Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szerintetek sok anya szül azért második, harmadik gyereket mert egyszerüen nem hajlandók visszavenni a munkahelyére? fórum

Szerintetek sok anya szül azért második, harmadik gyereket mert egyszerüen nem hajlandók visszavenni a munkahelyére? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7
189. xochipilly (válaszként erre: 188. - 4c1a787e8f)
2013. szept. 13. 15:44
Irigyli a halal az amerikai szele-hossza egy sliccgomb-feju "homemaker" hazipitsakat. Pofam leszakadna, ha otthon ulnek egesz nap megis fagyasztott-melegitett hotdog lenne a vacsora. Ha mar a munka budos, legalabb eljarnanak edzeni de ugye az is munka...
188. 4c1a787e8f (válaszként erre: 187. - Xochipilly)
2013. szept. 11. 08:09

Azokat kár szídni. Azt szídjuk, akiket kicsit irigyelünk.


Márpedig én ezeket kicsit sem irigylem, mert az élet nagyon sok részéből, mélységből, magasságból, szárnyalásból, tudásból, küzdésből kimaradnak. És a gyerekük is sok esetben olyan lesz. Szóval nekik szar, nem nekünk.


Innentől kezdve vagy sajnálni lehet őket, vagy nem érdekelnek. Mivel én akkor se tudnék olyan lenni, ha rámszakadna a bank. Akkor is mennék sportolni, tanfolyamokra, szerveznék jótékonysági koncerteket, iskolát óvodát alapítanék, és rengeteg dolgom lenne.

2013. szept. 10. 10:47
Ha csak azon mulna a gyerek szellemi-lelki fejlodese, hogy mennyit van otthon vele az anyja, akkor az USA-ban nem (sem) lenne annyi defektes ember mint amennyi van... Rengeteg az olyan csaladanya (ja, persze) akinek az egyetlen elfoglaltsaga a s3ggnovesztes mert a fozest hirbol se ismeri, poshad egesz nap a tv elott, a gyerek meg azt csinal suli utan amit akar. Viszont apa fizetese magas, igy elvan mint a befott. En nem a foallasu anyakat szidom, hanem azokat akik qrva jol elvannak mindenfele munka, eletcel nelkul.
186. 4c1a787e8f (válaszként erre: 185. - Fiúsmami)
2013. szept. 9. 20:02
Bár azért akik ezzel foglalkoznak, ott azért már olyan nagy baj nincs...
185. Fiúsmami (válaszként erre: 184. - 4c1a787e8f)
2013. szept. 9. 14:14

Igen mindig mérlegelni kell ami néha nem is olyan egyszerű

.Nagyon rossz ha nem lehetek velük de az is rossz ha nem tudok fejlődni.Nem egyszerű.

184. 4c1a787e8f (válaszként erre: 182. - Fiúsmami)
2013. szept. 9. 11:50

Nekem is kellett 10 év, mire erre rájöttem. Én mondjuk nem bántam meg, hogy az első kettő korán ment bölcsibe, mert én befejeztem az egyetemet, mert azzal teremtettem meg az alapját annak, hogy kicsit jobban "ugrálhatok" most. De az azért biztos, hogy a gyerekeknek, meg bizony a férjnek is nagyon jó, hogyha nem egy dilis leterhelt nő van mellette. Nem az a lényeg, hogy "ne dolgozzon", mert a begyöpösödött otthonülő sem jó, csak az, hogy még képes legyen a család lelke, tüze lenni mindenkinek. Egész másként fejlődik, más a viszony azzal a gyerekemmel, aki már az egyetemi őrület után született. Annak előtte én is kicsit lenéztem azt, aki nem végez hat egyetemet a gyerek mellett, hiszen lám, meg lehet csinálni, de aztán ráadásul a karrierem sem úgy alakult, meg közben az egyik gyerekről kiderült, hogy fogyatékkal él, még jobban szüksége van rám, meg arra, hogy normális legyek, meg idősebb is lettem 10 évvel, és bizony átértékelődtek bennem a dolgok.


Csak otthon évekig sohase tudnék ülni, mert még mindig igényem a tanulás, nyelvtanulás, a szakmámban való képben maradás. A 4. gyerek után is szeretnék mindenképpen visszamenni majd dolgozni. De azért már más a prioritás, és bizony megtapasztaltam, hogy sok szempontból könnyebb visszamenni dolgozni, mint otthon mindenki "jaj te úgyis otthon vagy" szemetesládája lenni.. És bizony ez utóbbit is nagyon komoly dolog jól csinálni, állítom, magasabb inteligencia kell hozzá, mint a legtöbb szakmához.


Persze sok függ attól, hogy mit csinál a férj. Az én férjem reggel 6-tól este 8-9-ig távol van, tehát annyi munka fér bele, amennyit a gyerekek mellett egyedül el tudok látni..


De ha mondjuk ő vállalkozó lenne 6 órában, nyilván megint más lenne a felállás.


Szóval nem szabad lepattanni se agyilag, az is biztos, de egy munkahely, meg iskola se fontosabb önmagában, mint mi magunk, mert az van értünk, és nem mi az iskoláért, meg a tudásért, meg a munkáért..

183. Fiúsmami (válaszként erre: 178. - Anya4005)
2013. szept. 8. 14:36
Ha tudsz tanulj tovább ,nappalin egyéni tanrenden.Míg a pici oviba van elmész suliba,meg elintézel mindent amit kell.Aztán majd lesz valahogy ,de sulival könnyebb dolgod lesz,én most is újra tanulok nem könnyű mert közelebb vagyok lassan a 40 hez mint a 30 hoz,de legalább adok egy esélyt magamnak.
2013. szept. 8. 14:31
Én 12 évig dolgoztam egy cégnél,én voltam az egyetlen gyerektelen.11 szentestét dolgoztam végig,mindig az volt az indok neked úgy sincs senkid,majd ha lesz gyereked visszakapod.Az első gyerekkel mikor visszamentem ,hogy hogy nem rám esett a szenteste,mondom akkor most ez,hogy van,pedig már volt 12 egyedülálló pluszban.Hát azért mert valaki egyedülálló nem lehet programja?A férjem mondta jó akkor ennyi volt ,ő ezt nem engedi tovább,nem szolga vagyok.Jelzem várandós voltam a második gyerekkel,mindkét terhességet végigdolgoztam,jobban mondva csak 8 hónapot .És nem csak dolgozgattam,nekem voltak a legjobb statisztikáim.Én igen inkább itthon költöm apa pénzét,bár praktikás újságot nem olvasok,de tanulok a pici mellett ,a nagyot edzésre hordom,a férjem keze alá dolgozok.Leszarom a 200 fölötti fizetést,mikor 90 elment bébisintérre.Én nem azért szültem,hogy idegenek neveljék a gyerekeinket!Itthonról is hozzá teszem bőven a magamét.Mi így egyeztünk meg ,a férjemnek nem strapa macára van szüksége aki kijön a munkahelyéről és még este 10 kor felhív az ügyvezető mert nem tud valami piti dolgot elintézi,pedig reggel 9 és este 8 között ott állt a sarkamban.Sajnálatos,hogy az anyukákat ennyire nem nézik semmibe.És sajnálom,hogy vannak édesanyák akik 3 műszakban tolják,csak legyen mit enni a gyereknek.Nekem van 2 diplomás barátnőm aki szalagsorra ment el dolgozni.De azokat még jobban lenézem kik anya létükre lenézik a fő állású anyákat.Szerintem sokkal keményebb otthon lenni mint dolgozni.Most nem azokról beszélek akik egy lebbencs leves megfőzésével elintézik a házimunkát.meg tudom a gombóc magától is feljön a víz tetejére,de nekem és a családomnak így jó!Én szeretek velük könyvtárazni ,edzésre járni,úszni.,tanulni.De mivel nincsenek nagyszülők,a férjem fizetése magas viszont nincs nyári szabi,és ő a főkereső,jelenleg nincs jobb megoldás.De a munka nekem nem büdös mert 16 évesen én már dolgoztam,mellette tettem le a sulit,8 évig tanultam munka mellett és most megint továbbképzem magam.És nagyon bánom már ,hogy visszamentem dolgozni mikor picike volt az első gyerek,mert nem érte meg.Ebben az országban nagyon kevés a családbarát munkahely.SZOMORÚ
181. Mezei Virág (válaszként erre: 180. - Xochipilly)
2013. szept. 8. 11:28

Csak válaszoltam egy hozzászólásra.

Szerintem is fontos legalább a részmunkaidő.

Sőt ez lenne a legjobb, főleg, ha a munkának lenne értéke is.

Mert a dolgozó ember keres a legkevesebbet ebben az országban...már ha van még munkája.

180. xochipilly (válaszként erre: 179. - Mezei Virág)
2013. szept. 5. 21:38
Köszönöm, én nem akarok csak a családdal foglalkozni meg otthon ülve tonnaszámra gyártani a sok fölösleges sz4rt a Praktika magazinból (qrvára utálom azt az újságot, bocs...) miközben Apa pénzét költöm. Biztos van aki erre vágyik de nekem a legrosszabb rémálmomban se jöjjön elő. Előbb mennék konyhásnak egy gyorsétterembe (nem feltétlenül ebben az országban) mint hogy egy gazdag pasi mellett csináljam a semmit naphosszat.
179. Mezei Virág (válaszként erre: 176. - Anya4005)
2013. szept. 3. 13:10

Kevesen engedhetik meg maguknak, hogy a gyes után csak a családdal foglalkozhassanak. A 4-6 órás munka nagyon jó lenne sok munkavállalónak.

8 órás munka mellett nehéz egy családot jól ellátni. Persze sokan megtettük eddig is, de nem volt könnyű.

Mivel alig vannak munkahelyek, nem a kisgyerekeseket veszik fel, ha van más.

Majd ha megint lesz sok munkahely...

178. anya4005 (válaszként erre: 177. - 4c1a787e8f)
2013. szept. 1. 00:12

Car az egész!!!

Én nem tudok majd visszamenni a munkahelyemre,mert vendéglátós vagyok,azt meg aztán tényleg nem az anyáknak találták ki! Hajnalban még nincs ovi,és nem tartják nyitva a kedvemért éjszakába nyúlóan!!! Meg aztán,az milyen élet lenne a gyerekeimnek,ha meg is tudnánk oldani,hogy más hozza-vigye őket,hogy nem látnának soha?!

Így fogalmam sincs,mihez fogok kezdeni,ha a kicsi is oviba megy! A párom örülne,ha itthon maradnék,őt megnyugtatná,én viszont szeretnék mejd magammal kezdeni valamit! De mit...

2013. aug. 31. 12:26

Az a baj, hogy a közép-hosszú távú gondolkozás nem létezik, mindenki máról holnapra akar mindent..


Még ha lehet is néha gond - ami egyébként akarattal áthidalható általában - a kisgyerekes anyákkal, a kisgyerek tulajdonsága a felnövekedés.. Mégpedig igen hamar.


Szóval egy országnak, egy gazdaságnak, ezen keresztül az ott működő cégeknek, magánembereknek inkább érdeke lenne az, hogy a hadrafogható embereket (jelenleg az anyukákra gondolok) - akiknek jelenleg egy jelentős része ma már többdiplomás, nyelveket beszélő szakember - bevonják a gazdaságba, és nem az, hogy otthonülő eltartottakká váljanak..


Sokszor leírtam már a saját példámat: már középsuliba is államilag támogatott alapítványi iskolába jártam, felsőfokú nyelvvizsgát szereztem, stb.. Egyetemen is (BME) több millió forintjába kerültem az államnak, ezáltal az adófizetőknek. Ez azért van, mert ugye majd adófizetőként, dolgozóként meg rendes állampolgárként ezt visszafizetem. Én még nem is mentem külföldre, viszont szültem. Már a gyerekem is kitűnő tanuló, vélhetően majd szintén dolgozó adófizető állampolgár..

Viszont engem meg azért nem vesznek fel dolgozni, azért nem engedik, hogy "törlesszem" munkámmal képzésem költségeit, hogy jaj, majd lesz egy pár hét, amikor beteg lesz a gyerek. Ha így összefüggéseiben nézed nem pitiáner??


Akkor erre azt mondom, kösz magyar állam, meg emberek, nem fizetem vissza, esetleg ha nagyon éhes leszek, majd megyek Bécsbe mosogatni. Felsőfokúval csak jóleszek arra még...

176. anya4005 (válaszként erre: 174. - Mezei Virág)
2013. aug. 31. 11:34

Szerintem a munkáktatóknak örülniük kéne,ha valakinek gyereke van,hiyzen egy anya nem fog csak úgy kilépni,vagy lelépni egy munkahelyről,mert stabil,biztos munkára van szüksége,hogy enni adhasson a gyerek(ek)nek!

Részmunkaidőben meg esetleg olyan alacsony a jövedelem,hogy nem is érdemes belevágni,ha valaki megteheti,hogy akkor inkább csak a családra koncentrál.

175. Mezei Virág (válaszként erre: 173. - Fa96ed4cf8)
2013. aug. 31. 10:36

Na igen...

Valaha több helyen is volt rugalmas munkaidő, de jó is volt!

174. Mezei Virág (válaszként erre: 172. - Xochipilly)
2013. aug. 31. 10:34

Az már biztos, hogy családbarát munkahelyet itt csak mikroszkóppal lehet találni.

De még csak nem is ember barát a munkahelyek többsége.

Kevés ember dolgozik sokat, mert magas a járulék és a munkáltatók inkább nem vesznek fel új embereket. Kisgyerekeseknek esélyük sincs a legtöbb munkaadónál.

Míg jobb helyeken /országokban/ Többen dolgoznak részmunkaidőben.

Nálunk is ez lenne a jó. De erre várhatunk még... :(

Ja és a munkának nálunk se értéke, se becsülete.

Pedig az anyukák is lehetnek nagyon jó és megbízható munkaerők.

173. fa96ed4cf8 (válaszként erre: 172. - Xochipilly)
2013. aug. 31. 10:12
sajnos a 9:00-17:00 illozorikus alom kishazankban
172. xochipilly (válaszként erre: 171. - Fa96ed4cf8)
2013. aug. 30. 21:03
Pontosan, a rémségek kicsiny boltjai olyanok mint a 4/6-os villamos... egy percre sem áll(hat)nak le. Gondolom, váltott műszakról van szó, de akkor is, ebben az országban nem divat a családbarát munkahely.
2013. aug. 30. 07:38
Most olvasok egy allashirdetest: reggel 5.30-tol este 19.00 oraig... ez gyermektelennek is sok lenne, nemhogy gyermekes anyanak; es itt mindegy, hogy delelottos vagy delutanos muszakba indul dolgozni. Mert ugyebar nagyon fontos, hogy egy dohanybolt nyitva legyen :(
2013. aug. 30. 06:43
ja, hogy házvezetőnőt keresel, az más :) akkor adj fel álláshirdetést, ne barátnőt keress állandóra :P
2013. aug. 30. 01:54
Remélem,magadat pedig modern férfinak tartod!!! Aki a modern nő párja! Attól,hogy esetleg nincs szerencséd a párkapcsolatok terén,még nem biztos,hogy a nők a primitívek! Tudom javasolni,hogy néha tarts egy kis önkontrollt,hátha kedvesebb,boldogabb ember leszel!!!
2013. aug. 30. 01:43

Ez megint egy rossz beidegződés a magyar nőkkel kapcsolatban: előítélet! Szóval,szerintem ne ozd a magyar nőket,mert legalább annyi előítélet ven benned,mint amennyit belénk képzelsz!

Az egyik hozzászólót lehurrogtad,mert (amúgy viccesen) néger pasiról ábrándozik,hát oktasd ki az angol nőket is,hátha megmarad az egészségük!

2013. aug. 30. 01:28

Jól érzem az előítéletet a hangvételből?

Kivesézhetjük,miért van Afrikában a legtöbb HIV fertőzött és AIDS-es,de valószínűleg a te álláspontodon az sem változtatna!

2013. júl. 30. 22:10
:)
165. 117b1693d0 (válaszként erre: 164. - Bolygó hollandi)
2013. júl. 30. 20:07

Azt hiszem van elég kapcsolatom, tapasztalatom a kezdéshez a szakirányú végzettség mellett.

Legelőször azért érdemes lenne felkutatni, hogy milyen szervezetek foglalkoznak hasonló témával. Mert ugye nem az ezredik szervezetet kellene létrehozni, ha már valaki belefogott valami hasonlóba, hanem bekapcsolódni, tanulni az addig eredményekből vagy éppen eredménytelenségből és továbblépni. Persze, ha pont senki nem kezdett még ezzel vagy hasonlóval foglalkozni vagy nagyon eltávolodott valami miatt a témától, akkor érdemes külön elindulni.


Ezt is időbe telik kideríteni(de időm az pont van:).

164. bolygó hollandi (válaszként erre: 163. - 117b1693d0)
2013. júl. 30. 19:40

Én is azon gondolkodtam,hogy hogyan tudnék segíteni. Most van lehetőségem talán egy kicsit jobban belemélyedni a dolgokba.


Neked mi a foglalkozásod,hogy lenne lehetőséged ezzel foglalkozni?

163. 117b1693d0 (válaszként erre: 162. - Bolygó hollandi)
2013. júl. 30. 19:35

Engem egyre inkább foglalkoztat, úgyhogy még az is előfordulhat, hogy a tettek mezejére lépek. Mármint nem részmunkaidős állást keresek magamnak, hanem dolgozni szeretnék azon, hogy nálunk is elérhető legyen azok számára, akik nem tudnak/akarnak a családjuktól 9-10 órát távol lenni, de azért valamennyi időt mégis szeretnének dolgozni.


Lehet azt mondani, hogy túl kevés pénzt lehet ennyivel keresni, de gondoljatok bele, aki pénz miatt menne dolgozni, annak a semmi és a valami között lehetne választani - most sokaknak a semmi jut!

162. bolygó hollandi (válaszként erre: 161. - 117b1693d0)
2013. júl. 30. 19:24
Hát ez az! De hogyan lehetne tenni bármit is? Nekem halvány lila gőzöm sincs :(
161. 117b1693d0 (válaszként erre: 160. - Bolygó hollandi)
2013. júl. 30. 19:16

Bízni kevés, valamit tenni is kellene.

Csak egyenként kevesek vagyunk.

2013. júl. 30. 19:14
Bízzunk benne,hogy néhány éven belül jobb lesz a többgyermekes anyukák újra munkába állásának aránya.
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook