Szobatisztaság - pofonegyszerű vagy folyamatos küzdelem? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szobatisztaság - pofonegyszerű vagy folyamatos küzdelem?
Szia!
Olvastam, hogy visszamész egy kis időre dolgozni. Akinek már van gyereke arra nem vonatkozik az egy év munkaviszony? Én is munkát keresek. Igaz már mi is szeretnénk babát, de kell egy kis plusz pénz a kasszába. Muszály végig dolgozni az egy évet?
Bocsi hogy ennyit kérdezek de nem tudom mire számítsak.
Az én lányom is szerepjátékokat játszik. Tegnap elvitte a Kati babát a doktor nénihez. Ott kapott szurit. Mondta hogy fáj lába. Sőt kint az udvaron főzött mosogatott. Eszméletlen kis csaj. Nagyon aranyosak:-)))
egyébként most már szinte állandóan szerepjátékokat talál ki, tehát a kakiból is mindig kinéz valamit - ma pl. egy ponty volt :)))
Nagyon sokat változott, lazább lett, élénkebb és végre mondatokban beszél (ugyan még sok szó nehezen érthető, de ma már egyszer a piros szót is tökéletes r betűvel mondta ki:)) Magához képest nagyon sokat fejlődött :)
Ez tök furi hogy nem engedik beszoktatni a gyereket az oviba kicsik még és mindegyik más lelkületű, nekem a nagyfiam tavaly kezdte az ovit és szerencsére a barátjával egy csoportban így viszonylag könnyebb dolgom volt, bár így is eltartott egy két hétig míg minden oké lett.
Deeee a kicsi modt kezdi majd a bölcsit én meg (remélhetőleg) a munkát új munkahelyen úgyhogy fogalmam sincs hogyan oldom meg a beszoktatást??????
nálunk ez anyuéknál van!ott mindig egy tünemény!az apjánál már azért sokszor megmutatja,hogy mit is tud,de az ultra hisztiket csak velem csinálja!ez az anyák privilégiuma!:)
volt barátosnője,de most még ő sem számít,meg ráadásul a kislány megy oviba.de majd csak belerázódik!remélem!:)nem elég az esti alvásnál a maratoni bőgés meg hiszti,de még a reggelem is tönkre van téve....Nem könnyű anyának lenni!:)
:)igen könyebb volt fegyelmeznem mikor az unokahúg is velünk volt-sőt nem kellett fegyelmeznem mert játszottak.ha egyedül van és unatkozik akkor szokott rámolni szerelni ilyesmik.
ma én dolgozom a párom van a gyerekkel és még egy kis hiszti sem volt vele.
nem tudom gondolom szólnak-de azt mondta az ovónéni hogy nem kell izgulni.ha a szülő is pánikol a gyerek rögtön észreveszi és természetesen nem akar a szüleitől elválni.én hagytam ott egy óráraés nem keresett-szerencsére az enyém nagyon nyitott és barátkozós bárkivel elvan-sőt inkább attól kell félni hogy az utcán is simán csatlakozik bárkihez és elindul nélkülem.az ovónéni azt mondta inkább a szabályok szigorúság miatt szoktak gondok lenni.mert ugye a szülő azért
nem egyelmez annyira a csoportban meg muszáj rendet tartaniuk.
szegényke.biztos visszaszokik, ha előtte meg szeret menni.nincs ismerős gyerek akivel szívesen elvan vagy barát-kisszerelme:)
nem tudom a pisire mennyire figyelnek, várják hogy szóljon vagy segítenek neki rendszeresen pisilni.
mi mostmegyünk oviba és nincs beszoktatás-rögtön ott kell hagyni a msnókákat.nem tudom mi lesz.
csak az a baj,hogy 2 hét múlva jönnek az újak és azokkal kell foglalkozniuk.
kb 3 hónap volt míg tavaly beszokott úgy hogy már nem volt sírás a beadásnál.ami elég jó,mert vannak gyerekek,akik sokkal nehezebben,de persze vannak olyanok is akik pik-pak beszoknak.
Paki nagyon anyás!És igen !elkapattam!:))))
jajj:( Csak nem lesz most is ennyi időre szüksége.
Biztos jól elkapattad:))
hát az sem utolsó szempont, főleg most, hogy kénytelen vagyok magánoviba adni - de csak erre az évre, következő évben már mehetne rendes oviba
nem tudom, fogalmam sincs hogy csináljam ezt az ovi kérdést is, azt tudom, hogy most egy 20-25 fős csoport nagyon sok lenne neki.
három hónapig kellett szoktatni a bölcsihez?
Nekem erről semmi tapasztalatom nincs - remélem most tényleg kevesebb időre lesz szüksége! Jó ötlet, hogy beszélsz a gondozónőkkel, ők megkönnyíthetik az újra szoktatást!
ott így is úgy is kicsinálnak :)))
de ha megmondom, hogy terhes szeretnék lenni, akkor biztos pipa lesz, felvesz mert nincs más lehetősége (alig talál embert, most hagyja ott a cégét az akit a helyemre vett fel és egy frissen végzett marad - legalábbis ezt hiszi, szerintem nem fog maradni, mert sok lehetősége van, ennél jobbak is)
persze elhallgat egy kis időre.de alvásból úgy kel,hogy bőg,tegnap mikor mentek érte anyuék,akkor is csak bőgött.ugyanott tartunk,mint tavaly,mikor szoktattuk be.remélem most azért nem 3 hónapig rázódik vissza.szeretett járni pedig!:(azért nem is értem ezt a nagy tiltakozást.
de adnak rá tisztát,csak miért kell megvárni,hogy bepisiljen?
de egész nap csak nem csinálja? Vagy de?
Azt mondjuk nem értem, ha bepisil, nem adnak rá pelust, vagy tiszta ruhát?
másik helyen meg szülni megy a főnökcsaj (volt munkatársam) és úgy hallottam, hogy nekik jól jönne egy kis segítség - pont mindkettőnknek jó lenne. Azt még megpróbálom.
Egyébként még az is lehet, hogy elmondom a volt főnökömnek, hogy csak rövid ideig megyek vissza - csak erről minden ismerősöm igyekszik lebeszélni, de nekem akkor is kellemetlen. Ráadásul hamarosan döntenem kell.
További ajánlott fórumok:
- Pelus mentesen nem szobatiszta, csak EC-zünk
- Szerintetek ha 33 honapos kisfiamrol leveszem a pelust, mennyi idő még megtanulja a napközbeni szobatisztaságot?
- 5 éves, óvodaköteles, de nem szobatiszta, fel kell hogy vegyék így is óvodába?
- Mi legyen hamarabb? Szobatisztaság vagy leszokás a cumizásról?
- Most szobatiszta vagy mégsem?
- Hogyan kell a kutyát szobatisztaság beállta előtt pelenkára szoktatni?Vagy spray, ami helyhez szoktat?Melyik?