Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Szó szerint kidobott az Anyám fórum

Szó szerint kidobott az Anyám (beszélgetés)

13. fincsi5 (válaszként erre: 10. - Gyöngy:))
2025. júl. 27. 09:10
Anyu 2 évig volt otthonban, hetente 3x mentem, + a gyerek külön. Az utolsó 1 évben egyetlen szót sem szólt hozzám. Fogalmam sincs, hogy tudtam másfél órákig beszélni, beszélni. Jött sétálni, ha kedve volt, de nem szólalt meg. Szörnyű volt.
2025. júl. 27. 07:16
Beteg.
11. birebora (válaszként erre: 8. - Andi6020)
2025. júl. 27. 05:21
Igy.
10. gyöngy:) (válaszként erre: 8. - Andi6020)
2025. júl. 27. 00:45

Köszi a hozzászólást.

Nekem nem volt hozzá erőm.

9. Hansika (válaszként erre: 8. - Andi6020)
2025. júl. 26. 23:57

pontosan.

piros pont.

8. andi6020 (válaszként erre: 3. - 0c5cdac83b)
2025. júl. 26. 23:39

Hogy rakja be egy otthonba, az még oké. A többi undorító. Aki egy kicsit is szereti az anyját, az ezt nem tudja megtenni. Nem kell feláldozni magát, de látogatni az otthonban, akárhogy is van, azt kell. Még akkor is, ha nem fogja fel, nem ismeri meg. Nem engedheti el amíg él.

Egy barátom felesége Alzheimeres. Ápolja otthon, addig amíg megismeri. Ha éljön az a stádium, amikor már nem, akkor adja otthonba. Egészséges gondolkodású embernél ez nem azzal párosul, hogy elfelejti mintha meghalt volna. Jesszus. Hát mégiscsak az anyja. Akit szeret, aki szeretett. Nem is értem. Van fokozat a nonstop ápolás és az egyik napról a másikra leszaràs között.

7. fincsi5 (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
2025. júl. 26. 19:22
Még jó, hogy!
6. 0c5cdac83b (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
2025. júl. 26. 18:53

Nyilván a betegség az oka nem ő nem szeret.

Ha mellette maradsz és már csináltad akkor tudod miről van szó...

5. alinka01 (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
2025. júl. 26. 18:46
Egyértelműen zavart agyi működés tüneteit mutatta ma Édesanyád. Ne a saját megbántódásoddal foglalkozz, hanem az ő állapotával, mert az könnyen lehet veszélyes is. A gondosórában ilyen zavartság mellett nem bízhatsz meg. Mielőbb konzultálj a háziorvosával, és utána, amit ő javasol, neurológia, pszichiátria pl.
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - 0c5cdac83b)
2025. júl. 26. 18:38
Nem tudnám magára hagyni, esetleg csak akkor amikor már nem leszek képes ápolni. Tudom milyen Mamával végig csináltam, igaz Őt betették otthonba de én minden nap többször jártam hozzá. Kicsit most megbántott, de próbálom a betegségnek betudni.
2025. júl. 26. 18:32

Ha Alzheimeres akkor felejtsd el. Ha a betegség teljesen leépiti akkor ő nem az aki a te fejedben emlékeidben volt.

Két dolgot tehetsz vagy feláldozod magad amíg meg nem hal, és ez 100% feláldozás rengeteg lelki fájdalommal,

Vagy elhelyezed egy otthonba és elengeded, mintha meghalt volna. És megőrzöd az emlékét.

Közeli ismerős tapasztalata alapján mondom.

2. ildi992 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. júl. 26. 18:31
Menj el a házi orvosához, és beszéld át a dolgokat vele. Ő tudja mik a lehetőségeid.
2025. júl. 26. 18:16
Elmentem Anyámhoz meglátogatni és nem szóltam oda előtte, hogy megyek. Be engedett adott egy pohár vizet, azután hirtelen azt mondta hogy gondoltam én hogy csak úgy beállítok? Igyam meg a vizet azután menjek onnan, mert csak idegesítem. Nem értem mi történt vele, hozzá teszem az anyja alcheimer kóros volt és kezd olyan tüneteket produkálni, mint Mama. Azt is mondta most egy darabig hallani sem akar rólam. Azért adott egy tányér süteményt, utána elzavart. Kezdjek aggódni? Csak én vagyok neki, van gondos órája. El nem tudom képzelni mi ütött belé? Olyan volt mintha nem is én lennék ott, egyszer magázott egyszer tegezett. Fúrcsa minden esetre nagyon.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook