Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mitől hangzik hitelesnek egy bocsánatkérés? fórum

Mitől hangzik hitelesnek egy bocsánatkérés? (beszélgetés)

tegnapelőtt 20:23
Attól h ismered a másikat és tudod mikor mire hogyan reagál
16. judebyjude (válaszként erre: 13. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 20:10
Szerintem igen. Közben pl nekem az is számít, hogy beszélgessünk a történtekről, hogy lássam és érezzem is, hogy a másik fél komolyan gondolja...persze a túrórudinál ez elhanyagolható 😋
15. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 11. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 16:09
Ezzel teljesen egyetértek, már itt a fórumon is kértem bocsánatot, mert benéztem valamit.
14. csemár (válaszként erre: 10. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 15:42

Nem kell, hogy meggyőzzél, én nem vagyok oda az AI-ért, és a "mindentudásáról" is megvan a véleményem. Csak azért említettem meg itt, mert vannak sokan, akik módfelett megbíznak benne.

Számomra sokkal hitelesebb a 3. sz. hozzászólásban említett "őszinteség".

Köszönöm, hogy a hozzászólásoddal lehetővé tetted a számomra, hogy mindezeket kifejtsem!

13. kentaurcica (válaszként erre: 2. - Judebyjude)
tegnapelőtt 15:39
A bocsánatkérés utáni viselkedés a kulcs?
12. kentaurcica (válaszként erre: 4. - Kacsahercegno)
tegnapelőtt 15:38
Igen, az ígéret csak pár szó, ha nem tartják be, semmit se ér.
11. kentaurcica (válaszként erre: 9. - L.luiselotte)
tegnapelőtt 15:37
Szerintem az baj, ha sosem kértél bocsánatot. Olyan nincs, hogy az ember soha nem hibázik, nem bánt meg mást vagy okoz kárt másnak soha, egész életében. Tehát szerintem ilyen volt, de ha sosem kértél elnézést, az azt jelenti, hogy soha nem ismerted be a saját hibád.
10. kentaurcica (válaszként erre: 6. - Csemár)
tegnapelőtt 15:36
Hiába, ha te állsz ott egy szituációban és nem az AI. Nem ő látja a másik ember arcát, hallja a hangját, látja a rezdüléseit, nem az AI éli át a következményeket.
tegnapelőtt 14:47
Szerintem sose hiteles. Nem kértem bocsánatot soha senkitől, nem változott a véleményem a , bűn,' elkövetése óta , komolytalannak képmutatónak tartom.
tegnapelőtt 13:04
Szerintem az idő dönti el
tegnapelőtt 12:55
Teszi, vagy nem teszi továbra is.
6. csemár (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 11:58

KÍváncsi voltam, mit mond erre az AI?

Gyönyörű választ adott!

5. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 10:23

Az biztos, ha kierőszakolt a bocsánatkérés, az sosem lesz hiteles. Volt, hogy gyerekként mondták kérjek bocsánatot, azt sem tudtam miért, de, hogy túl legyek rajta, elrebegtem, hogy bocsánatot kérek.

Felelősségvállalás, amikor nem magyarázkodást, nem kifogást, keres az illető:Igen, ezt én rontottam el, és a későbbiekben próbálja is jóvátenni.

Pl. megcsal, nem azzal jön: DE a gyerekkel foglalkoztál állandóan, hanem átvesz a terheidből, hogy többet lehessetek együtt, pihentebb legyél.

A hitelességet a szándék tisztasága mutatja.

4. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 09:24

Szerintem nem maga a bocsánatkérés, meg az azt általában közvetlenül követő ígérgetés ami hitelessé teszi, hanem hogy utána hogyan viselkedik az illető. Ha megette az utolsó túrórudit, vesz-e másikat, ha cserbenhagyott, odafigyel-e, hogy máskor ne forduljon elő hasonló, amit ígérget a nagy bocsánatkérések közepette, azt betartja-e.

Mindig azt mondom, hogy ígéretekkel tele a padlás, majd az idő meg az illető tettei bebizonyítják.

tegnapelőtt 09:23
Nekem az őszinteségétől.
tegnapelőtt 09:12

Sokat számít, hogy mivel kapcsolatban esedékes az a bocsántkérés, azaz mi volt a történet.- Más ha véletlen megette az utolsó túrórudit, és más ha pl cserbenhagyott egy nehéz helyzetben.

Összességében, szerintem akkor hiteles egy bocsánatkérés, ha felelősséget vállal a történtek után; legalább a saját részéért (amit mondott vagy tett, vagy nem mondott vagy nem tett). Megérti (és ki is fejezi) hogy mindez téged, vagy a másik felet hogy érinthette, és hogy innentől kezdve mit fog tenni azért, hogy ez újra ne forduljon elő. - Ha és amennyiben még szeretne kapcsolatot fenntartani.

tegnapelőtt 08:38
Mik a külső vagy belső jelek?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook