Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós (vagy mákos) guba recept

Diós (vagy mákos) guba recept

A Diós (vagy mákos) guba hozzávalói:
10 db kifli
3 tojás
7,5 dl tej
3-4 ek. cukor
2 cs. vaníliáscukor
10-12 dkg darált dió
porcukor és barna cukor ízlés szerint


A Diós (vagy mákos) guba elkészítési módja:
A kiflit felkarikázzuk, és ha nem elég szikkadt, grillsütőben v. a mikro pirítótálján kicsit kiszárítjuk. A tejet felforrósítjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaniliás cukorral, majd a forró tejet beleöntjük. Egy kisebb tepsit kivajazunk, és beleteszünk egy sor kiflikarikát, egyenletesen meglocsoljuk tejes tojással, megszórjuk darált dióval és porcukorral. Ezt addig ismételjük, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére felvert tojásfehérjét teszünk, amit barna cukorral megszórhatunk. Előmelegített sütőben (180 fokon) aranyszínűre sütjük.

Vigyázzunk, hogy a kifli ne nagyon ázzon szét! Úgy is jó, ha előre felkarikázod és hagyod száradni. Mákkal is finom!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós (vagy mákos) guba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook