Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Szilvalekvár főzése (nem ég le) recept

Szilvalekvár főzése (nem ég le) recept

A Szilvalekvár főzése (nem ég le) hozzávalói:
10 kg kimagozott besztercei szilva, jó érett, ráncos
1 dl 20 %-os ecet


A Szilvalekvár főzése (nem ég le) elkészítési módja:
Ép zománcú edénybe beleöntjük az ecetet, majd körbekenjük vele, hogy az edény falára is kerüljön. Beleöntjük a szilvát és kis lángon 8-10 órát főzzük, keverés nélkül!! Akkor jó, ha a felére esett össze ez idő alatt. Ekkor még 45 percet főzzük, kevergetve, majd köcsögökbe rakjuk, meleg sütőben hagyjuk kihűlni és akkor kötjük le. NEM ÉG LE!


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A szilvalekvár főzése (nem ég le) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook