Szülő, rokon, lakhatás. Véleményt kérek! (beszélgetés)
Ha elmész ingyenes tanácsadásra még nem jelenti azt, hogy jogi útra terelnéd az ügyet, csak tudni fogod, hogy hogyan áll a szénád, netán azt is, hogy hogyan tudsz törvényesen kikeveredni az ügyből.
Nekem is elsőre az jutott eszembe, hogy visszaadni a pénzt, de ha az ingatlan ára felment, akkor a hozzátoldott résznek is, ergo nagyon jól jársz, ha a 3 millióval megelégszenek. Az alkoholista nagybácsi talán bele is megy, de itt több jogi kérdés van: 1. mennyire kötelez téged az a nyilatkozat? - törvényes vagy sem, 2. ha törvényes, akkor hogyan tudod visszacsinálni az egészet.
Értem értem .. :/
Pff de nehéz ügy :/
Jó tett helyébe jót ne várj!
Én nem értek jogi ügyekhez,de szerintem az a papír semmit nem ér.Ha nem ügyvédnél közjegyző által hitelesített, nem hiszem hogy érvényes lenne.Én mindenképp megkérdeznék egy szakértőt.Lehet a hoxán is akad aki tud segíteni.Esetleg próbálkozz itt:Jogi fórum
Világos.
És ha nem laktál ott sosem, miért nem a házba költöztek be, miért a felújítandó melléképületbe? (Bocs, hogy értetlen vagyok)
Igen. valóban így lenne. De ugye a ház értéke (amit én még egy másodpercig nem élveztem) valójában nőtt a beruházás miatt, elméletileg. Gyakorlatilag csökkent az ott lakásuk ideje alatt, ugyanis teljesen lepusztították a házat.
Azért várom a hivatal megkeresésését, aztán majd megmondják, mi van.
Jaaa, értem.
Hát ha úgy nézzük, hogy ha havi bért fizetett volna, akkor azt már rég lelakta.
De tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű.
Azt se értem, hol tud ilyesmivel feljelenteni, ha nem vagy szülő- és rokontartásra kötelezve.
A lakrész állt. Víz, gáz, villany, fürdő, wc lett kialakítva.
Valóban így van.
Hogy az öccse odahozott 3 milliót, amiből azt a lakrészt kialakítottuk neki, én aláírtam, hogy ott lakthat, és most ki akarom tenni.
Tömören.
Intézkednek! Ezt mondták neki.
(Várom a megkeresésüket.)
Mi baja ennek a jóembernek. :/ elitta a maradék eszét is? Örülne neki, hogy még ezek után is segítesz.
Az önkormányzatnál mit mondtak neki?
A másik testvér milyen indokkal akar feljelenti?
(Azt hiszem, ott zavarodtam össze teljesen)
Nem, nem adtam haszonélvezeti jogot. Az én házam, a szüleimnek sincs rajt haszonélvezeti joga.
Egy sima Nyilatkozat volt, talán két tanúval.
kavarás = mászkál, jön-megy összevissza
Nézd, én ezt így nem veszem magamra, mert semmi ilyen gondolatom nem volt, nem is írtam ilyet, de jól gondolod, hogy fel kell készülni ilyenekre is, ha gyakorlott hoxás vagy, minden alapod meg van rá.
Tényleg a világ egyik legnehezebb dolga az idős és/vagy problémás családtagok gondozása, mert az ember jót is akar, de maga se akar a tönk szélére kerülni.
Én foglalkozásomból adódóan találkoztam nem kevésszer ilyen esetekkel, mikor kezd kilátástalanná válni a helyzet. Ami ugye mindenkié egyedi, mindenkiének más-más oldalai vannak.
Én világ életemben attól féltem, hogy majd valakinek a nyakán maradok gondnak, tehernek.
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Te mit tennél?Adj véleményt!
- Csajok, pasik... Véleményt!
- Negatív - pozitív hirdetések - Írjunk véleményt...
- Képfeltöltésnél kell a szülő engedélye, ha rokon gyermekről van szó?
- Olyan szülőktől kérnék véleményt akinek a gyermeke kistérségi társulási tagintézményben tanul.A társulással járó tapasztalatok érdekelnének!