Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Szerintetek korrekt ha a gyereket nevelő szülő kikapcsolja a gyerek telefonját, amit a másik szülőtől kapott? fórum

Szerintetek korrekt ha a gyereket nevelő szülő kikapcsolja a gyerek telefonját, amit a másik szülőtől kapott? (beszélgetős fórum)

1 2 3 4
100. survivor3 (válaszként erre: 24. - Csajszika890721)
2012. okt. 15. 11:11
Sajnos van, aki így gondolja.
2012. okt. 15. 10:58
Ha már előjött a fórum és esetleg erre jár a fóruminditó érdekelne azóta hogyan áll ez a dolog...
98. erikpipi (válaszként erre: 17. - Csajszika890721)
2012. okt. 15. 10:53

Akkor épp itt az ideje, hogy a bíróság döntsön. Épp azért mert sem az anya, sem az apa nem képes felnőttként viselkedni, és a közös, szerelmükből született gyerek életét ép most teszik tönkre.


Az anyának semmivel nincs több joga mint az apának, még akkor sem, ha ő vállalta, hogy tovább neveli a közös gyereket.

Egy bíróság sem döntene másképp, hisz az apának joga van a gyerekéhez. Látni, elvinni, megbeszélés alapján.

És ha erre képtelenek, ott a bíróság, majd eldönti a kérdést.

97. survivor3 (válaszként erre: 5. - Csajszika890721)
2012. okt. 15. 10:46
Na ez ugyan olyan egy kocsög, mint az én exem...
96. voltam...leszek (válaszként erre: 95. - Csajszika890721)
2012. jún. 5. 20:51

Az fix, hogy 20 ezret minden hónap elején odaad. De ha szólok,hogy tábor, edzés, vagy bármi, szó nélkül állja a felét. Néha ugyan noszogatni kell, hogy a "most" szó nem jövő hetet jelent, de nem panaszkodom.

Szerintem Ő azért ilyen, mert tudja, hogy nem vadítom el Tőle a gyereket, tudja, hogy kettőnk között bárhogy is alakult, a gyerek közös, és ez összeköt.

De tény, hogy még Neki sem engedem, hogy beleszóljon, hogyan nevelem a gyereket, bár tudja, hogy milyen emberke válik belőle, és eddig nem nyúltam mellé. :)

95. csajszika890721 (válaszként erre: 93. - Voltam...leszek)
2012. jún. 5. 18:13
Tetszik az első mondatod. Jót mosolyogtam. :-) ha nem vagyok indiszkrét,megkérdezhetedm mennyi pénzt kapsz havonta? És te elégedett vagy az összeggel? Én is így gondolom,hogy kompromisszumot kell kötni,egy alapvető tiszteletet adni a másiknak,és nem az,hogy elvárja,hogy a párom úgy ugráljon ahogy ő fügyül,vagy mindig az legyen amit ő akar...komolyan mondom néha olyan mint egy ovis. :-) remélem hamarosan pont kerül az ügy végére.
94. csajszika890721 (válaszként erre: 92. - Zsuzsa514)
2012. jún. 5. 18:03
Természetes dolog,hogy ad valamennyi pénzt,belefizet ebbe abba. Egyébként érdekes amit írsz,mármint azért,mert az anya mindig úgy csinálja,hogy pénzt kapjon. Még nyáron mondta neki a párom,hogy írja össze mi kell a suliba. Azt mondta majd küldi. Persze nem küldte,és mindent a szülei vettek meg,nem is szóltak. És ha a párom elment volna és vett volna ezt azt? Hiába vette volna? Miért nem lett volna jó,ha írj egy listát. Nem tudom mennyi a sulikezdés,de kb. 10-15ezer Ft-tot biztos szánt volna rá a párom. Ugyanúgy ő is vesz ajándékot, csinálunk programokat. De ennek a nőnek semmi sem elég jó,a gyerekbe azt próbálja belebeszélni,hogy az apja rossz. De ha ez igaz is lenne,akkor sem kéne ilyet mondani a gyereknek,de az a legrosszabb,hogy hazudik a saját gyerekének. Nem tökéletes a párom én ismerem,de mint apa igenis jó apa,és jobb is lehetne,ha az anya segítene ebbe. Én a veszekedésbe,csúnya beszédbe nőttem fel,apám ivott,a keze is eljárt néha-néha. Együtt laktunk,de mégis távol...nem foglalkozott velünk,nem játszott,nem beszélgetett,emlékszem csak egyszer-kétszer dícsért meg 18év alatt. Már lassan 2éve nem is találkoztunk,nem is tartjuk a kapcsolatot. Pedig már pár éve nem iszik.
2012. jún. 5. 12:41

Beraktam magam olvasó üzem-módban....az biztos, hogy ebből csak a bíróság fog Benneteket kihúzni, de ezt a párodnak kell akarni. MInt ahogy Neki kell majd az Anyával beszélni, a gyereket kordában tartani is.

Én viszonylag jó kapcsolatban vagyok az exemmel. Bíróságra sem mentünk, minden hónapban rendesen megkapom a pénzt, ha ezen felül kell valami, szólunk Neki, a gyerek akkor megy, amikor szeretne...

Válásunk után évekig nem volt senkije, nekem új családom lett. Tavaly végre talált magának valakit, és én örültem. HA valakit egyszer szerettem, gyereket szültem Neki, ne ócsároljuk....örüljünk a boldogságának. Csaj normális volt, meghívta a gyereket is magukhoz, igyekezett megismerni, ünnepeknél lehetett látni, hogy már Ő választja az ajándékot, mert mindig olyan ajándékot kapott a gyerek, ami hasznos volt, de divatos....aztán egyszer kibuktam. Véleményem, és elveim ellen való ajándékot vett a gyerekenek. Elkértem a telefonszámát, felhívtam normális hangnemben, és elmagyaráztam, hogy én miért nem örültem, és KÉRTEM, hogy legközelebb ne tegye. Normálisan elbeszélgettünk, bár barátnők nem leszünk, de hiszem, hogy a gyerek érdekében mindenkinek felnőtt módjára kell viselkednie, tudnia kell kompromisszumot kötni, elfogadni a másikat, és egy egységként működnie. Azóta már volt, hogy Ő hívott, megkérdezte a nyári programot, és megkérdezte, hogy zavarna-e, ha a Ő is ott lenne az apa-fiú nyaraláson. Miért zavarna? Tisztelem azért, mert nem szólna bele abba, hogyan nevelem a gyereket, és persze nem is engedném.


Nálatok ez nem működik.

92. zsuzsa514 (válaszként erre: 91. - Csajszika890721)
2012. jún. 5. 12:26
Ha mindíg engedtek neki amikor kér akkor ki is fog benneteket használni mondván kell a gyereknek.Én soha nem kértem még a volt férjemtől a havi megállapított gyerektartáson felül pénzt.Igaz mindíg mondja ha van plusz kiadás szóljak. Nem tudom ti mennyi gyerektartást fizettek de az apa fizetésének a 20%-a jár a gyereknek és nem egy vagyon.De a bíróságon kérhetitek a tartásdíj megállapítását és akkor az anya nem követelhet semmi pluszt.Az iskola álltalában kiad egy listát hogy a következő tanévben mit kér és így tudtok kombinálni hogy ne pénzt adjatok a kezébe.A nagy fiam középiskolás de még ott sem kérnek laptopot,ti az anyának vettetek egyet.(én is kaphatnék?)Ha a gyerek ellátatlan az anyánál akkor kérhetitek a nállatok való elhelyezést.Előnyötök lenne ha házasok lennétek,csak az apánál még úgyis hogy együtt éltek kevés az esélye.
91. csajszika890721 (válaszként erre: 90. - Zsuzsa514)
2012. jún. 5. 11:01
Tudod ha a párom exe ilyen lenne, mint pl.te ezen a téren nem lenne gond. Lehet én vagyok hülye de nem teljesen értem,hogy miért csinálja ezt. Mindig úgy próbál eszelni,hogy az ő szüleinél legyen a gyerkőc a legtöbbet. Minden szülinapkor,szentestén velük van a gyerek,azt erősítik benne,hogy ők a családja. De a párom és az ő szülei akkor kik?! Miért nem lehet 50-50%ot adni mindkét oldalnak? Nekem érzékeny lelkem van,még ismeretlenek baját is áttudom érezni,ilyenek. Igazad van abban,hogy nehéz lehet egyedül nevelni gyereket. De erről én nem tehetek,és ha vmilyen gondja van neki nem rajtunk kellene kitölteni. Most már egy ideje havi rendszerességgel kap pénzt, tényleg ha szól akkor a párom ad pénzt külön is. Pl. Laptopot kellett venni,úgy volt fele-fele. Hozzátenném,hogy azt mondta iskolakezdésre kötelező. Végülis a párom fizette teljesen. Azóta lassanként kiderült,hogy az anyuka laptopja hol rossz,hol jó,már meg sincs,szegény gyerek panaszkodott,hogy 'apa nekem vetted a laptopot és anya használja,engem szinte oda se enged.' persze kiderült az is,hogy nem is volt kötelező a laptop. Tehát az anya saját magának vetette. Én normálisan állok még hozzá,akkor sem csinaltam,mondtam semmit,mikor egyszer próbálkozott a páromnál,ez még akkor volt mikor összejöttünk. Ők is kb.ilyen messze laknak. Sok mindent leirtam vmennyire át lehet látni a helyzetet. És tényleg csak az a megoldás van amit írtál.
2012. jún. 5. 00:18
Most már mindent értek.Egy megoldás maradt számotokra a bíróság.Elmondhatjátok hogy miért szeretnétek a gyereket sűrűben látni és kérhetitek a rendszeres láthatás megállapítását.Innen nincs tovább magyarázkodásnak helye az anya részéről.Ha a kezetekben lessz a végzés és akkor sem engedi látni a gyereket akár rendőr segítségét is igénybe vehetitek.Nállunk nem volt ilyen balhé.Én azt mondtam a bíróságon amikor elváltunk és a gyerek elhelyezéshez érkeztünk hogy bármikor jöhet és láthatja a gyerekeket.Csak mi nem egy városban élünk 100km-re és van hogy hónapokig sem jön.Nyári szünetbe is elengedem őket.Sajnálom hogy más volt a véleményem mint a tiéd.Ne add fel biztos fog sikerülni neked is majd,legyél türelmes és ne akard görcsösen akkor hamarabb lesz sikered a babával.Az iskolába menjetek be és beszéljetek az osztályfőnökkel mert nektek is van jogotok ott lenni ahol a gyerekről van szó.Nem kell az anyukát kérdezni csak menjetek az iskolába.Ha az osztályfőnök is az anya mellet van akkor az igazgatóhoz is fordulhattok,csak vigyétek azt a papírt amivel bizonyithatjátok hogy mik a jogaitok,ezt a papírt a bíróságon lehet beszerezni.
89. csajszika890721 (válaszként erre: 86. - Zsuzsa514)
2012. jún. 4. 20:58
Azt a kérdést is feltehetted volna,hogy vajon mikor az anyának új partnere van mennyit akar a gyerekkel lenni vagy hasonló...
88. csajszika890721 (válaszként erre: 86. - Zsuzsa514)
2012. jún. 4. 20:41
Először is nem unatkozik mellettem. Jó kapcsolatunk van. Szerintem többek között ez az egyik ami 'tetszik' a gyereknek. Nálunk nyugodt a hangulat,nincs veszekedés,ilyenek.
87. csajszika890721 (válaszként erre: 84. - Zsuzsa514)
2012. jún. 4. 20:32
Nem arról van szó,hogy egyáltalán nem engedi szokott nálunk lenni. Csak össze-vissza,volt olyan nem egyszer,hogy hetekig nem engedte,persze ez idő alatt ő sem volt vele. A parom kérdezte mikor lesz szülői,és erre tényleg rikácsolni kezd,h.ne gyere,nem lehet csak úgy idejönni,meg ilyeneket mond. Hazudozik,amit én undorító dolognak tartok,az pedig,hogy a párom náluk rajzoljon,az számításba se kerülhet,de nem miattam. Szerinted,hogy esne az a gyereknek ha mostantól nem törődnék vele?! Szegény, nézne az őzike szemeivel,ő megismert ilyennek,biztos érzi,hogy fontos nekem most már nem léphetek hátra. Az elején kellett volna. Nem gondoltam hogy ennyire fogom szeretni,hogy azon fogok gondolkodni mit főzzek ha jön,milyen sütit süssünk,elmenjünk-e vmerre...tudod mostanában születne meg a babánk. De sajnos elhalt az embrió, múlt hónapban pedig elvetéltem. Ez van. Én fogok foglalkozni a gyerekemmel,jól kijövök a gyerekekkel,s ha egy olyan gyereket akit nem én szültem és ennyire szeretem,akkor a sajátomat is fogom.
2012. jún. 4. 16:19
Mindenkiről írtunk csak arról nem mit akar az apa?Akarta akkor is a gyereket amikor nem volt új barátnő?Akkor is kíváncsi volt a gyerekre vagy csak most unatkozik melleted?
85. zsuzsa514 (válaszként erre: 79. - Zsanci79)
2012. jún. 4. 16:09
Én nem írtam hogy fogja be.Hát legyen ott,találja meg a módját ha akar.
84. zsuzsa514 (válaszként erre: 77. - Csajszika890721)
2012. jún. 4. 16:06
Az anyja nem tilthatja meg az apának a láthatást.Az hogy hozzátok nem engedi egy dolog de a párodnak törvény adta joga az hogy meglátogassa a gyereket az otthonában.Téged nem köteles az anya be engedni az otthonába viszont a párodat bekell engednie.Két hetente jár neki a láthatás ha a bíróság másképp nem dönt.Ne akard te nevelni mert abból csak bajod lehet.De ha békességet akarsz akkor szülj sajátot.A párod is megnyugodna és a gyerek is jobban eltudná dönteni hogy hol jobb neki.Ott ahol már nem ő a világ közepe vagy az anyjával aki szívét lelkét adja érte.(gondolom)A gyerekkel nem neked kell beszélgetni,játszani,tv-t nézni hanem csak és kizárólag az apjának.Igen,menjen el az apja és otthon rajzoljon vele az apja.A szülőire pedig joga és kötelessége az apjának is elmenni.Az osztályfőnököt kell meg kérdezni mikor lessz és oda kell menni az apának is.(nem kell az anyja mellé ülni)Ne akarj bele folyni a gyerek-apa kapcsolatba.Én sem nézném jó szemmel a volt férjem új nője foglalkozna a gyerekemmel.Legyen neki sajátja akit neveljen.
83. csajszika890721 (válaszként erre: 79. - Zsanci79)
2012. jún. 4. 16:02
Jaj,most úgy megölelnélek! :-) igen vannak varriációk. Nem is értem miért kell azt gondolni,hogy a párom nem lenne ott,ha kéri az anya.
82. csajszika890721 (válaszként erre: 78. - Zsuzsa514)
2012. jún. 4. 15:59
Már nem egyszer leírtam,hogy iskolás. És nem kapott volna telefont,ha az anyát nagy részben el lehetett volna érni,biztosította volna azt,hogy legalább heti egyszer beszéljenek! A telefon kényszermegoldás.
81. Rita 72 (válaszként erre: 80. - Csajszika890721)
2012. jún. 4. 15:55
Hogyne érteném. Csak ne akard Őt irányítani.
80. csajszika890721 (válaszként erre: 75. - Rita 72)
2012. jún. 4. 15:53
Köszönöm. Ebben a hozzászólásodban igazad van. És már írtam hogy tett intézkedéseket,utána fog járni a dolgoknak,de ha valami történik,vagy valamit el akar mondani nekem,nem mondhatom,hogy ne mondja,mert nem érdekel vagy ilyenek,vagy ha a véleményem kéri...érted?
79. zsanci79 (válaszként erre: 73. - Zsuzsa514)
2012. jún. 4. 15:52

Az eszedbe sem jut, hogy ott lenne, de nem lehet....ez az opció nem él, igaz? nem árt az érem mindkét oldalát megvizsgálni.

Mindenki letámadta csak szerencsétlen lányt, hogy fogja be!

78. zsuzsa514 (válaszként erre: 72. - Csajszika890721)
2012. jún. 4. 15:50
Most itt nem rólam van szó!Miért jár 7évesen ovodába a párod gyereke?Ha most 1osztályos akkor bizony én is elvenném azt a telefont mert nem érett még arra meg hogy saját telója legyen még akkorsem ha az apjától kapta.Az én gyerekem12 évesen kapott telefont de azt mondja nincs rá semmi szükség.Egy 8évesnek sincs rá szükség.
77. csajszika890721 (válaszként erre: 73. - Zsuzsa514)
2012. jún. 4. 15:49
Na hát épp ez az. Ha a gyerek beteg a párom menne hozzá,volt rá példa,de az anya azt mondta ne menjen, a párom a szülőire is elmenne,de az anya azt mondta,nem kell elmennie...sőt a párom már azt is felvetette,hogy a háziban is segítene...stb,nálunk beszélgetünk,játszunk,tvzünk vele,ha otthon van az anyjával akkor is az apja rajzoljon vele?!
76. Rita 72 (válaszként erre: 74. - Csajszika890721)
2012. jún. 4. 15:46
Megértettem így is.:-)
75. Rita 72 (válaszként erre: 69. - Csajszika890721)
2012. jún. 4. 15:44

Te meg azt értsd meg végre, hogy azzal van a gond, hogy nem maradsz ki belőle. Tudom, hogy teljesen nem lehet, de ne Te akard rendbe tenni ezt az egészet!

Bízd a párodra, nyilván elég idős hozzá, hogy önállóan tudja intézni az ügyeit. Már amennyiben akarja.

74. csajszika890721 (válaszként erre: 69. - Csajszika890721)
2012. jún. 4. 15:43
Rosszul írtam. 'nem akartalak'
73. zsuzsa514 (válaszként erre: 68. - Zsanci79)
2012. jún. 4. 15:43
Ha ezt az apa kérdezi akkor azt kérdezném meg tölle hol volt amikor szükség van rá?Mikor beteg a gyerek és ott ül az anyja az ágya mellett,amikor rajzolni kellene vele hol van,amikor az ABC kell tanulni hol van,amikor a szorzó táblát kell tanulni akkor hol van,amikor iskolába szülőiértekezletre kell menni hol van,amikor a gyerek meg kérdezi hogy lessz a gyerek hol van???????
72. csajszika890721 (válaszként erre: 70. - Zsuzsa514)
2012. jún. 4. 15:42
Az érettség,komoly gondolkodás nem egyenlő a tudással. Én feltettem a fórumba egy kérdést,kíváncsi voltam milyen válaszok jönnek. Nem gondoltam,hogy ebből több mint 100hozzászólás lesz. Egyébként gondolom te sem véletlen vagy itt a hoxán,gondolom te is felteszel kérdéseket,leírod a véleményed. Vagy nem?
71. csajszika890721 (válaszként erre: 66. - Rita 72)
2012. jún. 4. 15:39
De te is! :-)
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook