Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szülésznő - pro és kontra fórum

Szülésznő - pro és kontra (beszélgetős fórum)


1 2
2018. aug. 22. 11:43
Jó lenne felfrissíteni ezt a topicot! Gyertek beszélgetni,Kismamàk,akik hamarosan szültök(mint én)!
2008. okt. 23. 09:44

A mai napig szeretettel,hálával, tisztelettel gondolok RÁ. Neki sokat,rengeteget köszönhetek. Egész műszakját rám áldozta. És nem voltam könnyű eset, mert nem kelhettem fel, infúziót kaptam EKG-t kellett csinálnia a BABÁM miatt stb. Mellette a többi Kismamával is törödött. Bár, Nekik akkor még nem jött el az idejük a szülésre. Mindvégig türelmes, hozzáértő, segítő volt.( reggel fél 7-től este 18.50 -ig mellettem volt. Ekkor lettek kész velem és a Babámmal )


Barátnőm is lett. Pedig 25 éve volt.

47. Cyntia (válaszként erre: 46. - Pitypang)
2008. szept. 18. 19:52
Olyan aranyos vagy! Köszönöm a megelőlegezett bizalmadat :-)!
46. Pitypang (válaszként erre: 45. - Cyntia)
2008. szept. 18. 16:37

Szia!


Majd megkereslek, ha szülni szeretnék újra. ;) Nekem nagy csalódás volt a fogadott szülésznőm, akit azért kértem fel, hogy a segítségemre legyen, erre még ő volt rám kiakadva, hogy beindult a szülés 4 héttel korábban...

Már másfél éve, de még nem tudtam napirendre térni a téma felett. Rossz nyomot hagyott bennem ez, nem is érzem úgy, hogy mindenáron akarnék még gyereket. Esetleg majd jópár év múlva...

Pedig tudom, hogy sokan meg a szülésznőjüknek milyen hálásak, mert az övék épp nagyon sokat segített. Ez van.


Remélem, neked minden jól megy majd és a kolleganőid kedvesek, segítőkészek lesznek. Az meg azért külön előny, hogy te legalább elméletben már tudod, milyen egy szülés. ;)

45. Cyntia
2008. szept. 18. 16:26

Sziasztok!


Érdekes dolgokat írtok itt.. Sajnos, hogy ezek a dolgok így mennek mostanában.

Én 27. hetes kismama vagyok, és szülésznőnek tanulok az orvosi egyetemen. És tudjátok miért?

Hogy máshogy menjenek a dolgok legalább nálam, amikor praktizálok. Mert hál istennek szülést egyedül is vezethetek, és terhest is gondozhatok.

Az biztos, hogy a kismama mellett fogok állni, mert nálam jelenleg pld az van, hogy nekem kell kitalálni, hogy mikor menjek legközelebb, és hogy milyen vizsgálat lesz. Hát nem megnyugtató, az biztos.

Szóval amikor odakerülök, akkor igyekszem majd reformokat megvalósítani :-)! A kismamák és a szülő nők érdekében!!!

44. kalamaj (válaszként erre: 36. - 14b80b3300)
2008. szept. 17. 23:42
Igaz már régen írtad a véleményed Irénről, de teljesen véletlenül rátaláltam, és nem győzök csodálkozni. Nekem ő volt a fogadott szülésznőm, és tökéletesen meg voltunk vele elégedve. Bármikor zaklathattam hülye kérdésekkel, készségesen válaszolt, míg a dokimnál volt olyan érzésem, hogy nagyon unja a szakmáját. Nem tudom mit jelent a nagyon sok, de én szívem szerint többet adtam volna neki, mint a dokinak. Én jóval szülés előtt megbeszéltem vele, hogy mennyit fogok adni, és annyit is adtam. Ez nem volt téma a továbbiakban. Én nem mézes mázosnak mondanám, hanem nagyon közvetlennek...Érdekes mindenesetre, hogy ugyanaz az ember ennyire különböző benyomást tud tenni.
43. Pitypang (válaszként erre: 42. - Jasminel)
2008. szept. 7. 01:21

Az még hagyján, hogy üzlet... Ha legalább lenne egy kis jóérzés is benne. Csak pl. ami az én esetem is, hogy a fogadott szülésznő épp rántotthúst panírozott és abban reménykedett, hogy majd sokára születik meg a baba... Mindezt úgy, hogy koraszülésről volt szó. És még el is mondta nekem, lecseszett, hogy miért nem én telefonáltam, hanem a dokim. Azért a doki, mert csak segíteni akart, gondolta, elintézi a szülésznőhívást, nekem épp elég volt az ijedtségem, hogy 36 hetesen elfolyt a magzatvíz. Szintén egy szülésznőnek köszönhetően, aki kitalálta, hogy majd "felébreszti" a babát, hogy mozogjon az NST-n.... Felébresztette...


Szóval nekem nem az volt a bajom, hogy fogadni kell. Hanem az, hogy fogadtam, mert aggódtam és segítséget reméltem. Lásd a fórum indításakori kérdéseim, stb... Erre a fogadott nem jön be, hiába tudja hogy elfolyt a magzatvíz és mindez egy hónappal korábban a kelleténél. Az ügyeletesek meg nem foglalkoznak az emberrel, mert minek, majd jön a fogadott, ha akar...


Nekem az a tapasztalatom sajnos, hogy én jobban jártam volna, ha nem fogadok senkit. Akkor lehet, hogy az anyagi rivalizálás miatt nem hagynak magamra az ügyeletesek sem és esetleg a kisfiam nem oxigénhiányosan születik, mert nem vette észre senki, hogy leállt a szülés.


Nem akartam senkit megijeszteni, de ha még valaha szülök, nem hiszem, hogy választok szülésznőt...

2008. szept. 5. 16:40

Én 1982.-ben végeztem szülésznőként,igaz,már nem dolgozom a szakmában.Ahogy olvasom itt a hozzászólásaitokat,mélységesen felháborít az a tény,hogy szülésznőt is fogadni kell!!!!

Hát ez a szakma szégyene!!!!! 10 évig dolgoztam egy neves pesti intézményben,de ez akkor elképzelhetetlen volt.Ez nem szakma,ez HIVATÁS,ÉLETFORMA!!!! Tettük a dolgunkat,amire felesküdtünk.Akkor még volt ennek a szakmának presztizse,ma már azt látom ÜZLET.Az a véleményem,hogy nagyon alacsony szintre ment ez az egyébként csodálatos szakma.

2008. aug. 5. 12:03
Tudna Nekem valaki szülésznöt ajánlani a Szent Imrében? Köszönöm
40. tücsimücsi (válaszként erre: 36. - 14b80b3300)
2008. máj. 11. 19:14
Ezek után adtál neki? Én nem adtam volna (estetleg amit szántam), hiszen nem jött be külön értem a kórházba mert úgyis ügyeletben volt. Gondolkozom itt, milyen összeget kérhetett, bár tudom ez nem publikus azért nem írtad meg. Hát, felháborító...
39. marineva77 (válaszként erre: 36. - 14b80b3300)
2008. máj. 11. 19:05
Már ne haragudj, de mi az, hogy KÉRT? Sztem ha felkérem, akkor ok, hogy adok neki, de annyit, amennyit én akarok és nem amennyit ő kér.
2008. márc. 13. 13:26

sziasztok!

én szegedről írok, és érdeklődnék, hogy tudtok-e ajánlani egy kedves, segítőkész szülésznőt, akit felkérhetnék.Júniusra vagyok kiirva. Tudtok-e valamit Szász Szilvia szülésznőről, a dokim őt ajánlotta. Mennyit szoktak mostanság adni egy szülésznőnek?

37. LoLiNa (válaszként erre: 36. - 14b80b3300)
2008. jan. 13. 05:19
és így, hogy nem voltál vele megelégedve, odaadtad neki amt kért?! :o
2008. jan. 12. 22:10

Tóth Irént ne fogadjátok szülésznőnek!

Én már rég nem csalódtam ekkorát senkiben! A mézes-mázas mucikázása mögött egy pénzsóvár nőszemély rejtőzik. Engem sajnos elbővült a túlzott kedvességével, ami már így utólag nagyon is visszataszítónak tűnik és pechemre őt kértem fel. A szülésemről csak annyit mondanék, hogy nagyon gyors és hál'istennek könnyű szülés volt, ami ráadásul pont úgy esett, hogy éppen Irén volt ügyeletben. Tehát egy percet sem raboltam el a szabadidejéből, ezenkívül ezért máshova is rohangálnia kellett, úgyhogy szinte alig volt bent nálam. Ehhez képest másnap akkora összeget kért el, hogy azt hittem nem hallok jól!

Amikor ott fekszel a legnagyobb boldogsában a kis csöppségeddel, kb. 2 pillanat alatt ránt vissza ebbe az anyagias, profitorientált világba. Mi nem sajnáltuk sem az orvostól, sem tőle a borítékot, mindenkinek oda volt készítve, de közel annyit elkérni, mint néhány orvos, kicsit megdöbbentett. De felőlem kérhet bármennyit, de ezt előre tegye és ne utólag, hogy az embernek legyen választási lehetősége. Meg azt hiszem így lett volna tisztességes!

35. pufika (válaszként erre: 32. - Pitypang)
2008. jan. 1. 20:26

Pitypang!


Nem te csináltad rosszul! És ami a fő, a körülményekhez képest jól sült el a dolog. Nem akarlak ijesztgetni, de szegény babókád komolyabban sérülhetett volna. Jó védőangyala van, hogy ennyivel megúsztátok.

34. pufika
2008. jan. 1. 20:24

Szegény Gombos!


Akkor most megtapasztaltad, milyen vacak laikusként lenni a kórházban. Sőt neked duplán vacak lehetett, mert te mint kolléga, tudtad hogy hogyan kellene ennek mennie. Szívbők kívánom, hogy a következő szülésednél ne legyenek negatív élményeid!

33. Gombos
2007. nov. 13. 21:46

Sziasztok!

2006-ig dolgoztam aktív szülésznőként,most gyeden vagyok és terhes a második babámmal.Félretéve a reklámot,ha laikus lennék én is fogadnék szülésznőt,ha van rá módo. Nem a munkahelyemen szültem,hanem tőle egy 60 kilométer távolságban elhelyezkedő korházban,ami a lakókörzetemhez tartozik,ugyan is ügyeletbe kellett szülnöm. Nem hangoztattam sem az orvosnak,sem a szülésznőnek,hogy kivagyok,honnan jöttem stb... Komplett hülyének néztek,sugdolóztak fölöttem, a rohadt labdát nem voltak hajlandóak odadni,holott nem használta senki. A mostani szülésem máshogy tervezem,le van fixálva a szülésznő meg az orvos is.Mid kettő kollega.

32. Pitypang (válaszként erre: 31. - Gabi0630)
2007. nov. 13. 02:18

Az a rossz ebben, hogy nem lehet visszacsinálni, jóvátenni, megmásítani. A mai napig egy olyan téma nekem a ksifiam születése, amin nem tudom magam túltenni. Illetve nem a születésén, hanem annak körülményein. Nem így akartam, nem így terveztem. Én ezt JÓL akartam csinálni, mert tudom, hogy fontos. Ehhez képest rosszul sült el és így hónapok távlatából is millió tüske van bennem.

Rossz, hogy másokon múlt, én nem tudtam többet tenni. Pedig koncentráltam, csendben tűrtem, egyetlen szó nélkül és kizárólag a vajúdásra koncentráltam. Annyira nem is volt borzalmas, amennyire tartottam tőle. "Csak" az bánt, hogy talán szebben is születhetett volna a Babám... Talán Neki is könnyebb lehetett volnamegszületni... Talán nem kellett volna lélegeztetni... Talán nem kellene egy "rosszul elvégzett feladatként" visszagondolnom... Bár nem mentegetőzök, de ami rossz volt, az nem miattam volt. Tényleg.


Sajnálom, hogy vannak iylen esetek. Kívánom mindannyiónknak és minden leendő anyukának, hogy a kistestvér születésekor már több tapasztalattal válasszuk meg a körülményeket is.

31. gabi0630 (válaszként erre: 30. - Pitypang)
2007. szept. 28. 22:38
Az én dokim is, lelkiismeret furdalás nélkül. De lényegesen kevesebbet tettünk neki bele, mint amennyit először szántunk. Amennyivel kevesebbet kapott ő, annyival többet a szülésznőm, de nagyon megérdemelte, de amit a dokinak adtam azt nagyon sajnáltam. Adni se akartunk neki, főleg hogy igazából vajúdás alatt rám se bagózótt. Igaz, a végén császár lett, és azt ő végezte. Csak azért kapott mert akkor még úgy volt, hogy eltörlik a fogadott orvos dolgot, és bármikor kerülhet az ember olyan helyzetbe, hogy sürgősen menni kell, és mi van ha ő az ügyeletes...Nem akartam saját magammal kitolni. Kicsi város, kevés doki, meg lett volna rá minden esélyem. De a 9 hónap alatt bőven hordatm neki a pénzt.
30. Pitypang (válaszként erre: 27. - Gabi0630)
2007. szept. 27. 21:34

Sajnálom, hogy neked pedig a dokidban kellett csalódnod. Kár, hogy így el tudják rontani a dolgot.

Azért örülök, hogy neked meg a szülésznőd volt kedves, rendes és segítőkész.

Az enyém ugye nem volt a helyzet magaslatán, de a borítékot mosolyogva elfogadta utólag.

29. Pitypang (válaszként erre: 26. - Teleki_2007)
2007. szept. 27. 21:32
Lehet, hogy a 3. babánál már bőven elég tapasztalatod lesz és nem is kell fogadott szülésznő. A párod bíztató jelenlétével lehet, hogy többre mész. Vagy egy olyan szülésznőt kell találni, aki 100%, hogy ott lesz. ;)
28. Pitypang (válaszként erre: 25. - Anitus01)
2007. szept. 27. 21:31

Még jó, hogy az orvosom tényleg nagyon rendes volt.

Nem, nem osztottam ki, mert ugye kicsit hirtelen ért az egész szülés sokk. Ugye még kb. 1 hónapom vissza lett volna, az alatt a pár óra alatt (magzatvíztől a születésig 4 óra) nem volt lehetőségem alkalmazkodni a helyzethez. Ráadásul a párom külföldön dolgozik, akkor volt itthon szabadságon, előző nap indult vissza. Sőt, a szülés idején épp félúton volt itthon és a munkahely között, kb. a világ kellős közepén. :( Sms-ben próbálta bennem tartani a lelket, amikor írtam, hogy elkezdődött. Aztán egyszer csak írtam, hogy bocs, de már nem tudok írni, nem bírok figyelni, hogy mit írok és egyáltalán írogatni sem tudok nagyon.


A szülésznő utólag próbált kedves lenni, mindig jött kedveskedve, mosolyogva. Azon rágódtam, ezek után mennyit adjak neki??? Ugyanis én nem azért akartam szülésznőt, hogy utána bejöjjön valaki mosolyogva a szobába, hanem hogy a lényegnél jelen legyen.

Ha nem jött volna be velem egy barátnőm, akkor egyszál magamban lettem volna végig. Első babával, 0 fogalommal az egész szülésről. Aztán mikor mondtam, hogy szerintem már nagyon közel a nagy pillanat, csak lehurrogtak. Szegény kicsi babám meg elakadt a szülőcsatornában, leállt a szülés egy időre. Szerencsére nem sokáig, de lélegeztetni kellett, mert nem sírt fel, oxigénhiányos állapotban volt. Utálom kimondani és leírni is, de egyszerűen fogalmazva újra kellett éleszteni.

Szerencsére semmi baja, 7 hónapos lesz holnap, szépen fejlődik. Értelmileg és mozgásban is megfelel a korának.


A mai napig a hideg futkos rajtam az egésztől. Nagyon sajnálom, hogy ilyen rémképmaradt bennem a szülésről. Ez talán furcsán hangzik, de irigykedve hallgatom, olvasom azokat, akiknek egy boldog, kedves emlék. Talán ha még lesz gyerekem, majd nekem is lesz részem ebben az idilli, fájdalmas ugyan, de földöntúli élményben.


Ezzel nem akarom a szülésznőket bántani ám. Lebeszélni sem akarok senkit, hogy fogadjon. Én sajnos így jártam. Pedig a fórum elejét ha visszaolvassátok, még boldogan, reménykedve vágtam neki a szülésznősdinek. :)

2007. szept. 27. 19:48

Sziasztok!

Én fogadtam dokit és szülésznőt is. A szülésznőm egy angyal volt. Ha bármi gondom kérdésem volt terhesség alatt, vagy nem értettem valamit a leleten mindig hívhattam. Mikor szültem, szabadságon volt, de egy szó nélkül bejött. Sajnos császárral szültem, és másnap reggel hajnali 1/2 5-kor, a szabadnapján bejött, és lemosdatott. Mikor jöttünk haza, a dokim eltűnt, ő futkosott utána és hívogatta, hogy méltóztasson mát kiszedni a varratot, mert mennénk haza. Azóta is kapcsolatban vagyunk, és amit tettünk neki a borítékba, alig akarta elfogadni.

Ha még egyszer szülök, felfogadom Őt, de dokit nem. Kívánom mindenkinek, hogy senkinek ne kelljen csalódni akkorát a dokijában, mint nekem szüléskor és utána.

2007. szept. 27. 16:20

Sziasztok!

Nekem két kisfiam van és eggyiknél sem volt fogadott szülésznőm.Az igazat megvallva akkor 2003- és 2004-ben nem is hallottam még ilyenről legalábbis ahol én szültem, Siófokon.Az elsőt egy mogorva nőnél kezdtem de mivel nagyon elhúzódott már egy rendes aranyosnál fejeztem be.A másodiknál is mogorva kezdett és ő is fejezte be de addigra megbékélt a sorsával és jó hangulata lett.Nem tudom,hogy a harmadiknál lenne e lehetőség fogadni szülésznőt???

25. anitus01 (válaszként erre: 20. - Pitypang)
2007. szept. 24. 09:08
szülésznöt én nem fogadnék elég az orvos de az legyen jo!!!!!ja remélem kiosztottad a szülésznöt mert én megöltem volna
2007. ápr. 27. 23:02
én szülésznőt nem választottam, de a sors úgy hozta, hogy az eta volt mindig amikor én szültem. nem is szerettem volna mást csakis őt. szekszárdon.
23. Pitypang (válaszként erre: 22. - KIRA7)
2007. ápr. 25. 09:16

Egy-ket fujas utan mar lelegzett rendesen es a szine is szep rozsaszin lett. Az 5 perces Apgar ertek mar 10-es volt szerencsere. Az arca nem lila volt, hanem feher, de az egesz teste tiszta feher volt. Ijeszto latvany, amikor neha megnezem a szuletesekor keszult kepeket.

Hordom fejlodesneurologiara mar most. Ott ellenorzik havonta, hogy mi ujsag. Volt 1 honaposan is, akkor rendben volt minden. Ma megy a masodik kontrollra. Remelem, most is csak jot mondanak. :)

22. KIRA7 (válaszként erre: 20. - Pitypang)
2007. ápr. 25. 08:53

Mennyire volt oxigénhiányos?Mennyire volt lila az arca?Ha valami probléma lesz az már 3-4 éves korban kiderül.Magatartászavarok,koncentrácios zavar,beszédfejlődés elmaradása,mozgásproblémák,stb.Ha időben észreveszitek lehet fejleszteni és a védőnő megtudja mondani,hogy hova lehet vinni korai fejlesztőbe.De reméljük a legjobbakat.

Sok boldogságot és jó egészséget kívánok neketek.

21. be52089f0e (válaszként erre: 18. - Green Sprite)
2007. ápr. 10. 14:28

Szia !


Az én dokim azt mondta, hogy ez a jogszabály 2007. júliusától fog érvénybe lépni.

Én július közepére vagyok kiírva, de mivel 2006ban már gondozásba vettek, nem kell fizetnem.

Remélem így is van, mert akkor csak leshetek. Nincs pénzem még plussz a kórháznak is fizetnem.

2007. ápr. 10. 13:01

Sziasztok! Anno en inditottam a kerdest, azota megszuletett a kisfiam.


Amennyire orultem, hogy aranyos szulesznot talaltam, annyira megbantam mar...


Elozoleg korhazba kerutem gorcsok es verzes miatt, de mondtak, semmi komoly. Aztan a semmi komolybol megszuletett a 36. hetre Lenard Manokam. A szuleszno, akit fogadtam, epp hogy odaert, mert o abbol, hogy elfolyt a magzatviz delelott fel 10kor, ugy gondolta, raer delutan bejonni, mert ugyis vendegei vannak... Az ugyeletes szulesznok meg sz@rtak ram, mert ugye "van neki fogadott"... A dokim viszont rendes volt nagyon, o ott volt es nekem o volt ott a Mindenhato es a Minden Remenyseg. Parom elozo nap utazott vissza (kulfoldon dolgozik), egy baratnom jott be velem. Ha o nincs, akkor hiaba fogadtam szulesznot, egyedul lettem volna...

Azt sem ertem, minek kellett a fogadott sz.not varni, ha ott volt a dokim es voltak ott ugyeletes szulesznok? Igy az lett, hogy mivel nem volt az oxitocin rendesen beallitva, lealltak a fajasok is, de a baba jott volna kifele, csak nem tudott. A vegen kicsit oxigenhianyosan, tonustalanul szuletett. Allitolag nincs baj, de en aggodhatok, hogy nem lesz-e maradando karosodasa ettol... Ami iskolas kornal elobb nagyon nem fog kiderulni...


En legkozelebb nem tudom, mernek-e fogadni szulesznot. :(

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook