Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szülés fájdalomcsillapitó nélkül hagyományosan? fórum

Szülés fájdalomcsillapitó nélkül hagyományosan? (beszélgetős fórum)


1 2 3
2010. máj. 6. 09:44
Első gyerekemet 18 évesen szültem fájdalaomcsillapító nélkül,és akkor azt gondoltam soha többet, igaz az édesapjával sem voltam felhőtlenűl boldog. A szüléstől nem féltem, mert eü-ben végeztem és gyakorlaton volt részem végignézni néhány alkalommal, és csodálatosnak tartottam. Szerintem sokat számít a lelki állapot. A második fiamat, kilenc évvel később, egy boldog kapcsolatban. Nagyon féltem, de mivel orvos a férjem, meggyőzött arról, hogy elhúzódhat a kitolási szak stb... nem kértem fájdalomcsillapítót,csak a "gázt" egy darabig, de hányingerem volt tőle. Mondhatom gyönyörű szülés volt, felvették videóra még a védőnő is elkérte, hogy had mutassa meg a kismamáknak akik félnek a szüléstől. Természetesen ez a Te döntésed, de szerintem ez egy csodálatos "fájdalom". Jó egészséget!
74. beuanya (válaszként erre: 71. - Gyöngyike30)
2010. máj. 6. 09:32

De jó, akkor nemsokára találkozhattok a picivel!!!

Ne idegeskedj, én egy dolgot tudok javasolni, készülj fel a levegővételekre, az sokat segít. Szülésznőt, tudnap ebben segíteni, vagy olvashatsz is róla.

Biztos fájni fog , de a lényeg, hogy egészségesen megszülessen a pici!

73. beuanya (válaszként erre: 72. - Gyöngyike30)
2010. máj. 6. 09:30
Kellemetlen, de nem vészes. Szerintem a legnehezebb a végén még egy picit visszatartani, amíg elérsz a wc-re.
2010. máj. 6. 09:10
Milyen érzés a beöntés?
71. gyöngyike30 (válaszként erre: 70. - A908366fdb)
2010. ápr. 27. 13:23
május 30-ára vagyok kiírva
70. a908366fdb (válaszként erre: 68. - Gyöngyike30)
2010. ápr. 27. 10:41

Igen, ez kórházfüggő is. Ahol én szültem, ott például törekednek a gátvédelemre.

Persze van olyan eset, hogy muszáj gátmetszés. Nekem is mindenki azt mondta, hogy az elsőnél tuti lesz gátmetszésem. Hát nem lett hála istennek. Sőt amikor kérdeztem a dokit , hogy volt e, akkor kiröhögött, hogy ilyet itt nem szoktak csinálni:D

Viszont belül a hüvelyfalam sérült egy picit, oda kellett pár öltés, nem akarlak ijetszgetni, szerintem ez is mindenkinél más...nekem az rohadtul fájt. De túl lehetett élni. A dokim is aranyos volt. Próbált viccelődni közbe.

Hogy szóljak ha fáj...mondom fáj nagoyn. Erre azt mondja, jóvan hát nem tudok mit csinálni, ez ilyen!:D

Persze röhögött közbe.

Na mindegy.

Szerintem természetes, hogy izgulsz én is nagyon izgultam:)

De meglátod, majd milyen jó lesz visszagondolni rá:)

Mikorra is vagy kiírva?

69. Kisszsuzska83 (válaszként erre: 68. - Gyöngyike30)
2010. ápr. 27. 10:21
Szia! Kórházfüggő, hogy van-e gátmetszés az első babánál. A mi kórházunkban mindig csinálnak az első babánál. Én személy szerint már a gátvarrást nem éreztem, annyira kimerültem a szülés végére, pedig elég sok öltést kaptam. A szomszédasszonyom szerint pedig az volt a legrosszabb. Szóval minden szülés más.
2010. ápr. 27. 10:12
Már nagyon közeleg a szülésem ideje,most már kezdek izgulni is éjjelente fenn vagyok 2-3 órát és azon gondolkodom hogy vajon milyen lesz az első szülés!Tényleg olyan fájdalmas a gátvarrás?Az első babánál mindenképpen van gátmetszés?
67. Roslin
2010. ápr. 23. 21:13
Mi ez a nyomkodás? Nekem semmi ilyen nem volt. Miután megszületett a kisfiam, összevarrtak, az vacak volt, de a hasamhoz senki nem nyúlt akkor se és később se!
66. vvicus (válaszként erre: 65. - Beuanya)
2010. ápr. 22. 11:31
Nagyon szépen köszönöm! :-) És úgy legyen.
65. beuanya (válaszként erre: 58. - Vvicus)
2010. ápr. 22. 11:26
ja és a lényeg, nagy nagy gratula Neked a pocaklakóhoz, és problémamentes 9 hónapot és szülést kívánok!!
2010. ápr. 22. 11:25

Vicus,

látom már leírták előttem többen, igen a méhből préselik k ia vért utána. Muszáj, mert ha bennmarad bajt okozhat.

De ne aggódj ki lehet bírbi, ráadásul akkor már annyira boldog leszel, hogy nem is fog érdekelni :)

(egyébként császárnál is megnyomkodják, na az még szarabb a seb miatt is)


NEm is kell félni igazad van, az jó, ha várakozós kíváncsiság van benned!!

63. vvicus (válaszként erre: 61. - 4f8ae69d1b)
2010. ápr. 22. 10:45
Azért, hogy kijöjjön? Basszus, nincs erre más módszer? Na mindegy, Ti is túléltétek, én is túl fogom! :-D
62. a908366fdb (válaszként erre: 60. - Vvicus)
2010. ápr. 21. 21:57

Ja bocsi, akkor félre értettem....igen, csatlakozom az előttem szólóhoz.

És nekem is rohadtul fájt az...

Ráadásul én annyira véreztem, hogy 3szor felálltam az ágyból mindháromszor olyan szinten elöntött a vér, hogy tocsogtam benne, a papucsomban állt a vér....ezek után infúziót kötöttek be és fel sem kelhettem...sajnos így hajnali 2 körül elvitték a kisfiam és reggel 7kormentem érte, mert az infúzió miatt nem tudtam egyáltalán csinálni vele semmit...

61. 4f8ae69d1b (válaszként erre: 60. - Vvicus)
2010. ápr. 21. 21:28

Szülés után a hasban maradt vér miatt nyomkodják utólag.

Nekem az nagyon fájt..

Még aznap este mégegyszer megnyomták..aztán pár perc múlva egy másik nővér is megakarta,de gyorsan szóltam,-köszi nem kell,mert már megvagyok eléggé nyomorgatva.. másnap-harmadnap pedig a méhem miatt tapogatták a pocimat a vizitek során..még akkor is kellemetlen érzés volt..

60. vvicus (válaszként erre: 59. - A908366fdb)
2010. ápr. 21. 20:08

NEm a tolás rásegítésénél lévő hasnyomásra gondoltam, hanem többen írták, hogy amikor már vége a szülésnek, akkor nyomkodják, és az fáj nagyon.

Érdekes, hogy nincs bennem félelem a szüléssel kapcsolatban, inkább kíváncsi vagyok rá és alig várom, hogy megtapasztaljam.


Köszi a gratulációt.

59. a908366fdb (válaszként erre: 58. - Vvicus)
2010. ápr. 21. 20:05

Nekem is nyomta a doki, de egyáltalán nem volt kegyetlen érzés, sőt őszinte leszek, nem is emlékszem rá, hogy fájt volna....inkább megkönnyebbülés volt, mert legalább fél órája nyomtam már, és már kezdtem nagyon nagyon fáradni.

Pontosan mi a funkciója azt nem tudom, gondolom rásegít a dolgokra....könnyebben kijön a bébi....vagy nem tudom.

Gratulálok egyébként és nagyon boldog babavárást kívánok neked és könnyű szülést!!:)

Hála az égnek gátmetszésem sem volt, burokrepesztés sajnos igen...pedig nagyon szerettem volna átélni azt, hogy csak úgy magától megindul....de mindegy, mert az eredmény ugyanolyan csodálatos lett:)

58. vvicus (válaszként erre: 56. - Beuanya)
2010. ápr. 21. 19:45

Sziasztok! Sokat olvaslak titeket, én még csak a 10. hétben járok az első babánkkal, és remélem, hogy minden rendben lesz. Én is úgy gondolom, majd fájdalomcsillapítás nélkül szeretném végigcsinálni a szülést, de nekem ezen kívül a hagyományosan témához az is hozzátartozik, hogy nem szeretnék burokrepesztést, mesterséges tágítást, oxitocin, gátmetszést, meg ehhez hasonlókat.


Meg tudja nekem mondani valaki, hogy mi a fene funkciója van annak, hogy szülés utána nyomogják az ember lányának a hasát??? Mindenki azt írja, hogy az kegyetlen érzés.

2010. ápr. 21. 18:07
Kinek mi a tapasztalata?
56. beuanya (válaszként erre: 53. - Gyöngyike30)
2010. ápr. 19. 11:49

Szia,


Nekem életem legszebb élménye volt 3 és fél éve. Nem kaptam fájdalomcsillapítót, rohadtul fájt, de szerintem is kibírható. Amikor kicsusszan a pici, az mindenben kárpótol. Akkor már nem fáj semmi.

(na jó, amikor megnyomják a hasad, a méhed, az kegyetlen.)

55. 4f8ae69d1b (válaszként erre: 53. - Gyöngyike30)
2010. ápr. 16. 10:34

Szia!Nekem megindított szülésem volt..Reggel 6-ra mentem le a szülőszobába..negyed7kor 8.amnioszkópián után, kaptam méhtágítózselét..aztán 10-ig megfigyeltek,feküdtem..közben hallottam a körülöttem vajúdó vagy éppen szülő anyukák hangjait..10:30kor külön szülőszobába vittek, burkotrepesztettek,ekkor már szólhattam a páromnak,hogy bejöhet..11:30kor oxitocin infúzió..és innentől kezdődött az addig nem várt,nem ismert fájdalom..kínlódtam,szenvedtem..volt ott egy labda,amire ráülhettem..eleinte segített,de később az sem volt jó..csak néztem a csöpögő infúziót,egyetlen cseppje,ahogy belecsurog a csőbe,onnan a karomba örökkévalóságnak tűnt..cikáztak a gondolatok a fejemben,hogy elég volt,legszívesebben kirántottam volna a csövet,és elszaladtam volna..ez így ment 17:00-ig,aztán jöttek a tolófájások,felfektettek a szülőágyra..utasítás szerint nyomtam,majd visszatartottam a lélegzetem..5 nyomásra 17.25-re kint is volt a Babánk..4000Gr,52 cm..Tökéletes gyermek,csak azt tudtam mondani,sírva,hogy sziasziasziasziaszia..Mikor elvitték,a dokinak meg mondogattam,hogy olyan büszke vagyok magamra..Metszésem is volt,repedtem is..A doki 19:30-ig stoppolt..Minden fájdalomcsíllapító nélkül zajlott(megjegyzem,én nem is tudtam,hogy kérhetek-e,vagy egyáltalán adtak-e volna..)mikor már mindenen túl voltam,és lenyugodtam,akkor jött egy szülésznő,és megnyomkodta a hasamat..mint egy malac úgy visitottam fel..nem számítottam rá,az nagyon nagyon fájt!!

Bocsánat,ha hosszúra sikeredett..Így utólag azt mondom(lehet az idő miatt),de tényleg nem volt olyan vészes,ki lehet bírni..Mikor találkozol a babáddal meg minden fájdalmad elmúlik..Örülök,hogy természetes úton,fájdalomcsíllapító nélkül szültem!

Könnyű szülést Mindenkinek!

54. a908366fdb (válaszként erre: 53. - Gyöngyike30)
2010. ápr. 13. 09:19

Szia!

Lehet közhely, de nekem tényleg gyönyörű élmény volt.

Igaz gyorsan lement az egész, mert fél ötkor burkot repesztettek és fél kilencre már a kezemben tarthattam Zalánt.

Ebből a 4 órából az utolsó egy óra volt nagyon durva. Akkor már fájt nagyon. De én fel-alá sétálgattam a szobában és ha jött egy fájás, akkor az ágyra támaszkodva próbáltam túlélni:):)

A párom bent volt velem és támogatott, ami nagyon jól esett.

Nem használtam ki semmilyen alternatív módszert, pedig lett volna rá lehetőségem(kád, labda, stb.) mostmár utólag kicsit bánom, mert szívesen kipróbáltam volna pl. a kádat...de mindegy, majd a következőnél:):)

De ha minden rendben lesz a következő terhességeimnél is, akkor szeretném a többi babát is hagyományos úton, fájdalomcsillapító nélkül szülni.

2010. ápr. 13. 08:51
Kinek mi a tapasztalata a hagyományos szülésről?
52. 73a0408f97 (válaszként erre: 2. - Gyöngyike30)
2010. ápr. 6. 14:06

Szia!

Én az egész terhességemet végig izgultam h vajon milyen lesz szülni,mennyire fog fájni stb stb,sztem nálamnál jobban senki sem fél(t) joban a szüléstől.

Aztán a 37.hetet betöltöttem és kicsi fiam ugy gondolt jönni akar.Péntek este fél11kor elkezdett folyni a magzatvíz és szombat du 14:03kor lett baba,és ezt a hosszú időt mindenféle fájdalomcsillapító nélkül csináltam végig.

Akkor ott azt gondoltam nincs tovább,de most már úgy érzem jobb h így csináltam végig,büszke avgyok magamra h kibirtam és megcsináltam.Mert amilyen hosszadalmas volt az egész olyan könnyen ment a mozgás.

Pedig a dokim a császár felé hajlott már de én kértem h ne ha már ennyi ideig kibirtam akkor végig csinálom és a császár ahogy felmerült rá 3percére megszülett Botond:)

51. a908366fdb (válaszként erre: 50. - Tündér74)
2010. ápr. 6. 13:47
HÁla az égnek akkor én a maradék 2%-ban voltam:)
50. tündér74 (válaszként erre: 49. - Globus)
2010. ápr. 6. 13:42
Első szülésnél 98 %-ban van gátmetszés, de tényleg nem szükséges az érzéstelenítés.
49. globus (válaszként erre: 47. - Gyöngyike30)
2010. ápr. 5. 20:33
Régebben gátmetszésnél szoktak adni, de szerintem pont ott, akkor, nem szükséges... :) Nem is tudom, ma van-e gátmetszés.
48. eperlevél (válaszként erre: 47. - Gyöngyike30)
2010. ápr. 5. 20:31
Mire gondolsz? Milyen helyi érzéstelenítésre?
2010. ápr. 5. 19:52
Adnak helyi érzéstelenítést szülésnél?
2010. márc. 12. 19:35
Köszi a hogy megosztottátok a véleményeteket!
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook