Szibériai hideg - mi lesz belőle? (beszélgetés)
Télen hideg van, nyáron meleg.
Aki itt él, annak ez a sorsa.
Nem, sajnos nem lett meg. A lányom nemrég mondta pont nekem, hogy "anyu, most már lemondhatnál a Buburól" :( mert naponta emlegetem, hogy vajon hol van és mi lehet vele. 6 hetes kora óta velünk volt. Idén lesz vagy lett volna:( 6 éves.
Nem is tudom, akiknek a gyerekük tűnik el, azok hogyan bírják feldolgozni. Nekem ezt is nehéz.
Köszönöm, majd átadom Neki:-)))
Én is nagyon szeretem a kutyát, macskát és ebben az időben tuti beengedném. De nyáron inkább kivinném neki azt a fotelt:-))
Meg hangoztatják, hogy segítsünk egymáson, de ha esetleg akarnék segíteni, akkor nyomoznom kell, hogyan tegyen... az lenne a minimum, hogy ilyenkor a rádiókban nyomasság a telefonszámokat, hová lehet segíteni...
Lehet tényleg az lesz, hogy célzottan adom oda valakinek akit látok, hogy fázik,bár most nem nagyon vannak az utcán.
Szerintem a közútkezelő felkészültsége sem országos lefedettségű.
De mondjuk az egyértelmű, hogy fontossági sorrendben haladnak az utakkal. Soroltam ami eszembe jutott... még egy cég eszembe jutott, aki szereti hangoztatni a felkészültségét, de ha azt leírom, mindjárt lehet tudni, hun lakok. :P
Amúgy nekem nyóc, mert nem tervezek menni sehová, dolgozni meg gyalog járok. :)
Egyik bnőm itt dolgozik, ez az ő mhelyének a felhívása, ha vki arra él, és segíteni szeretne (azért teszem így ki, névvel, tel. számmal, mert FB-n is így van megosztva, uhogy kétlem, h probléma lenne belőle):
"Felhívás
Tájékoztatjuk Szarvas Város lakosságát, hogy a 2012. január 31-én Pintér Sándor belügyminiszter által kiadott „Összefogással a hideg ellen” című rendkívüli felhívásra reagálva az Ótemplomi Szeretetszolgálat Átmeneti Krízispontot alakít ki a Tessedik Sámuel utca 24. szám alatti Napraforgó-Második Esély Klub épületében.
2012. február 1-jétől a rendkívüli hidegre való tekintettel 15 fő befogadására alkalmas éjjeli melegedőt alakítunk ki, mely minden nap (hétvégén is) 18:00-07:00 óra között fogadja azokat, akiknek a rendkívüli időjárási helyzetben melegedése nem megoldott. Az ágy és takaró mellett a rászorulóknak tisztálkodási lehetőséget, meleg teát és zsíros kenyeret biztosítunk.
Krízisellátásunk az időjárási viszonyok enyhüléséig vagy újabb belügyminisztériumi felhívásig biztosított.
Kérjük a lakosságot, hogy lehetőség szerint tartós élelmiszerrel, takaróval segítsék munkánkat!
Bővebb felvilágosítás:
Gazsó László
20/394-5326"
Igen, ez nagy kérdés, hogy hová add azt, amit adni akarsz. Én tavaly közvetlen a felhasználónak adtam. A TESCO parkolóban mindig ott volt egy hajléktalan nő, tök normálisan és illendően elkérte a kocsiba helyzhető pénzérmét. Aztán egyszer vittem neki pulóvereket, meg cipőt. Nagyon örült neki. Próbáld meg talán így...
Amúgy a közútkezelő valóban felkészült. Rengeteg járgánnyal állnak készenlétben, sőt már dolgoznak is. Ezt biztos forrásból tudom... A közút dolga nem a városok, hanem a kinti utak tisztítása és sokan ezt nem tudják. A BKV és a MÁV készültségéről nincs infóm...
Biztos. :)
6 ig csak nem lesz gáz.
További ajánlott fórumok:
- Te mit választanál egy kisgyermekkel az oldaladon?Biztonság=megalkuvás avagy a lángoló szerelem, meglátjuk mi lesz belőle alapon..?
- Lesz belőle bírósági ügy?
- Fehér műbőr üléshuzatról miképpen lehet eltüntetni az indigófoltot? Semmivel sem jött ki, és balhé lesz belőle... :( SEGÍTSETEK!
- Tudod, hogy tetszel neki, de hogyan lesz belőle ismerkedés?
- Van olyan képszerkesztő program vagy oldal, ahol több képet tudok feltölteni egy lesz belőle?
- Ha nem szabad 1 hónapon belül TSH-ra menni, de nekem kétszer is volt 2 különbözö beutalómon, lesz belöle baj?