Szerntetk lehet szoláriumozni szoptatás alatt? (tudásbázis)
Én is járok és szoptatok (igaz az én fiam 16 hónapos, szóval nem ez a fő eledele már) heti 1x-12 percre, néha heti 2x12-re.
Inkább a szoli, mint egy jó kis leégés a napon. Én nem is hiszem hogy ez a tejet bármilyen mértékben, módon befolyásolná. Ennyi erőből az utcára sem lehetne kimenni amíg az ember szoptat.
Hú, tök jó!
Már napok óta tervezem én is szopi mellett a szolit, csak én sem tudtam mitévő legyek. Pont én is megakartam ezt kérdezni, de rákerestem előtte. Szóval, ha jól szűrtem le, heti 2 alaklom 6 percre annyira nem gond? Mert én így tervezem. 9-12 percet amúgy sem nagyon bírnék!
Szépségápolás
Szoptatás alatt a kozmetikai kezelésnek, szőrtelenítésnek nincs ellenjavallata. Előfordulhat, hogy bőrünk a hormonális változások miatt érzékenyebb bizonyos anyagokra is, amelyekre korábban nem volt. Kérjük meg kozmetikusunkat, hogy fokozottabban figyeljen a lehetséges bőrirritáló anyagokra.
Kellemes kikapcsolódást nyújthat a test-masszázs is. Kerüljük azonban a fogyasztó, méregtelenítő kezeléseket, pl. a nyirokmasszázst, vagy cellulitisz-kezeléseket, mivel a felszabaduló méreganyagok ebben az esetben is bejuthatnak az anyatejbe.
Fodrászhoz is nyugodtan elmehetünk, akár hajat festetni is. Mértékkel a SZOLÁRIUM és a szauna is megengedett, KIVÉVE, ha hajlamosak vagyunk mellgyulladásra – ilyenkor nem tesz jót a fokozott hőhatás. Előfordulhat, hogy a meleg beindítja a tejtermelést, készüljünk fel, hogy csepegés is előfordulhat. Szaunázás után csak langyos vízzel tusoljunk le, ne jéghideggel.
Hát nem tudom... Nekem mindig olyan fura az is amikor egy kismamát látok kijönni a szoliból. Szerintem ugyan ez a helyzet a szoptatás alatti szolival is.
Van már egy hasonló fórum, csak otta a kérdés a terhességre vonatkozik. Sok anyuka állítja, hogy ő bizony járt, és semmi baja a gyereknek. Nekem az a véleményem, hogy a problémák lehet nem most jelentkeznek, hanem mondjuk 20-30 évesen, amikor esetleg vmi betegség jön elő. Persze, akkor azt gondolja az ember, hogy is történhetett, hisz egészségesen élt. (Talán ide lehet vissza vezetni!? Ismétlem TALÁN!!!)
Ugye a tej minőségére is minden kihat. Épp ezért kell bizonyos ételeket mellőzni szoptatás alatt, és ugye ott van még az alkohol, és a cigi is.... Szóval, és nem szoliznék!
További ajánlott fórumok:
- Lehet szoptatás alatt együtt szedni az Elevitet és a Dr. Lenkei féle kálcium-magnézium-c-vitamin italport?
- Terhesség alatt lehet-e szoláriumozni, napozni?
- Mit lehet tenni a szoláriumozás után jelentkező fehér foltok ellen?
- Szoptatás alatt van, vagy lehet-e menses?
- Diéta és a szoptatás. Mit lehet tenni ilyenkor és mit nem?
- Szoptatás alatt lehet-e fehérjeport inni és édesítőszert használni?