Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Így van. De akkor ez számodra nem ellentmondás azzal, amit korábban írtál, hogy minden így tökéletes ahogyan van?
Miért kellene másképp válaszolni, hogy mindig is tökéletesek vagyunk?
Látod, hogy mi itt a gubanc?
"csakis akkor van lehetőséged másként válaszolni "
ha tökéletes vagy most is, akkor miért kellene másképp válaszolni?
Ezért nem áll meg az elméleted, aminek saját magad mondasz ellent.
Viszont ezzel pont azt erősítetted, amit írtam, hogy ez a fejlődés. Ahhoz bizony tudatosság kell, ahogyan írtad. És akkor lesz változtatás.
Ha az önzésből változtatsz, azt miért teszed, ha szerinted tökéletes volt? Mert nem volt az és nem hozott számodra eredményt.
Tehát az igazság az, hogy a negatív dolgokat önismerettel tudod magadban felfedezni és helyretenni, ami után boldogabban élhetsz.
Így van.
Mit jelent az hogy tudatos vagy?Mit jelent az éberség?Két világban élünk.Az egyik a külvilág,
melyet az 5 érzékszervünkön keresztül tapasztalunk meg.A másik a belvilágunk,a gondolataink és érzelmeink világa.Tudatosan élni annyit tesz,hogy nem csupán a külvilágnak
vagy tudatában.Nem csak a tárgyakat,a mennyezetet,a hangokat,az embereket,
az illatokat érzékeled,nem csupán a külvilági környezetednek vagy tudatában,hanem folyamatos tudatos figyelemmel kiséred az összes gondolatodat,érzelmedet.Folyamatos megfigyelésben élsz,figyeled a cselekedeteidet,a válaszaidat.
Megfigyeled a fejedben zajló történeteket.
Megfigyeled az ítélkezéseidet,a hibáztatásaidat,
megfigyeled a reakcióidat.Ébernek,tudatosnak lenni azt jelenti,hogy folyamatos figyelemben élsz.Ha így élsz,tudatosan,folyamatos figyelemben,
amikor megfigyeled a gondolat-folyamataidat,a félelmeidet,a mentális kivetítéseidet,
az ítélkezéseidet,a sértettségedet,és a fejedben zajló történeteket.Amikor ott van a figyelem,
csakis akkor van lehetőséged másként válaszolni
az élethelyzetekre.Másként mint előzőleg,másként mint a megszokott.Ha nem vagy éber,tudatos,akkor nincs választási lehetőséged.Akkor csakis a régi minták szerint válaszolhatsz.De ha az éberség jelen van,láthatod a gondolatfolyamatot,a történetet,amit mesél,és van választási
lehetőséged másként reagálni.Ezért azok a cselekedetek,melyek az éberség állapotában születnek,mind intelligens tettek.A megfelelő cselekedetek.Kétféle állapotból cselekedhetünk,
vagy tudatos,vagy nem tudatos állapotból.
A cselekedeteink a felszínen nagyon hasonlóan néznek ki,de a nem tudatos ember a megszokásaiból cselekszik- félelemből,sértettségből,míg a másik
a megfigyelés állapotából. :)
Miért tennél bármit is valami ellen, ami nem jól működik akkor, ha azt gondolod, hogy minden úgy tökéletes, ahogyan van? Semmiért.
Ezért lehet ezekben a new age ezo szemléletekben nagyon eltévedni és a végén marad az önámítás és önhitegetés, hogy ez így jó, ahogy van. Így tökéletes.
"A valós problémákra nem fog egyik szemlélet sem segíteni az biztos."
Ez tévedés. Ha a szemlélet az igazságot mondja, akkor az rengeteget segít. Mert akkor tudod, hogy ami a problémát okozta, az mitől van, tehát a megoldást is könnyebben meg tudod találni.
Ja és ezek konkrétumok, mert ezt használom nap, mint nap és elég jól működik.
Szia. :)
Én nem tudom ez milyen szemlélet.
Mi az igazság, jó, rossz,... én az értékrendbe hiszek.
A valós problémákra nem fog egyik szemlélet sem segíteni az biztos.
Most mennem kell.
Szia.
Én egy kereső ember vagyok és igazad van nem az "igazságot" keresem.
Keresni annyi mindent lehet még az igazságon kívül, nem?
Mert ugyanazokat szoktad te is mondani.
Ez egy new age személet, hogy nincs jó és rossz és csak látásmódok vannak és nincs objektív valóság.
Valójában ez nem a teljes kép. Hangzatos, mert minden más elképzelést ki lehet vele ütni, hogy ezt csak ez ego akarja, meg így meg úgy, de valójában még messze nem a végállomás. Mondhatni zsákutca. Egy dolog miatt, mert a valós problémákra nem fog megoldással szolgálni. Arra jó, hogy azt érezhessük, hogy mennyire okosak vagyunk és milyen bölcsek a gondolataink, de amikor konkrét problémát kell megoldani, akkor ezek nem segítenek.
Ez is érdekes, hogy miből gondolod, hogy hasonló a szemléletem.
Azért mert érdekelődéssel olvasok valamit, nem biztos, hogy én is úgy gondolom.
Tőled is volt amit érdeklődve olvastam.
Nem rád írtam. Általánosan. Rólad valóban csak feltételezni tudok, mert sok mindent nem tudok rólad. Bár az írásból is sok minden azért látható.
Én látok egy beragadást, ami miatt nem keresel tovább. Elfogadtad, hogy az az igazság, hogy nincs igazság, ami már önmagában is ellentmondás.
De ha itt megállsz, akkor lesznek még csalódások. Én csak ezt látom.
Te most feltételezel rólam olyan dolgokat, amit te valóságnak látsz?
Hát ez nagyon rólad szól, amit írtál.
Ennyi. Ameddig ezt nem ismerjük fel, addig meg is reccsenhetünk, mert csak hibát hibára halmozunk.
Ha meg felismerjük, akkor meg aki éppen szenved majd azt fogja mondani, hogy látszik, hogy te sosem szenvedtél.
Nem, én ezt érdeklődéssel olvastam és volt mikor többször is elolvastam mondatokat, hogy megértsem, bizony volt amit nem sikerült.
A mondanivalója fontosabb volt, mint, hogy keresem benne a kioktatás részt.
Ezt én is éreztem így néha.
Hogy hogyan lenne minden rendben és hogyan lehetne minden igazságos, amikor én szenvedek?
Aztán rájöttem, hogy tényleg minden rendben van, csak bennem nincsenek belül rendben a dolgok és azért szenvedek, mert teljesen mást látok, mint ami van, és ez iszonyat félelmetes és labilis és bizonytalan érzés volt. Ekkor elkezdtem lassan megkeresni azokat a dolgokat amiket félre értettem, és lassan megnyugodtam.
Szerintem ez működő. Mindenkinek.
Én is értem Belladonát, csak nem tartom igaznak sok részét annak, amit ír. Mert a valóság nem ezt igazolja.
Elméletnek még szépen is hangozhat. Mint az összes elmélet, ami az ember saját felelősségét eldobja.
Magadon. De ha félresiklassz és nem veszed észre a valóságot, akkor nem fogsz változtatni. Megmaradsz a kényelmes tudatlanságban, ami nemsokára kényelmetlenné fog válni. Csak, mert jobb dolog ellenkezni, mint elgondolkozni :)
Persze mindenkinek a saját ügye, ki hol tart.
Szerintem ez azért nem igaz, mert a blokkjaink amit a fogantatásunk pillanatától cipelünk magunkkal, nem azt éreztetik velünk ami van, hanem téves irányba visznek, és így nem tudunk ebből kimozdulni egészen addig, amíg meg nem mutatja valaki azt hogy ez másként van. Eleinte ezt nem tudjuk elhinni, mert egyszerűen mást érzünk, és ha végre átérezzük a valóságot, azt ami van, akkor el tudjuk engedni.
Tehát , kell a külső segítség. Sokszor kell. És persze van amiben nem, mert egyszer csak átérezzük azt ami van, mert már sokadszorra kerülünk ugyanabba a helyzetbe.
Aztán persze sok tudatossággal egy idő után már nem biztos hogy kell kívülről bármi, mert átlátjuk hogy hogyan működnek a dolgok:)
Hát akkor szélsőség. Azt meg ne nekem kelljen már átértelmeznem, ha össze vissza túloz.
Én bizonyos dolgokban tudom az igazságot és te is és szerintem mindenkinek vannak olyan területek, ahol már az igazságot tudja.
De hogy embereknek mekkora komplexusuk tud attól lenni, hogy valaki ezt ki meri mondani, az vicces. Az magáról szól ugyebár.
Ettől még nem kell nekem esned bunkó stílusban. Ha te szenvedsz attól, hogy neked milyen nehéz volt, akkor te miért vagy ilyen agresszív néha másokkal?
Hogy én mennyit szenvedtem, arról neked fogalmad sincs. Ezért a feltételezéseiddel ne dobálózz, mert semmit sem tudsz az én múltamról.
Nem az határoz meg valakit, hogy mennyit szenvedett, hanem, hogy mennyit tanult belőle. Az mutatja, hogy jó úton halad-e.
A tanulást soha nem mondtam sehol, hogy könnyű. A tökéletesség a rendszerben valóban meg van. De ameddig ennyi düh és harag van benned, addig ezt hiába mondom. Én, aki szintén kapott rendesen, csak én beláttam az okát.
Viszont ha ez az, akkor miért mondtad, hogy nem láttál ilyet :)))
Ej ej.
"Az viszont kioktatás, ha valaki azt mondja neked, hogy ne ezt csináld, hanem azt, mert az a jó."
Igen ezt kioktatásnak is lehet nevezni.
Ilyen és hasonló mondatokat, viszont te is elég sokszor használsz.