Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Szezámmagos virslis kifli recept

Szezámmagos virslis kifli recept

A Szezámmagos virslis kifli hozzávalói:
3 tepsihez (48 db):
- 1 kg finomliszt
- 5 dkg élesztő (vagy 18 gr porélesztő)
- 1 mk. cukor
- 2 dl étolaj
- 350-500 ml tej, amennyit felvesz a liszt
- 1 tojás
- 1 evőkanál só
- apró zsúrvirslik vagy megfelelő hosszúságúra vágott virslik, v. ugyanilyen darabokra vágott sajt
- szezámmag, reszelt sajt, mák, stb. ízlés szerint a szóráshoz


A Szezámmagos virslis kifli elkészítési módja:
Az élesztőt kevés langyos tejben, kis cukorral felfuttatjuk, majd minden hozzávalót jól összedolgozunk és megkelesztjük (kb. 1 óra). Amikor szépen megkelt, a tésztát 6 egyenlő cipóra osztjuk, a cipókat egyenként kinyújtjuk kör alakúra és 8-8 cikkre vágjuk. A háromszögek szélesebb végébe tesszük a tölteléket, feltekerjük, szép kifli alakúra nyomkodjuk. Tepsibe tesszük, ha van idő, még egyszer kelesztjük, ha nem, tojásfehérjével, olajjal v. tejjel megkenegetjük, szezámmaggal, reszelt sajttal, mákkal stb. megszórjuk és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, de ne süssük túl, mert száraz lesz!

Vendégeknek csináltam, igen nagy sikere volt!
Amikor a virsli elfogyott, hasonló darabokra vágott trappista sajttal töltöttem. Így is finom, de jól "csomagoljuk be" a sajtot, nehogy kifolyjon.
Ha soknak találod ezt a mennyiséget, a nyers tészta felét kelesztés után fagyaszd le – jó lesz legközelebb. :-)


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A szezámmagos virslis kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook