Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szülés utáni fájdalomcsillapítás fórum

Szülés utáni fájdalomcsillapítás (beszélgetős fórum)


21. manó2000 (válaszként erre: 2. - **Rita**)
2021. júl. 26. 17:31
Ugyanezt gondolom én is.
2021. júl. 26. 17:26
Sziasztok. Én 18.-án szültem meg a kislányomat. Nállam a szülés könnyen ment viszon a szülés utáni fájdalom lassan ki birhatatlan, mozogni se birok annyira fáj. Fájdalom csillapitot szedek hogy ne fájjon annyira.
2011. ápr. 22. 21:59

Én inkább a szülés alatti fájdalom miatt aggódnék, mert az sokkal erősebb, mint ami utána van.Érdemes EDA-t kérni, azt mondom.

Utána a tejbelövellés kellemetlen, de ki lehet bírni.

2009. ápr. 30. 15:23

Szia!


Könnyű és gyors szülést kívánok!


Nálunk császármetszés után lehetett kérni a méhusszehúzó injekcióba algopirint,ami szerintem nem sokat használt,viszont kegyetlenül csípett:(


Utána csomók lettek a hátsómon...


Később adtak algopirint tablettába

17. Tonettó (válaszként erre: 16. - Vikó 26)
2009. ápr. 25. 07:22
Ez valószínű mindenkinek más. Nekem annyira azért nem fájt a szülés utáni méhösszehúzódás, a szülés összehasonlíthatatlanul fájdalmasabb volt. Biztos alkati dolog ez is!
16. Vikó 26 (válaszként erre: 12. - Pussycatgirl)
2009. ápr. 24. 19:05

Volt gát sebem,de én a szülés után 12 órával már kint ültem az étkezőben és kanalaztam apukám jó hús levesét!Persze sok múlik a szülész kezén is,hogy varr ösze ha egyáltalán majd kell!

Szóval nem volt vészes az a fájdalom,persze azért este roszabb volt picit,de a mászkálás az feledteti,ugyanakkor ezzel árt az ember a legtöbbet a seb gyógyulásnak!

A korházban tudsz egy picit pihenni az ott töltött napokban,próbálj akkor nyugton lenni!

A szülés közbeni méh összehúzódások az otthoniakhoz képest semmik,tényleg szinte nem is észrevehetőek,ráadásul nállam pont szopi közben jelentkeztek,(még dolgoztak a hormonok) amikoris ugye nem igen tudsz gyógyszerért rohangálni!

15. Tonettó (válaszként erre: 10. - Samsam)
2009. ápr. 24. 14:30
Mi is panadolt és algopirint kaptunk. Ha akartuk, bevettük. Inkább az oxitocin szurik után vettem be. Mászkáltam én fájdalomcsillapító nélkül is. Nem volt egyszerű, de hamar bemelegszel! Nyugi, ha a szülésen túl vagy, átmegy az a fájdalomküszöb magasabbra :)
14. **Rita** (válaszként erre: 13. - **Rita**)
2009. ápr. 24. 08:10

ez kimaradt :)

4 szülésem volt

13. **Rita** (válaszként erre: 12. - Pussycatgirl)
2009. ápr. 24. 08:03
Nem egy szülésem volt.Császár utáni fájdalomról nem tudok mit mondani.Méhösszehúdást egyáltalán nem éreztem. A gátsebet első gyerek után nem is éreztem, simán,minden gond nélkül letudtam ülni rendesen a fenekemre.A másodiknál se volt gáz,első 2-3 nap,ha kellemetlen volt( nem fájt hanem inkább szúrt a cérna ) elmentem lezuhanyozni.
12. pussycatgirl (válaszként erre: 11. - **Rita**)
2009. ápr. 24. 07:53
Nem hallottam semmit. De úgy vagyok vele a szülés közbeni fájdalom vele jár és nem lehet csillapítani, de utánna elvileg lehet és fölöslegesen minek szenvedjek ha akkor már nem muszáj. Persze lehet nem lesz szinte semmi fájdalmam, de én azért úgy gondolom hogy ha van valami lehetőség akkor kihasználom. Egyébként a gátsebre gondoltam vagy a hasi sebre, igaz remélem simán szülök. És úgy tudom a méhösszehúzódás is elég fájdalmas, igaz szerintem arra nincs semmi. Én sem nagyon tudok egyhelyben üldögélni és szeretnék minél előbb felépülni arra pedig a mászkálás a legjobb.
11. **Rita** (válaszként erre: 9. - Pussycatgirl)
2009. ápr. 24. 07:23

Érdekes, hogy a szüléstől nem félsz az utána lévő fájdalomtól( bár nem tudom mire is gondolsz) viszont annál inkább.

hallottál valakitől valamilyen elrettentő történetet?

10. samsam (válaszként erre: 9. - Pussycatgirl)
2009. ápr. 23. 22:07
azt hiszem Panadol volt, a kórházban kaptuk, nagyon sokat segített. ugyanakkor tényleg bazira megváltozik a felfogásod a fájdalomról szülés után, a szobatársaimnak nem is kellett - nekem igen, mert járkálni, mozogni akartam. (nagyon alacsony a fájdalomküszöböm) :(
9. pussycatgirl (válaszként erre: 8. - Samsam)
2009. ápr. 23. 16:01
Tudod esetleg mi volt a neve, én minden eshetőségre fel akarok készülni, ha nem kellett hát na bumm.
2009. ápr. 23. 15:05
hello, engem 8 órás vajúdás után császároztak, de részemről bazira fájt a sebem, és beszedtem a fájdalomcsillapítót, ami viszont használt, így tudtam rendesen pihenni, és babázni, kényelmesen feküdni, ülni, szoptatni. asszem talán 2-3napig szedegettem a bogyót, aztán már nem kellett.
2009. ápr. 23. 14:50
Nekem eszembe se jutott fájdalomcsillapítót bevenni, minden gondolatom a gyermekem körül forgott, és ahogy teltek-múltak a napok, utána már nem is fájt semmim.
2009. ápr. 23. 12:56
Köszi a hozzászólásokat:)
5. Tonettó (válaszként erre: 3. - Vikó 26)
2009. ápr. 23. 09:36
Nagyon egyetértek. Én császárral szültem, de előtte 10 órát vajúdtam. Ez után semmilyen fájdalom nem tudott meghatni, mondhatni meg sem kottyant, pedig fájt a sebem, hidd el! Egyébként amíg nagyon fáj, nyugodtan bevehetsz fájdalomcsillapítót. És a baba miatt érzett boldogság elhomályosít majd minden fájdalmat! Minden jót kívánok a babáddal!
4. moonlight1984 (válaszként erre: 1. - Pussycatgirl)
2009. ápr. 23. 09:21

Szia!

Az első szülésemnél-4,5 kg volt a lányom-pár napig elég ramatyul voltam,rengeteg varratom volt,nem tudtam ülni.Nekem bevállt ha kör alakban összetekertem a plédet,így tudtam fájdalom nélkül ülni.Engem a szülés utáni méhösszehúzódások jobban meggyütörtek,de pár mély levegővétel után enyhülnek.A meleg zuhany is hatásos.

De az öröm,ha a lányomra néztem minden fájdalmat elnyomott.Hazajövetel után,elkeztem a szépen gyógyuló varratot Sudocrem popsikrémmel kenni,nagyon hasznos volt,szépen gyógyult,nem feszült!

Sajnos mikor a kicsi 2 hetes volt,begyulladtak a belső varratok,arra kaptam antibiotikumot és fájdalomcsillapítót is,amiből alig szedtem a tej miatt,de amúgy is ki lehetett bírni.

Szerintem neked sem lesz szükséged fájdalomcsillapítóra,tényleg elenyésző mértékű a fájdalom a szüléshez képest.

2009. ápr. 23. 08:57

Vannak fájdalom csillapító homeós bogyók több féle is létezik,de hidd el nekem,ha a szülésfájdalmait ki bírod,ami utánna jön az már meg sem kottyan!

Egyébként ha a gát táji fájdalmakra gondolsz az szerintem el viselhető!

De már most előre rá készülhetsz a dologra masszázs olajokkal homeós bogyókkal!

A baba meg akkor mondennél fontosabb lesz!

Olyankor nem számít a fájdalom,legalábbis én így éreztem!

Ha beindulnak az anyai ösztönök,vajmi kevés lesz egy kis fájdalom ha sír a gyerek,menni fogsz!

Legalábbis én így voltam/vagyok vele!

2. **Rita** (válaszként erre: 1. - Pussycatgirl)
2009. ápr. 23. 08:54

Szülés utáni?

Régen szültem az igaz, de úgy emlékszem nem igazán voltak utána fájdalmaim

2009. ápr. 23. 08:47

Üdv mindenkinek. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a szülés után milyen fájdalomcsillapító módszerek, gyógyszerek, homeopátiás szerek állnak rendelkezésre. Első sorban azokat kérdezném akik már próbáltak valamit. A szüléstől nem félek pedig biztos nagyon kemény lesz, de elég sokan túlélik mostanában, én inkább az utólagos sebgyógyulástól és fájdalomtól tartok, mert tudom nagyon nyűgös utálatos vagyok ha valamim fáj, és gondoltam ha van valami ami csillapítaná majd a fájdalmat mindenki jobban jár. Félő a babával sem lenne kedvem foglalkozni és ezt nem szeretném.

Segítségeteket előre is köszönöm. 33 hetes kismama

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook