Szerintetek milyen hardware hibára utal? (tudásbázis)
Akkor nincs más lehetőséged, egymás után mindenen végig kell menni, és meg kell nézni. RAM, proci, alaplap, tápegység... szóval van vele meló. Ha van valakinek olyan alkatrésze, ami jó a Te gépedbe, akkor megéri megnézni azzal. Így nem kell megvenni, pl. egy tápot, mert ha a cseretáppal is azt műveli, akkor evidens, hogy más a gond...
Sok sikert! :)
a kettő nem hal meg egyszerre ez tény....
ezek nem vinyó hibák szerintem... ott más lesz a probléma....
Igaz, hogy regisztrálni kell, de szerintem kérdezd meg a linkelt fórumban is, ott mindig segítenek.
Én is a memóriára tippelek.
Ha több memóriamodul van a gépedben, akkor próbáld ki a következőt:
1. Kikapcsolod a gépet.
2. Kiveszed az egyik memóriamodult.
3. Bekapcsolod a gépet, kipróbálod, megnézed hogy produkál-e hasonló tüneteket.
4a. Ha így rendesen működik, szuper: megtaláltad a hibás modult. Ezt dobd ki a kukába.
4b. Ha nem megy így sem, tedd vissza a modult, és vegyél ki egy másikat. Majd ugrás a 3. pontra.
Sípolás (beep Code) Leírás (Descriptions)
1 rövid Memória hiba (DRAM refresh failure)
2 rövid Memóriával kapcsolatos hiba (Parity circuit failure)
3 rövid Base 64K RAM failure
4 rövid Rendszeridő beállításával kapcsolatos hiba. (System timer failure)
5 rövid Process failure
6 rövid Billenttyüzet hiba (Keyboard controller Gate A20 error)
7 rövid Virtual mode exception error
8 rövid Display memory Read/Write test failure
9 rövid ROM BIOS checksum failure
10 rövid CMOS shutdown Read/Write error
11 rövid Cache Memory error
1 hosszú, 3 rövid Conventional/Extended memory failure
1 hosszú, 8 rövid Display/Retrace test failed
nos...
beep hangtól függ..lehet alaőlapi, proci, vagy RAM hiba..
ám a tanulság: kiszedtem a videokártyát, a ram-ot, alaplapot, mindent, újra összeraktam, telepítés, semmi nem segített... windows jel még bejött, aztán újraindult feketén....
a problémára soha rá nem jöttem volna, a férjemnek lett gyanús...
az lcd monitorunk tápja ment tönkre, az generálta a hibát:(( 3 napi, 2 telepítéses, szívásos nap után derült ki, hogy semmi gond azokkal amiket végig néztünk:-(((
Szia!
Nekem is pont ugyanez van már lassan 3 éve, naponta minimum 2-szer újraindul a laptop, de az a gáz, hogy a PC is, szóval vmi az árammal lehet-legalábbis rátehetett.
Mondjuk a PC már meg lett oldva, kellett egy tápegység-csere, de a laptopban nem lett cserélve semmi.
sziasztok.az lenne a kérdésem,hogy szerintetek mi szállhatott el a gépembe ha tegnap óta ujraindul,kikapcsol magától,nem bootol,rosszul bootol vagy éppen elvillan a monitor majd vissza de akkorra már teljesen ki van fagyva a gép ?újratelepitettem de 5 órámba került mert közbe is újraindulgatott amikor kedve volt,nem bootolt,kifagyott.most rajta van az új op rendszer de semmi nem megy normálisan rajta.tegnap éjjel ugy szállt el ,hogy a monitor elfeketedett,villogott a led rajta mintha a gép ki lenne kapcsolva,de ment...sőt a power gombot hiába nyomtam vagy 1 percig huzamba,nem kapcsolt ki a gép...csak ugy hogy kihúztam a konnektorból
aki járt már igy,vagy okosabb a témába,mint én annak nagyon megköszönném a segitséget :)
Szerintem a prüntyögő puruttyol a trukmónyiban.:)
Konkrét hiba?
További ajánlott fórumok:
- Ez szerintetek is "kommunikációs intelligenciahiányra" utal?
- Gyermekvédelmi juttatást szerintetek Erzsébet utalványba kapjuk!?
- Nyugdíjamat más számlájára szeretném utaltatni, szerintetek lehet, tapasztalat?
- A gyerektartást eddig a munkahely utalta de megszűnt, helyette munkanélküli van, szerintetek bankszámlára utalnak?
- Vettem ma egy aranyos kiskabátot! Viszont brutál gyűrődős! Szerintetek "igénytelenséget" tükröz?
- Gyes és családi kifizetését, mivel a MÁK utalja szerintetek januárba jön vagy decemberben megkapjuk?