Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Szívpanaszok mitől lehetnek? fórum

Szívpanaszok mitől lehetnek? (tudásbázis kérdés)


1 2
32. murva (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2019. dec. 28. 23:22
Hosszú évekig voltak szívtáji panaszaim,nem igaz,hogy a szív nem fáj,csak egy szállóige.Rossz közérzet,erőtlenség,mellkasi fájdalom,amikor mentem orvoshoz csináltak egy EKG-t,ami szerint minden rendben és itt lett vége mindig a dolognak,míg el nem küldtek egy terheléses EKG-re,ami nagyon rossz lett,irány a Városmajor,szívkatéterezés.A szívkoszorúérben 90%-os beszűkülés 5 cm hosszan,kaptam egy stentet és gyógyszereket.Ennyi.
31. forrest2010 (válaszként erre: 29. - Bless the child)
2019. dec. 28. 19:07
....hááááát némi nemű tapasztalat szerint :) se nem folik se nem szorul :) :)
30. Guruljka (válaszként erre: 27. - Aszparagusz)
2019. dec. 28. 15:55

De a magán nem tud annyival többet.

A háziorvos is beutalhat sürgősséggel. Ha egy éve érzi a szúrást, annyi időt már kibír.

Igaz, énbelőlem az átlagos pénztelen beszél, én orvosnak még nem adtam pénzt.

Szoktam mesélni a sztorit, egy konkrét alkalommal az a szobatársam, aki fizetett, ugyanazt a félrekezelést kapta, mint én.

29. Bless the child (válaszként erre: 25. - Kirukiru)
2019. dec. 28. 13:50

"Székletem, kellemes halmazállapotú"


Abból a katyvaszból, amit leírtál, ennek a szösszenetnek volt a legtöbb érteme. Amúgy mitől kellemes egy halmazállapot?

28. Törpilla (válaszként erre: 2. - Bnedora)
2019. dec. 28. 12:58
Ebben nincs teljesen igazad. Szerintem tud a szív fájni vagy mellkasi..
27. aszparagusz (válaszként erre: 24. - Guruljka)
2019. dec. 28. 09:36
Mert "állami úton" a legtöbb helyen min. 2 hónap a várakozás.
26. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 24. - Guruljka)
2019. dec. 28. 00:12

Mert úgy esélyem van arra hogy még január 1.hetében eljussak a vizsgálatokra.

Ellenben ha a háziorvos utal be akkor nem valószínű.

2019. dec. 27. 22:52

Nem akarom, hogy az eddigi hozzászólásaimból kibogozzátok, mit is akarok idevalóként közölni.

Nos, hogy érthető és elfogadható legyen , amit mondani akarok. Kb két éve még, gyakoriak, szinte naponta ismétlődően szívtájéki szúró fájdalmaim voltak. Frontokat nagyon megéreztem, 2 tipusu diabetesz tünetei gyötörtek...stb... Aztán egyszer, mondjuk úgy, túlhajtottam magam, kb 2-3 héten keresztül. Aztán egyik nap úgy éreztem szétmegy a fejem, gondoltam napszúrást kaptam... össze is hánytam magam. Talán eszméletemet is veszettem(?)

Autóval voltam, előtte megálltam, mikor észhez tértem, mentem tovább, nem voltam messze. Másnap ugyanez. Estére elég jól "belassultam", bementünk a kórház sürgősségire. Éppen egy neurológus volt az ügyeletes. Mikor meglátott, átölelve, tipegve a padig kisért és leültett. Mondta, hogy ilyen bajokkal, nem szoktak saját lábon járogatni. Közölte velem, sztrókom van, vagy volt. Azonnal, CT, MR érfestéses,...stb. Nem volt még kivérzés. Negyed óra múlva az intenzív osztályon találtam magam. nagyon vigyáztak rám, 10 perenként ellenőriztek. Enni tudtam , kommunikálni tudtam, mozogni tudtam. Nem emlékszem pontosan, de egy napra rá, vagy két napra rá, szintén ugynaz a roham, összehánytam mindent...stb. Lüktető görcsös pulzálás a fejemben tarkónál, több percig. Azonnal vérvétel, futólépésben vittek MR, kontraszt anyag...stb. Kivérzés a jobb koponyaürben. Visszavittek a helyemre Infuzió, infúzió hátán, Közben közölték, lesett a vérben a szérumkálium, azonnal pótolták... Aztán, bal oldali zsibbadás! Éreztem, valamit tennem kell, tornázni kezdtem, leszálltam az ágyról hozzá!

Azonnal rámvetették magukat a dokik, orditoztak velem és visszatúszkoltak, majd leszíjaztak. Nem akarnak börtönbe kerülni, majd a "rehabon" rendbe tesznek, mondák! Mikor elmentek, folytattam a mozgást a takaró alatt, kb 15 perc után csillapodott, majd elmúlt. Éreztem, megmenekültem, így is lett, nem bénultam le! Kb két hétig voltam még ebben környezetben, közben szinte futószalagon érkeztek a sorstársak, volt akit kezelés helyett, egyből áttettek a lemezdobozos hordágyra,(meghaltak) rengetegen voltunk! Kb 3 hét után elküldtek egy régebbi, elhagyott kórházba erre kialakított részlegre.(rehabilitációra)! Ott szembesültem a "kis magyar néprajzzal" Rengetegen voltunk, Kb 100-120-an. szinte mindenki végtagbénulás, beszédhiba, járókeret, tolókocsi, stb...No itt eltöltöttem, egy hónapot, majdnem megbolondultam, mert féltem, hogy elér a roham még egyszer, akkor azt már nem biztos, hogy túlélem. kérdezgettem a főorvos nőtől, az okot, de érdemi választ nem kaptam, túlterhelés, stressz, meg ha mi azt tudnánk (?!) behozattam a laptopomat nekiálltam éjt nappallá téve keresgélni a neten. Sok mindent találtam, de az én esetemet nem fedte le egyik sem. Egyszer egy tanulmányt lefordítva, megérkezett a válasz. Innéttől elkezdtem összerakni a képletet.

Kálium hiány, az agyalapi mirigy lekapcsol, létfontosságú funkciókat is a túlélés érdekében. Akár a vérnyomásszabályozást is, hormontermeléseket is...stb. Az intenzív osztályon kaptam kálium pótlást, amit utána fontosnak tartottam és ragaszkodtam hozzá, így máig is elérhető számomra. A háziorvosom el akarta tőlem venni, de nem engedtem, így máig elérhető számomra. Ez tart életben úgy gondolom. semmi negatív dolog, vagy jelenség azóta nem jelentkezett. Inkább azt mondom, néhány "apró nyűgöm abbamaradt.

Mivel itt a szív a téma: a szívtájéki szúró fájdalmaim, azóta nem jelentkeztek! Vérnyomásom, kellemesen alacsony, kb 110-120.

Székletem, kellemes halmazállapotú és rendszeressé vált reggel első ébredéskor azonnal.(ide való info: a Kálium fontos szerepet tölt be a bél traktus végrehajtásában!)

" 2. tip. diabetesz gyötrelmei" redszertelen étkezések miatt, főleg!- Abbamaradtak!!!

Kb másfél éve egyszer sem fájt a fejem!

Másokon is kipróbált dolgok, segítő életmentő szándékkal, itt is más topic-ban megszellőztetve...


Aztán ezen a vonalon elkezdtem tanulni: az ember biológiáját, még egyszer, nem akarom ezt a pszicho tréninget, de másnak sem ajánlom.

Leginkább a Kálium körüli dolgok érdekeltek: Ebből a megélt szemszögből, nagyon kevés információt tudok elfogadni! De volt azért, ezeket át is adom, ahol tudom!

Továbbá: nagyon sok krónikus, "népbetegség" okára is fény derült közben, mellékhatásként!!!

Ha nem akartok hasonlót, sem szív, sem más szervi vonalon, akkor kérlek, használjátok fel! De ne az orvosnál kezdjétek! Neki nem érdeke, hogy kiengedjen a "szorításból" ! (meg elképzelem, nagy részét nem is tudja, nagy többségük !)

Egy hasonlat:

Nem tudom láttatok-e egeret, vagg egy kiscicát, mikor egy nagyobb kutya kergeti, eltátott szájjal felette. Mikor el akar jobban szaladni, azonnal ösztönösen, megroppantja a gerincét a kutya! Nos a gyanútlan szakadék felé sétáló, bekötött szemű emberek is így vannak.

Sok mindent írogattam ide a hoxára, meg máshova is,

kaptam , hideget, meleget, aki élni akar, ez segít neki!

24. Guruljka (válaszként erre: 23. - Fórumnyitó (anonim))
2019. dec. 27. 21:05
Miért magánúton?
23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Fincsi5)
2019. dec. 27. 21:03

Nem dohányzom.

A következő lépés az lesz hogy elmegyek magán úton kardiológushoz.

2019. dec. 27. 16:46
Az "ismeretlen okozat" illetve a sikertelen tapogatózás mögött a valós ok a háttérben jelentkező káliumhiány. Ami csak a tárolt mennyiség fogyását jelzi először(150g a sejtekben, izomszövetekben!!!) A katasztrófa majd akkor lesz, ha a vérszérumban is leesik az érték, kb 3,5 alá! Ezek indikátor tünetek a túlélés érdekében, figyelmeztetések. A Sztrók, magas pulzus, vérnyomás,infarktus, érgörcsök...stb innét indulnak. írtam eleget "ide" is meg máshova. Sok a beteg ember, csak nem tudja mi miatt, túlhajszolt, stresszes,...nem ismétlem magam, sok topicba bele írogattam. Akit érdekel nézzen utána és terjessze. Végtag, izomgörcs, szívtájéki szúrás, magas pulzus, magas vérnyomás...stb De csak akkor ha élni akar, illetve a szeretteitől is ezt várja: Köszi.
21. 55Judit (válaszként erre: 18. - Fincsi5)
2019. dec. 27. 16:37

ÉN is fenntartással kezelem a netes információkat. Kivéve azokat, melyeket általam nagyra tartott ember tesz közé. Pl. aki egészséges, és e mellett már volt a segítségemre, abban bízok.

A háziorvosom beteg. Akihez belgyógyászaton küldtek, pl. cukorbeteg volt. Az onkológusom sem egészséges. Hogy fogadhatnék el olyan embertől egészségre vonatkozó tanácsot aki maga sem egészséges????? Az idősödés velejárója némi bölcsesség is. :)

20. fincsi5 (válaszként erre: 10. - 55Judit)
2019. dec. 27. 16:13

Férjemnek a bőrét égették meg majdnem, bőrgyógyászaton. Mivel említettem, hogy rengeteg orvos ismerősöm van, ott is volt. Először is azt mondta a prof. asszony, hogy sok a napi 2 tusolás, elég egy héten 1x. Na engem nem érdekelt a rangja, a folyosón ordítottam le a fejét.

Majd kiírta neki pikkelysömörre fényterápiát, persze nem az volt a baja, és szó szerint majdnem megégették.

Hazajött,majd elmúlt, azóta sem tudjuk mi volt. Ha néha viszket a háta, bekenem, és nem fokozódik.


Na, koncentrálok a fórumindítóra, bár amit én tudok, amire gyanakszom, leírtam.

19. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2019. dec. 27. 16:06

Gyomrod rendben van? Mert van olyan, hogy azt érzi az ember, hogy infarktust kap, a szíve fáj, és a gyomrával volt gond.

Nem olvastam ezt, egy szomszéd férfivel történt meg, azóta is a gyomrára szed valamit.

A pulzusom nekem is magas, de dr. nő azt mondja, a cigi miatt.

Esetleg nem szívod te is?

18. fincsi5 (válaszként erre: 15. - 55Judit)
2019. dec. 27. 16:02

Igen, mert nem hangoztatom ilyen nyíltan, de én sosem bíztam bennük.

Mikor nekem volt bajom, velem sem tudtak mit kezdeni és régen a gyerekemmel sem. Én esetemben egy boltos nő sugallta mit kellene tenni, bejött. A gyerek meg kinőtte, csak sok volt az a sok év. Csak nem vagyok olyan, mint te, hogy utánajárnék dolgoknak, talán mert félek a neten hirdetett dolgoktól.

17. aszparagusz (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2019. dec. 27. 15:59

Kérjél beutalót a kardiológiára. Ott csinálnak szív UH-t, lehet, hogy terheléses ekg-t is, illetve kérnek még laborvizsgálatokat. Azokból pontosabban meg lehet állapítani, hogy mi okozhatja a panaszokat.

A gyógyszereket viszont folyamatosan kell szedni, nem szabad abbahagyni.

Valaki már írta, hogy pajzsmirigy is okozhatja. Ha a kardiológián nem találnak semmit, nem árt ebbe az irányba is vizsgálódni.

2019. dec. 27. 15:57

Kedves 55Judit és Fincsi54


A fórumindító kérdéseire kellene inkább válaszolni!

15. 55Judit (válaszként erre: 14. - Fincsi5)
2019. dec. 27. 14:47
Hát esküszöm, mintha a 7-es bejegyzés nem is a tied lenne. Most ez az igaz, vagy az?
14. fincsi5 (válaszként erre: 13. - 55Judit)
2019. dec. 27. 14:45

Én mintha éreztem volna ezt, még nem fogalmaztam így meg, de valószínű, hogy találó.

Mikor eredményre vártam, vagy 8-10 éve, már akkor leszögeztem, hogy nincs kezelés.

Egyébként nagyobb orvos-utálót mint én, keveset ismerni.

Talán azért, mert túl sok volt a közelemben gyerekkoromtól, és mint embert ismertem, hát különös egy fajta.:(

13. 55Judit (válaszként erre: 11. - Fincsi5)
2019. dec. 27. 14:41
Az emberek többsége nem a rákba hal bele, hanem a kezelésekbe.
12. 55Judit (válaszként erre: 11. - Fincsi5)
2019. dec. 27. 14:39
Hát a 7.-es bejegyzésed elég ellenséges volt.
11. fincsi5 (válaszként erre: 9. - 55Judit)
2019. dec. 27. 14:38

Azt hittem, szereted, egyetértesz Szendivel.

Én nem vennék 1 kemot sem, az biztos.

Volt egy barátnőm, olyan jól volt amíg nem kapta. Tudta, eszi a rák a sejtjeit, de jól volt, fájdalmak nélkül Aztán a lánya kedvéért belement a kemóba, és egyre rosszabbul lett. Nem is értettem, 70 elmúlt, 2 évig szenvedett. Lehet, hamarabb meghalt volna kemo nélkül, de több jó napja lehetett volna. A fájdalomcsillapítást így úgy is megkapjuk.

10. 55Judit (válaszként erre: 9. - 55Judit)
2019. dec. 27. 14:31
Jaj, majd el felejtettem! Azt a tüdőfibrózist is ajánlom neked kipróbálásra, amit azért kaptam, mert a hozzáértő nagy figyelem mellett a sugárkezelésnél megégették a tüdőmet. De szeretném látni mikor szembesülsz ezzel magadon!
9. 55Judit (válaszként erre: 7. - Fincsi5)
2019. dec. 27. 14:22
Szeretnélek látni, miután az orvosok ilyen jót tesznek veled. Szeretném hallani az élcelődéseidet miután megkaptál 6 sorozat kemót és 22 besugárzást. És egy cseppet sem örülnék ha egy olyan emberbe botlanál mint Szendi.
8. 55Judit (válaszként erre: 7. - Fincsi5)
2019. dec. 27. 14:10
Van benne igazság. :)
7. fincsi5 (válaszként erre: 5. - 55Judit)
2019. dec. 27. 14:08

Még véletlenül sem lehet, hogy az orvosok tettek valami jót veled?

Vagy a kemót is a neten keresztül kaptad?

Téged Szendivel kellene összekötni.

6. papája (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2019. dec. 27. 13:41

Ugyanezeket a tüneteket éreztem, amikor kiderült, hogy pajzsmirigy túlműködésem van. Kaptam béta blokkolót, az nagyon jó volt, mint tüneti kezelés.

A kardiológián minden rendben volt. A kardiológus utalt laborba, úgy derült ki a túlműködés.

Kérj labor beutalót és nézesd meg a TSH szintet.

2019. dec. 27. 13:36

Tudom hogy nem azonos a problémánk, de röviden leírom hogy mi az ami biztos hogy nem árt meg.


16 éve kaptam kemoterápiát. Hosszútávú mellékhatásként sorvasztja a szívizmot. Amit teszek hogy könnyítsem a szívem életét: K2 vitamint szedek kb. 10 éve. Ennek az eredménye, hogy patyolat tiszták az ereim. Egyébként 64 éves vagyok. Nem a Q10-et, hanem a Q+-t szedem. A YiYa oldalán olvashatsz a kettő közötti külömbségről. Magnézium glicinátot szedek. A szív tünetekkel 2 éve kezdtem szembesülni, de ha tisztán tartjuk az ereket és segítjük a szívizom munkáját, megúszhatunk sok mindent.


Illik elmenni orvoshoz, ott kaphatsz célzott segítséget. Én már ezt nem veszem igénybe. Engem egyszer már alaposan lemérgeztek, azóta csak tisztítom a szervezetemet és tart ameddig tart. Orvos azt mondta, a kemót 20 évvel is túlélhetem. Eltelt 16, és akik velem együtt jártak kemóra, már egy sem él. Úgy gondolom, valamit jól csinálok. :)

2019. dec. 27. 12:42
Nekem sziv uh-t csináltak,az egyik billentyű lazábban zár,ez okozza a gondot,gyógyszert nem kaptam,nőknél ez gyakori,együtt kell vele élni.
3. Törpilla (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2019. dec. 27. 12:39
Háziorvos tud adni beutalót szív uh.ra. Szépen rá kell vezetni, hogy neked akkor nyugodna meg a kis lelki világod. Egy kardiológus fog neked ebben igazán okos lenni nem az itt Hoxás tagok. Ne hagyd annyiba semmiképpen ha úgy érzed gond van a belső hangok jól súgnak mindig. Jó egészséget kívánok Neked! Ne izgulj menj el uh. ra inkább ha nem kapsz beutalót lehet menni magán úton is. 10-15 ezer lesz kb. Viszont hogy megnyugodj vagy kiderüljön ha baj van ahhoz meg ennyit lehet szánni rá. Szép napot Kívánok!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook