Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
'Az élet értelme nem a tudásban,hanem a rejtélyben van.
-Miért építjük fel újra és újra ugyanazt a valóságot?
-Miért törekszünk ugyanolyan kapcsolatokra?
-Miért akarjuk ugyanazokat az állásokat újra és újra?
-A végtelen lehetőségek közül, miért választjuk ugyanazokat?
Érdekes, hogy vannak más valós lehetőségeink is, és mégis figyelmen kívül hagyjuk őket. Lehetséges,
hogy annyira hozzászoktunk mindennapi életünkhöz, hozzászoktunk ahhoz ahogyan a világot felépítjük, hogy azt hisszük: nem tudjuk irányítani?
Egy újabb tudományos modell azt állítja, hogy ami bennünk történik az határozza meg, hogy körülöttünk mi történjen.'
Sziasztok, nekem ez az első hozzászólásom itt.
Az élet értelmét keresitek, ha jó látom.
Nagyon...:))
'Az agy idegsejtekből, neutronokból áll. A neuronoknak nyúlványaik vannak, amivel elérik a többi neutront és kapcsolódnak hozzájuk, hogy idegpályákat hozzanak létre. Minden hely, ahol kapcsolat jön létre, egy gondolatot ébreszt. Az agy az összes információt az. un. asszociációs memóriába tárolja. Így, pl. az ötletek, az érzések, a gondolatok az ideghálóban jönnek létre és terjednek, és mindegyiknek lehet köze mindegyikhez...másik példa: a szeretet Fogalma és Érzése is ebben a hatalmas ideghálóban található, de a szeretet Fogalmát sok más Gondolatból építjük fel.
még l példa: ha az emberben a szerelem csalódáshoz kapcsolódik és erre Gondolnak, akkor felidézik a fájdalmas emlékeket, aggodalmat haragot, dühöt...'
A szél az brutál volt!
És én még ma reggel eljátszottam a gondolattal, hogy ne motorral menjek-e :))))
Már csak egy kérdés marad a végén: Elégedett vagy-e a felépített világoddal.
Bármiben hiszel, az igazi próbája, hogy az élet igazolja-e. Minden elképzelésednek ez az igazi mércéje. Hihetsz akármekkora badarságba, ha az nem igaz, akkor bele fog törni a bicskád. Olyankor jön a csalódás: Nem erre számítottam!
:)
Egy ideig lehet hitegetni magunkat, de az élet keresztül fog rajta törni és a valóság kettészeli, ami tévedés :)
'Modelleket alkotunk arról, ahogyan a világ működik körülöttünk. Minél több információt szerzünk, annál jobban kifinomíthatjuk egyik - másik modellünket...és közben azt cselekedjük, hogy folyamatosan egy történetet mesélünk saját magunknak arról, hogy ilyen a külvilág. Minden információ amit feldolgozunk, ami a környezetből érkezik hozzánk, mindig a tapasztalatok színében tűnik fel és az érzelmi válasz is ettől függ.
Vajon ki a sofőr, amikor az érzelmi válaszainkat irányítjuk, vagy érzünk?
Fiziológiailag az ideghálózat.
Ha valamit nagyon begyakorolsz, akkor az ezért felelős idegsejtek erős kötéssel és hosszútávra kapcsolódnak. Tehát, ha minden nap méregbe gurulsz
ha minden nap feszült vagy, szenvedsz...stb..., akkor tartós, maradandó kapcsolódásokat hozol létre. Ezt hívják Azonosulásnak. '
Ó, de jó lesz neked:)
Jó szórakozást:)
:DD
Hát ez az:)))
Mennymááááá!
Most utállak és irigyellek :))))
Tessék sokat fotózni :)
szóval műszaki hiba van, csak nem vallják be, mert az milyen lenne már.
Jááájj nekem mindjárt nyár lesz :D már két hét sincs a riviéráig :)))))))))
Már mondtam, de aszondták, hogy ők is lazíthatnak néha :)
Én meg már a nyarat várom rendületlenül. Most nagyon várom. A kertbe kiülős feelinget :)
Sziasztok! :)
Pár hét alatt megéljük az összes évszakot egyben. Ma tél van, nemrég tavasz volt :)
"Akit meg egyéniségként nem értenek meg, azt már észrevettem, hogy ott még az egyéniségnek is kell tanulnia. Abban benne van a saját hibája, amit még nem tanult meg. Senkit nem bántanak ok nélkül. "
Ehhez pont jó példa az óvodás meg az egyetemista.
Ha az óvodás óvodásként viselkedik ugyanolyan klassznak érzed mint az egyetemistát aki egyetemistaként viselkedik. De ha az egyetemista óvodásként viselkedik?
Vagy az óvodás egyetemistaként?
Szerintem ezt az energiával lehet jól szemléltetni.
Minden energiából áll össze, különböző rezgésekkel.
A test is energiából épül fel. És a lélek is. Csak más a rezgésszáma. De ez az egész nem csak képzelet, vagy tudatállapot, habár asszem talán Feldmár ír hasonlókat...
Attól hogy hipnózisba leszel még megmaradsz annak aki vagy ,attól függetlenül hogy módosul a tudatod.
Ez ugyanaz ha pl. füvezel, egész másként tapasztalsz, de ha elmúlik a hatás mégiscsak te vagy te és itt vagy, a földön, és 0:30 van.
Nekem azért egyenlő akár Buddha Hitlerrel, mint lélek, mert tanulnak mindketten. Az egyikük előrébb tart, de tartott ott, mint most a másik. Tehát nem több, csak már előrébb tart.
Egy egyetemista nekem nem több, mint egy óvodás.
De persze földi mércével hasznosságot is mérünk, viszont lélek szinten egyenlőség van. Akár előrébb tart már egy lélek, akár most született :)
Akit meg egyéniségként nem értenek meg, azt már észrevettem, hogy ott még az egyéniségnek is kell tanulnia. Abban benne van a saját hibája, amit még nem tanult meg. Senkit nem bántanak ok nélkül.
Ja és szerintem mindenki egyéniség, de vannak, akik szeretik magukat különbnek érezni másoknál. Senki sem különb másnál, csak annyira, mint bárki más.
Amiben viszont nagy különbség van, és ez az, ami itt a földi életben nagyon látszik, az az, hogy valaki önmagához képest mennyire önmaga. Mennyire van egyensúlyban azzal, aki. Valójában ez lenne a feladat, hogy ezt az egyensúlyt megtaláljuk, amihez meg kell ismernünk, hogy kik is vagyunk legbelül. Ez a harmóniához vezető út és pont ez a fejlődés.