Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szülő, rokon, lakhatás. Véleményt kérek! fórum

Szülő, rokon, lakhatás. Véleményt kérek! (beszélgetés)

1 2 3
34. semleges (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 26. 14:31
Vond vissza a p.csába:)
33. semleges (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 26. 14:29
Nem vagy szemét tróger, sőt. Eddig megoldottad az életét, életüket. Nekem nem lett volna ekkora türelmem. Rég kitettem volna. Na álljon meg a menet. Te megtetted a magadét erőn felül, lehet csinálni a többi rokonnak és gondoskodni a tesóról. Most csinálják ők.
32. csikil4ny (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 26. 14:06

Ha elmész ingyenes tanácsadásra még nem jelenti azt, hogy jogi útra terelnéd az ügyet, csak tudni fogod, hogy hogyan áll a szénád, netán azt is, hogy hogyan tudsz törvényesen kikeveredni az ügyből.

Nekem is elsőre az jutott eszembe, hogy visszaadni a pénzt, de ha az ingatlan ára felment, akkor a hozzátoldott résznek is, ergo nagyon jól jársz, ha a 3 millióval megelégszenek. Az alkoholista nagybácsi talán bele is megy, de itt több jogi kérdés van: 1. mennyire kötelez téged az a nyilatkozat? - törvényes vagy sem, 2. ha törvényes, akkor hogyan tudod visszacsinálni az egészet.

2020. aug. 26. 13:39
Ha írtál egy nyilatkozatot, miszerint a 3 millióért cserébe addig él ott, ameddig akar, akkor nem tehet ki csak akkor,ha ezt ő is akarja. Tudom, hogy ezt már hülyeség írni, de ez a nyilatkozat elég felelőtlen volt...
2020. aug. 26. 13:39
Megkérném a nagybácsit, adja el neked a felépített házrészt. Alkeszeknek mindég kell a pénz. Amennyiben eladná, akkor elmenne a pénzével együtt és megszabadulnál tőle. Az, hogy utána mi lenne vele, ez már nem a te dolgod, nem a te bajod. A helyzet, hogy a nincstelen alkoholistákat hamarabb elhelyezik a szoc. otthonokba, mint egy tisztességes idős embert.
29. Lávli* (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 26. 12:15

Értem értem .. :/

Pff de nehéz ügy :/

28. Lávli* (válaszként erre: 25. - Lávli*)
2020. aug. 26. 12:14
Jaj már látom. Elolvastam újra. Bocsi
27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 25. - Lávli*)
2020. aug. 26. 12:13
Akkor még anyu és apu együtt laktak a nagy házban. Tehát volt egy kialakult életközösség. Az "öcsit" azért vették oda, mert a családban senkinek nem kellett (még a 3 milliójával együtt), és hajléktalan lett volna, miután a pénzt kb. 2 hét alatt eltűnteni.
2020. aug. 26. 12:12

Jó tett helyébe jót ne várj!

Én nem értek jogi ügyekhez,de szerintem az a papír semmit nem ér.Ha nem ügyvédnél közjegyző által hitelesített, nem hiszem hogy érvényes lenne.Én mindenképp megkérdeznék egy szakértőt.Lehet a hoxán is akad aki tud segíteni.Esetleg próbálkozz itt:Jogi fórum

25. Lávli* (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 26. 12:11

Világos.

És ha nem laktál ott sosem, miért nem a házba költöztek be, miért a felújítandó melléképületbe? (Bocs, hogy értetlen vagyok)

24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 23. - Lávli*)
2020. aug. 26. 12:07

Igen. valóban így lenne. De ugye a ház értéke (amit én még egy másodpercig nem élveztem) valójában nőtt a beruházás miatt, elméletileg. Gyakorlatilag csökkent az ott lakásuk ideje alatt, ugyanis teljesen lepusztították a házat.

Azért várom a hivatal megkeresésését, aztán majd megmondják, mi van.

23. Lávli* (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 26. 12:04

Jaaa, értem.

Hát ha úgy nézzük, hogy ha havi bért fizetett volna, akkor azt már rég lelakta.

De tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű.

Azt se értem, hol tud ilyesmivel feljelenteni, ha nem vagy szülő- és rokontartásra kötelezve.

22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 21. - New(l))
2020. aug. 26. 12:03

A lakrész állt. Víz, gáz, villany, fürdő, wc lett kialakítva.

Valóban így van.

21. New(l) (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 26. 12:01
Aha, így már érthető, miért nyüzsög a harmadik tesó. Valóban a nagybácsi 3 misijéből épült a lakrész?
20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - New(l))
2020. aug. 26. 12:00
Nem tudom. Várom, hogy megkeressenek. Idézés vagy valami.
19. New(l) (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 26. 11:59
Nem is tudtam hogy eljárnak ilyen ügyekben. Lehet csak le akarták rázni. :)
18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Lávli*)
2020. aug. 26. 11:59

Hogy az öccse odahozott 3 milliót, amiből azt a lakrészt kialakítottuk neki, én aláírtam, hogy ott lakthat, és most ki akarom tenni.

Tömören.

17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - New(l))
2020. aug. 26. 11:58

Intézkednek! Ezt mondták neki.

(Várom a megkeresésüket.)

16. New(l) (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 26. 11:57

Mi baja ennek a jóembernek. :/ elitta a maradék eszét is? Örülne neki, hogy még ezek után is segítesz.

Az önkormányzatnál mit mondtak neki?

A másik testvér milyen indokkal akar feljelenti?

(Azt hiszem, ott zavarodtam össze teljesen)

14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Csikil4ny)
Nem szeretnék addig eljutni. Most már úgy bemérgedtem ma reggelre (miután kiderült, hogy a másik öccsük akar ügyvédet fogadni ellenem), hogy odaadom a 3 milliót a kezébe, egy rakétát a seggébe, aztán szálljon el! Biztos csillapodnak bennem majd az indulatok, de még friss.
13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - New(l))
2020. aug. 26. 11:55
Igen, ezt magyarázom én is neki, hogy nem utcára akarom tenni őket, hanem másikba. Addig keressük, amíg nem ok. De megnézni se volt hajlandó, ami apunak tetszett, csak a papírját lobogtatja, és rohant az önkormányzatra, hogy ki akarjuk tenni, teli kürtölte a falut és a tágabb családot. :/
2020. aug. 26. 11:54
Jobb ha mégis ügyvédtől kérsz tanácsot, mindenki kifejtheti a véleményét, de attól még nem biztos, hogy törvényes.
11. Lávli* (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 26. 11:52
Látszott. Semmi gond.
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Lávli*)
2020. aug. 26. 11:51
Nem is szántam Neked. Reméltem, hogy látszik. Elnézést.
9. New(l) (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 26. 11:51
Gondolom akkor azt vissza lehet vonni. De amúgy se utcára akarod tenni, hanem máshova költöztetni, ebbe nem megy bele?
8. Lávli* (válaszként erre: 6. - Levarosbukta)
2020. aug. 26. 11:50
De akik neked alkoholista trottyok, azok neki az apja meg a nagybátyja. Azt azért ne feledd.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - New(l))
2020. aug. 26. 11:49

Nem, nem adtam haszonélvezeti jogot. Az én házam, a szüleimnek sincs rajt haszonélvezeti joga.

Egy sima Nyilatkozat volt, talán két tanúval.

kavarás = mászkál, jön-megy összevissza

2020. aug. 26. 11:41
Pont hogy nem vagy szemét tróger, én még ennyit se tettem volna meg az ilyen alkoholista trottyokért az tuti. Lépd meg amit szeretnél, fogd a kis motyójukat pakold át őket oda ahova akarod. Ha nem tetszik nekik mehetnek az enszhez' vagy ahova akarnak. Ennyi!
5. Lávli* (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 26. 11:41

Nézd, én ezt így nem veszem magamra, mert semmi ilyen gondolatom nem volt, nem is írtam ilyet, de jól gondolod, hogy fel kell készülni ilyenekre is, ha gyakorlott hoxás vagy, minden alapod meg van rá.

Tényleg a világ egyik legnehezebb dolga az idős és/vagy problémás családtagok gondozása, mert az ember jót is akar, de maga se akar a tönk szélére kerülni.

Én foglalkozásomból adódóan találkoztam nem kevésszer ilyen esetekkel, mikor kezd kilátástalanná válni a helyzet. Ami ugye mindenkié egyedi, mindenkiének más-más oldalai vannak.

Én világ életemben attól féltem, hogy majd valakinek a nyakán maradok gondnak, tehernek.

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook