélgetés)

24. tumbo2 (válaszként erre: 12. - 55Judit)
dec. 22. 14:48
az én lányom sem,persze gyakran jött,vezetni is ő tanította meg,mondom atyaég,még a szemöldökét is pont úgy húzza föl.az idősebb testvérét már régebben ismerte,de a fiatalabbat csak akkor,mikor meghalt az apja.dühös is volt,hogy neki nem mondta senki.hálistennek jóban vannak,együtt is karácsonyoznak,
23. tumbo2
dec. 22. 14:43
nálunk is volt egy tragédia,a 15 éves ittasan vezetett.a mellette ülő fiú azonnal meghalt,persze nem volt bekötve,
dec. 11. 13:02
Kié a kocsi ?
dec. 11. 12:24
Nem, a gyerek tehet róla.
dec. 10. 22:14
Igen.
dec. 10. 09:10
igen
18. Pumpkin. (válaszként erre: 16. - TamThor)
dec. 10. 08:35

Igen, azt is foigyelembe kell venni például költözéskor vagy intézményválasztáskor, sportválasztáskor stb egy család, gyerek esetében (akinek van rá lehetősége, tehát a legtöbbeknek), hogy akiket látsz az utcán, a környéken stb. azok és azok gyerekeivel fog összejárni a te gyereked is. Azok lesznek a szomszédaid stb.

Azt elég régen kimutatták már, hogy a hozzád legközelebb álló 5 ember átlaga vagy. Mindenben. Viselkedésben, kulturáltságban, műveltségben, munkában, morálban, anyagi helyzetben stb.

dec. 10. 08:32

A leggyakoribb esetben a kiegyensúlyozott, önazonos, erkölcsös, korrekt életet élő, szerető, támogató stb családok gyerekei nem tesznek ilyesmit.

Minimális kivétel persze előfordulhat, de általában csak kibújuk a szög a zsákból.

16. TamThor (válaszként erre: 1. - Hpetra22)
dec. 10. 07:43
Nevelés kérdése. Ritka esetben vannak olyan pszichés problémák, amikor normális nevelés mellett is durván lázadó a gyerek és teljesen káoszos agyban, ezért nem is lehet rá hatni se jó szóval, se példamutatással. Ennél a balesetnél szerintem se a nevelés, se a példamutatás nem volt meg. Illetve megvolt, de a rossz példa. Ahogy olvastam, a környékre és a falura is jellemző a rossz példa. És akkor finoman fejeztem ki magam. Engem nagyon felbosszant a rendőrök bűnbakká tétele.
dec. 10. 07:31
Igen, nagy mértékben.
dec. 10. 05:30
ne hagyd ott elotte a kulcsot s vidd magaddal akkoris ha tudod hogy nem autoval mesz.jogsi nelkul veszelyes vezetni!
13. Isco (válaszként erre: 1. - Hpetra22)
dec. 9. 21:02
Nem
12. 55Judit (válaszként erre: 10. - Hpetra22)
dec. 9. 20:16
Az én gyerekem nem az apja mellett nőtt fel, sőt 17 éves koráig nem is ismerte. Mégis bizonyos dolgokban döbbenetes hasonlóság van közöttük már a fiam kicsi korától, és most nem a kinézetre gondolok.
11. 55Judit (válaszként erre: 10. - Hpetra22)
dec. 9. 20:12
Mindenféle megnyilvánulásunkban van több-kevesebb genetika.
10. hpetra22 (válaszként erre: 8. - 55Judit)
dec. 9. 19:57
Úgy gondolod, ebben van genetika is?
9. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 6. - Liliom10)
dec. 9. 19:22

Ismerek olyan szülőpárt, akik példásan nevelték a gyerekeiket, kettő normális, 1 kábítószeres ördög lett.

Hidd el a társaság nagy vámszedő. És egy iskolai bulin ment el az esze a gyereknek.

8. 55Judit (válaszként erre: 6. - Liliom10)
dec. 9. 19:07

Lehet hogy tudja, csak nem érdekli. Gondolod akik teljesen kiszolgáltatott hajléktalanokat vernek ők nem tudják hogy ártanak vele? Dehogynem. Direkt azért csinálják hogy ártsanak. Annyi mindentől függ kiből milyen ember válik. Heted íziglen öröklődnek tulajdonságok, alakítja a gyerekeket valamennyire a nevelés is, és van mindenkiben egy jó nagy rész egyéni vonás is.

Felnőttek is mennyi rosszat művelnek másokkal! Biztos hogy 90%-ot nem arra neveltek.

7. 55Judit (válaszként erre: 1. - Hpetra22)
dec. 9. 19:01

Nem minden esetben tehet a szülő a gyereke tetteiről. Van olyan kutyaütő fertelem, akinek rojtosra beszélheti a szülője a száját, mégis falra hányt borsó. Nem csak neveléstől függ ki milyen felnőtté válik.

Könnyebb lenne megválaszolni a kérdésedet, ha ismerném a konkrét családot.

dec. 9. 18:51
Igen. Meg kellett volna tanítani kiskorától, hogy a tetteinek következményei vannak, és az komoly is lehet, sőt, másoknak is árthat !
5. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 1. - Hpetra22)
dec. 9. 18:44
Nagy többségben tehet, de a hülye társaság is félreviheti a legnormálisabb szülő, legnormálisabban nevelt gyermekét is.
4. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 2. - Globus)
dec. 9. 18:42
Baráttól is szerezhet.
3. kristo_f (válaszként erre: 1. - Hpetra22)
dec. 9. 18:42
Tehet róla. Úgy nevelte a fiát hogy nem hallgatott rá. Ugyanakkor egy serdülőt kapával kaszával nem lehet visszatartani ha menni/vezetni akar. A szülő viszont ne jajongjon amikor darabokban szedik ki a roncsból és utálom hallgatni hogy rendes srác volt mert köszönt a szomszéd néninek
2. globus (válaszként erre: 1. - Hpetra22)
dec. 9. 18:28
Kitől szerez kocsit?
dec. 9. 18:17

Most nem csak a Szerencs utcai balesetre gondolok, bár ott is meglepően sokan védik a szülőket.

Szerintem tehet a szülő arról, ha 16 évesen már rendőrségi ügye van egy gyereknek. Ti mit gondoltok?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook