Szociális temetés (beszélgetés)
ooo a privat eletunkben voltak ... de ez nem ide tartozik ...voltak akiknek fontosabb volt elitelni az utolso 1 ora miatt, mint velunk lenni a gyaszban. De ezt hagyjuk , mert nem ebbe a temaba vag.
A bucsuztaton rajtunk kivul 6 magyar lesz jelen. A tobbiek angolok es olaszok. Leszunk 40en. Ez szerintem sok mindent elmond ... :S
Hogy más a vélemény, az egyáltalán nem baj. Sőt!
De ahogy lenézik az embert és megszólják... gusztustalan. Ezzel a szociális temetéssel együtt.
De hogy a témánál maradjunk.
Ha már a kormány segíteni akar. Miért így teszi?
Ha már adnak, adjanak tiszta szívvel. Már ha ez lehetséges. Még annak is több értelme lenne - bár egyet nem értek vele - hogy ledolgozd a temetés árát.
en 2008ban regeltem eloszor , meg a nagyobbikom pocakban volt :)
Aztan lett tobb regem, epp balhek miatt, amikbe akarva, sokszor nem akarva is belementem.
Ezzel a regemmel meg babasan regeltem, akkor vartam Zojcsikat. Nem tervezem ujraregelni magam. Mindenkivel, akivel konfliktusom volt , tiszta lapokkal ujrakezdtuk. A legtobben Zoe betegsege alatt mar mellettunk alltak. Koszonom ezt. Tanultam rengeteg turelmet, de neha sok... :)
Haha :)) Ez tényleg az.
Amúgy csak elég beleolvasni azokba a fórumokba,ahol ők ott vannak és máris rá lehet jönni,hogy nem kell ide hivatalos felmérés.
Azt hiszem innentől kezdve tényleg átnézek (fórumon keresztül) rajtuk.
Nem is az számít,hogy más a véleményük,mert tényleg nincs olyan,hogy mindenkinek ugyanaz.De más véleménye viszont a szemükben semmit nem ér,átgázolnak mindenkin,lealáznak mindenkit.
Na igen..
Fura, hogy általában ugyanazok a nevek jönnek elő. Akár még ismeretlentől is kapok privátot, ha egy adott topikban vagyok xy-al, hogy ez meg ez mekkora p........araszt már.
Jó, hát az ilyen embert kikerülni nem lehet, max átnézel rajta. Ha sikerül.
Ja persze egyértelmű..
Pláne mikor hirtelen jön egy szeretted halála.
Mamámat hitelből temettettük el. Szégyen nem szégyen. Nagybátyámnál meg amennyi pénzt a rokonság és a baráti kör össze tudott dobni.
:) Igen,ezzel én is így vagyok.
Szeretem a hoxát,de már nem annyira,mint régen és ezért egyre kevesebb fórumhoz szólok hozzá.Van itt kb 10-15 ember,aki mindig mindent tud,megmondja a tutit.Ők összetartanak és szinte minden fórum vitába torkollik.
Szóval azt a képességemet még nagyon fejlesztenem kell,hogy átnézek rajtuk. :)
Íme egy nem reprezentatív felmérés :))
A tiltás jó ötlet lenne..... ha lenne.
Szanszi, hagyd
Neha banom, hogy itt nem lehet embereket tiltani.
:)
Erre inkább nem írok semmit.Te aztán annyira meg tudsz magyarázni mindent.
Szerinted ha kölcsön kell kérni vagy hitelt felvenni,tehát más pénzén temettetem el a szerettemet,akkor nem is vagyok rászorulva?
Most őszintén,személyeskedéssel együtt...volt már olyan anyagi gondod,hogy hirtelen kellett összeszedni a pénzt és csak hitelt tudtál felvenni vagy kölcsönkérni?Ha igen,akkor nem értelek.
Igaz, amiket hozáfűztem a saját kitalációim, de hátha ötletet merithet belőle a trv.tervezet benyújtója
Maradjunk csak amiket megemlit. Azok is nagyon nehezen vagy sehogy nem alkalmazhatók a mai világban
Lehet az csak az én viszolygó érzésem, de nem mentem a boncterembe megnézni még utoljára apámat
Láttam a ravatalon, összekaszabolt képpel, mert úgy borotválták meg
Faks hivatkozás, hogy évszázadokon keresztül a család temette a halottakat
Ma nem igy van
Mera modern ember ma már...
Kisgyerek voltam '56-ban amikor apámmal végisétáltunk Bp-en az utcai harcok után
Napkig vergődve aludtam, pedig szinte fogalmam sem lehetett mi a halál valójában
Miért is?
Sokaknál ugyanígy lenne, képtelen lenne a sorolt dolgokra
egyetertek kristo_f
a 20 percet amiatt irtam, mert Anyosom temetese 2010ben 450ezer volt, hamvasztassal, pappal, ugy, hogy NEM kertunk kapolnat. Nem kertunk bucsuztatast. Elotte 1 honappal Apum temetese 370ezer volt ( Balaton )
mindket szamla a nevemre szolt. Ezek benyujtasa utan kaptuk a fenomenalis segelyre az ajanlatot.
20 percet kesett a pap "
Valamely itteni topikban olvastam, hogy meg sem érkezett a pap a temetésre, aztán sebtiben valami verset, muzsikát raktak fel
Dehát gazdaságilag itt tart az ország, mit lehet tenni.
Másik topikban sír a poszter, hogy nem kapta meg a roki parkolási engedélyt, mert csak 20%ban rokkant
Igaz, hogy csak menni nem, vagy alig tud
Csak irritáló, tudom más zsebében turkálás, hogy számos milliárdos van az országban, akik nem a saját okosságukbol , sikeres vállalkozásukbol lettek milliárdosak
Az állami "főelvtársi" havi fizetésekröl ne is beszéljünk!
Ez azért teljesen más kategória.
A mamámat a lánytestvérek öltöztették át, utána szépen elhelyezték az ágyon. Nem maradt csak úgy..
Arról sehol nincs szó a tervezetben, hogy bárki furikázhatna egy halottal szabadon. A legkézenfekvőbb oka ennek a higiénia. A saját összeütésű deszkákról is annyit, hogy az állam adná a koporsót és az urnát.
Nincs kedvem a fantazmagóriáiggal vitatkozni.
További ajánlott fórumok:
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Depresszió, kisebbségi komplexus, szociális fóbia
- Miért kapnak a rendőrök önkormányzati szociális bérlakást?
- Hogyan lehet fejleszteni a szociális megoldóképességet?
- Miért van ennyi ember szociális segélyen és munkanélküli járadékon?
- Szociális otthonba hozzátartozómnak temetési ruhát kell vinnem. Gondoltam fekete nadrág, meg fekete ing, de alsónemű is kell vajon?