Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » A gyerektartást eddig a munkahely utalta de megszűnt, helyette munkanélküli van, szerintetek bankszámlára utalnak? fórum

A gyerektartást eddig a munkahely utalta de megszűnt, helyette munkanélküli van, szerintetek bankszámlára utalnak? (tudásbázis kérdés)


2012. márc. 13. 10:36

Ha nem fizeti 3 vagy több hónapja, akkor feljelentheted a rendőrségen Tartásdíj fizetésének elmulasztása végett, ha nem él a láthatás jogával, akkor meg Kiskorú veszélyeztetése miatt. Sőt, ha huzamos ideig nem fizet, akkor az állam fizeti helyette, de ő rajta behajtják, ahogy van valami ingósága vagy ingatlana.

A Gyámhivatal is nagyon segítőkész tud lenni láthatás ügyben, de a tartásdíj rájuk nem tartozik.

11. f969d06d2a (válaszként erre: 10. - Bc904cae62)
2012. febr. 7. 08:11
Küldj rá végrehajtót.Aztán a rendőrségen fel is jelentheted.Majd nem fog röhögni!Azért mégis csak vérlázító,a saját gyerekükről nem hajlandóak gondoskodni.Mit gondolnak fény evők ezek a gyerekek?Még igy is röhögnek a markukba a nevetséges gy.tartás összege miatt.
2012. jan. 28. 16:31
igen birosági végzésel van tartási kötelezettsége ,de mit érek vele ha nem kapok pénzt.és ő röhög az utcán a szemembe,hát mit tegyek,
9. icuri (válaszként erre: 5. - Becseiagi)
2012. jan. 27. 17:56
Le kell adni az új munkahelyen a MIL-lapot, a munkaügyiben is. Ha nem adja le, az új munkahely addig nem is alkalmazhatná(tudom sok olyan van,amit nem lehet és mégis csinálják). Ha nincs meg, az előző munkahely ad másolatot. Egyébként ha jogerős letiltása van, vagy bírósági végzéssel meghatározott tartási kötelezettsége, akkor az új munkahely felelős a levonásért. Néha engem is megpróbálnak átverni. Leadnak 2 évvel ezelőtti MIL-lapot, amin nincs tartozás (persze a TB igazolványt elhagyták meg az előző helyről "nem kaptak semmit"). De én tudom, hogy azóta is dolgozott és bizony tele van a MIL-lapja. Sokan büntetőjogi felelősségük tudatában még le is írják meg aláirják, hogy ők bizony senkinek semmivel nem tartoznak.
2012. jan. 27. 11:30
köszönöm a választ, ugy tudom hogy ő még oktoberbe le adta a járadékra a papirt,de mivel elkuldték a volt munkahelyérul ugye csak 3 hónap mulva kap ellátást?de akárhogy számolom ez letelt és gyerektartás azóta se.igy nem tudom sajnos hogy mi van,és felvilágositást sem kapok sehonan hová fordulhatok?
2012. jan. 26. 15:23

Kata!

Én a munkaügyiben dolgozom..

Ha ellátást igényel akkor köteles leadni, és a munkáltatóin rajta van határozatszám, letiltás, minden.

Ha nem jelentkezik be és nem igényel, az gáz.

De az tudnod kell, hogy max 30 %-ot vonhatunk le.

2012. jan. 26. 06:54
köszi
5. becseiagi (válaszként erre: 4. - Bc904cae62)
2012. jan. 25. 21:17
Igen, ki tudja. Még a kövekező munkahelyén is. Ha ő nem adja le a papírokat a munkanélküliben, vagy a következő munkahelyén, és ők nem kérik be hivatalos helyről, akkor már nincs is mit vonniuk. Én így jártam. Kinyomztam aztán a munkahelyét és felvettem velük a kapcsolatot. Küldtem nekik másolatot az ítéletből, és az utolsó letiltó végzésből, mert az nekünk van 3 is. Így a munkáltató sajnálatát fejezte ki, hogy nem tudtak erről, és utalták, mindig együtt működőek voltak velem. :)
2012. jan. 25. 20:33
és szerintetek olyan lehetséges hogy nem adja le a gyerektartásrol a papirokat?ki tudja ezt kerulni hogy ne vonják?
2012. jan. 25. 13:33
Igen.
2012. jan. 25. 13:33
Igen, ha leadja a munkahelyén kapott papírokat a munkanélküliben. Mert a papírokban benne kell lennie a tartásdíj kötelezettségének és az összegnek is. Én oda kaptam akkoriban, mikor nem volt munkahelye. Napra kiszámolják, leosztják az egész havit, hogy mennyi naponta.
2012. jan. 25. 13:27
Gyerektartást edig a munkahely utalta de megszunt, van helyete munkanélkuli s, szerintetek bankszámlára utalnak?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook