Szerintetek mitől szedem nehezen a levegőt ezek alapján? (tudásbázis)
Kedves Sellőke15! (Egy is elég belőle!) :))
Holnap lesz pontosan egy hónapja hogy regisztráltál a hoxán, és azóta sikerült 12 fórumot indítanod!
Ezek közül 1-2 párkapcsolati kérdés, ha jól láttam 1 szól a frizuráról, 1-2 van a túlsúlyodról, a fogyózásról. A többi mind, mind kivétel nélkül különböző testi egészségügyi problémák, betegségek, gondok-bajok.
Pedig nagyon meglehet, hogy alapjaiban pszichés gondjaid vannak, elsősorban önmagaddal nem vagy elégedett, és ezért produkálja a tested a különböző betegségek tüneteit.
Azt javaslom, keress fel egy olyan szakorvost, egy lélekbúvárt, pszichológust, vagy akárkit, aki ezekkel a dolgokkal foglalkozik. Nagyon meglehet, hogy egy régi-régi eltemetett rossz emlék, egy földig taposott önérzet, megbecsülés, stb. stb. emléke bújik meg a sok-sok tünetek mögött. Felszínre kell hozni, szakorvos segítségével fel kell dolgozni, és utána már könnyebb lesz az életed.
Nem biztos, de egy ilyen dolog is megbújhat a kismillió tünet mögött, talán érdemes lenne ezen a területen is utánajárni a dolgoknak.
Kívánom neked, hogy mielőbb találd meg a gyógyírt az összes eddigi problémádra, és a további 40-60 évben semmi bajod, panaszod ne legyen! :))
Mert allergia is lehet.
Én pl. tuti megfulladnék a vaníliás illatosítóktól. És nem csak megfulladnék, de egyszer már megtörtént, hogy a férjem olyat vett az autóba, én beültem, el kezdtem köhögni, rájöttünk, hogy mi okozza, becsomagolta és betette a kesztyűtartóba, de egye jobban köhögtem, így fogta és kivágta az ablakon és huzatot csinált. Kb. 10 percig köhögtem még...
A nénikém a kamillával van így:S
Nem csak az lehet a háttérben!
Én nem voltam és vagyok kövér, sőt a pajzsmirigy műtétem előtt anorexiásnak néztem ki, de úgy fulladtam, hogy azt hittem meghalok. A magas pulzus okozta.
Most sem vagyok kövér, de időnként most is fulladok. Persze nem nagyon, de zavaró.Én tudom az okát, mert most is felmegy időnként a pulzusom, illetve a pm. műtét óta nem bírom a párás levegőt. Ez van.
Sellőkének csak annyit, hogy nyithat még akár 100 fórumot is, de akkor sem fogjuk tudni megmondani a fulladása okát. Nem vagyunk orvosok és nincs különleges képességünk sem ahhoz, hogy látatlanban az internet hullámokon át megérezzük, lássuk, stb. a probléma okát:D
ORVOS!!!!
Az is bármitól lehet, pl. egy rosszul sikerült foghúzás,mandulaműtét amiben egy idegszál sérült.
Ne nagyon foglalkozz vele, ha nincs kilégzésnél semmi hang, szopogass mentolos cukorkát, obban leszel meglátod.
Hogy mitől veszedidőnként nehezen a levegőt? Sok oka lehet.
Lehet le van bénulva részlegesen a szájpadlásod. Lehet a torkodban olyan elváltozás, ami a legkissebb , legminimálisabb ödémára szűkületet okoz. Pl. hosszabb nyelvcsont.
Valamitől pici görcs torokban, nehéz labilis idegállapot.
Mint ajánlották már, próbálj meg kérni beutalót a pulmonológiára. Nézesd meg gégésszel is, ha minden oké, akkor pszichésen lehetséges.
Esetleg, amikor fulladsz, nehezen veszel levegőt, vagy fújod ki, szopogass kámforos, mentolos cukorkát, az segíthet.
Mint a szervezetünk többi részének,a zsírszöveteknek is oxigén és tápanyagdús ellátás kell. Ahogy az oxigén és tápanyagigény nő, a szervezetben keringő vér mennyisége szintén nő.
A lényeg, több oxigénre van szüksége a testednek.
A pulzoximéter lényegében az artériás vér oxigénszintjének folyamatos monitorozására hivatott, valamint a szívfrekvenciának (pulzus) a mérésére szolgál.
További ajánlott fórumok:
- Akiknek nehezen jön össze a baba!
- Hogyan vágjunk bele? Hogy essünk túl a nehezén, az első napokon és heteken?
- Mi alapján szimpatikus nektek valaki például itt a fórumokon?
- Mi lehet az oka, hogy kerékpározás után nehezen kapok levegőt?
- Becsípődés, levegőt is nehezen vesz, segítség!
- A tésztás ételek felpuffaszthatnak annyira, hogy utána nehezen szedjem a levegőt?