Szobabiciklizés (beszélgetés)
Hát igen, tenni kell érte, simán csak álmodozástól nem fogunk lefogyni, sajnos... :(
Pedig milyen jó lenne!!! :)
Jujj, ezt nem tudtam!!! :)
Viccen kívül: én személy szerint hiszek a dolog hatékonyságában... Minden nap elképzelem magam olyannak, amilyenné válni szeretnék, és újult erővel pattanok a bicajra:)
"A szervezetem éppen annyi kalóriát hasznosít, amennyire szükségem van. Ha túl sokat viszek be, érzékeli és figyelmeztet, így nem esik nehezemre abbahagyni az evést."
"Napról napra szebb és csinosabb vagyok."
"Minden egyes torna/bicózás után egyre feszesebb és szebb vagyok."
Most ezek jutottak az eszembe:)
Ja és a tükrös azért sem hülyeség, mert amíg elképzeled magad, addig is szuggerálod az agyadnak az áhított képet.
Pl.
Tükör 1 (csak rövid ideig elképzelni és nem olyan részletesen): elhízott, plöttyedt bőrű Én, görnyedten állok, szomorúság és tespedtség árad minden porcikámból.
Ez után a tükröt képzeletben összetörni/felgyújtani/kidobni, és
Tükör 2 (szép díszes keretű, világos, fényes a kép): fitt, örömtől sugárzó, karcsú Én, a bőröm ruganyos, a ruháim rám jönnek, csinos vagyok. Ezt jó részletesen és sokáig elképzelni, ízlelgetni az érzést:)
Akár be is lehet iktatni egy közbenső képet (ez most jutott eszembe):
Tükör másfél:) : Én a szobabicajon, tekerek, izzadok, közben megy a TV/zene, úgyhogy bírom, kitartó vagyok, és látom, ahogy a gonosz narancsbőrmanók és zsírszörnyek távoznak a bőröm alól, minden izzadtságcsöppel:)
Kicsit beteg, de sztem bejön! Persze ehhez azért ténylegesen is mozogni kell:P
Nem hatnak rám a kalóriák, nem hatnak rám a kalóriák, nem hatnak rám a kalóriák!!!
:D :D :D :D :D
Nem azt mondtam, h könnyű. A könnyű dolgokat amúgy hajlamos az ember nem becsülni...ettől persze néha jó lenne, ha csak az ölünkbe pottyannának a dolgok :D
Na csak arra gondoltam, h sokkal jobb lenne szerintem, ha nem azon járna az agyad, h mennyire így meg úgy nézel ki most, és magad szidnád, hanem ilyen pozitív dolgokon...de te tudod. Amúgy, ártani nem árt, miért nem próbálod ki?:) Hátha;)
Jólenne ha ilyen könnyü lenne.De nem mindig tud az ember pozitiv lenni.Tudod mi a rettenetes,hogy ott van a szerényben egy csomó ruha ami nem jön rám,és tudom,hogy ez egyedül csak az én hibám.Akkor amikor pár éve lefogytam ,akkor nem lett volna szabad ennyire elhagyni magam.Hát mindenki a saját kárán tanul.Ha még egyszer sikerül lefogynom nem követem el ezt a hibát.Szerintem a következetesség lehet az alapja,és a napi mozgásnak is meg kell lenni.
Kitarás és hajrá mindenkinek!
olvastam a naplód, látom, hogy kitartóan csinálod. hajrá!
szerintem ami fontos lehet neked: a rendszeres mozgás (de bicózol, úh ez OK), a sok folyadék (min. napi 2 l), és a pozitív hozzáállás. ne úgy állj hozzá a nehéz napokon se, h csődtömeg vagy, és eleged van, hanem próbálj optimistán gondolkodni. a másik: nem tudom, ismered-e az agykontrollt, de végül is mindegy, a lényeg:
"Az elmetükre-technika
Ez a technika elsősorban a célok elérésében segít, de a problémák megoldásában is hatásos. Alkalmazható még egészség javítására, a félelmek legyőzésére és az önbizalom növelésére is. Ez már kicsit nehezebb technika, mint az előzőek, de gyakorlással megvalósítható ez is. A technika alkalmazása előtt el kell dönteni, hogy mit és hogyan szeretne az ember. Meditációs folyamatban alfába kell menni, és ott egy sötét keretes tükrörben meg kell jeleníteni az adott problémánkat, a most érzésével. Ezt néhány percig szemlélni és elemezni kell, majd törölni vagy balra tolni. Ezután egy fehér keretes tükröt kell elképzelni, vizualizálni kell benne a célt vagy megoldást. Lényeges elem, hogy minél több érzékszervet kell belevonni e vízióba. Fontos, hogy hinni kell abban, hogy ez megvalósítható és elérhető cél. Ezek után naponta többször már csak a fehér keretes tükör vízióját kell magunk elé vetíteni, akár éber állapotban is."
sztem hatásos...
az jó!! szerencsés vagy...
én a 65-66-on stagnálok. ááááá:(
Írtad, hogy mikulás volt... Biztosan a hormonjaid! Meg az időváltozás, szerintem. Mostanában nekem sincs kedvem bicajra ülni, de ráveszem magam, és utána jól vagyok :)
Ne legyél szigorú magaddal, lehet, hogy kellett egy kis pihi, majd belejössz megint!
Hajrá:)
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek fogyaszt a szobabiciklizés?
- Porckopásos térddel ajánlott a szobabiciklizés?
- A szobabiciklizéssel óránként hány kalóriát égetünk el?
- Miért éget több kalóriát a szervezet szobabiciklizés közben, mint gyors gyaloglásnál?
- Mi a véleményetek a szobabiciklizésről és mellé a futásról?
- Arra gondoltam, hogy ma már nem fogok szobabiciklizni. És...