Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Na majd kíváncsi vagyok, hogy mit mondasz. Szerintem klassz. Pedig Tom Cruise nem a kedvencem, de ebben nagyon ott van.
Amiben még tetszett az a "becsületbeli ügy". Az egyik kedvenc filmem.
Hát az gáz. Hollywoodban ezt a hibát sokan elkövetik.
Én csípem, mint színész, de még pár ilyen gáz film és lehet, hogy teljesen lejáratja magát.
Miért ne mondhatnám? Azt ki határozza meg, hogy én nem mondhatom?
És ha én nem mondhatom, akkor ki az, aki mondhat egyetemes igazságot? Mi a kritérium?
"a valóságról az mindig szubjektív"
Ha ez így lenne, akkor semmire nem mondhatjuk, hogy tudjuk. Hiszen minden csak szubjektív lenne.
Valójában a szubjektívből akkor lesz objektív, ha a valóságot ismerted fel
És sok sok olyan tudás van, ami mindenkire igaz. Mint például az is, hogy mindenki megszületett egyszer és mindenki meghal egyszer. Tehát erre is mondhatom, hogy egyetemes igazság.
De ha megint a te elméleteden megyek, akkor mi értelme az egyetemes igazság kifejezésnek, ha senki nem mondhatja semmire?
A tudományban ez igaz is.
Ahhoz hogy én tapasztaljak,ahhoz megvan az előfeltétel,az hogy létezem.Azon belűl pedig a saját személyes tapasztalatom a valóságról az mindig szubjektív,tehát nem mondhatom hogy egyetemes igazság,csak az én igazságom,ami másokra
egyáltalán nem biztos hogy vonatkozik.
Nézzük a te verziódat:
Ez alapján, hogy "a biztos tudás az tapasztalatból születik", akkor nekem lehet olyan tapasztalatom a földi élet értelmével kapcsolatban, ami alapján mondhatom, hogy ezt tudom?
Ahhoz, hogy tapasztalhass, ahhoz kell egy előfeltételezés. Ami vagy bizonyítást nyer, vagy nem.
Ez egy bevett kutatási módszer :)
Ha pasis film, akkor nekem jöhet :D
lehet, már nem is adják....na majd kiderül :D
Ne keverd a tudományt a biztos tudással!
Egyáltalán nem feltételezéssel indul,a biztos tudás az tapasztalatból születik,nem feltételezésből!Kevered a szezont a fazonnal.. :D
Csak most kicsit félek, hogy leht, hogy mivel túl sokat beszéltünk róla, túl magasra kerül a mérce és emiatt nem fog tetszeni, pedig azt nem is nagyon tudom elképzelni.
Bár olvastam róla negatív kritikát is. Ami persze érthető, de azért kiváncsi leszek, hogy ti mit mondotok.
Az is kérdés, hogy lehet, hogy inkább pasis film. De majd megmondjátok, hogy nektek mi volt :)
Hogyne lenne komoly. Minden tudás feltételezéssel indul és ha bizonyítást nyer a tulajdonosának és utána megkérdőjelezhetetelen lesz, akkor tudás.
Persze sok olyan tudásnak hitt és tudásnak elnevezett dolog van, ami később kiderülhet, hogy valójában nem is tudás volt, hanem csak feltételezés.
"A tudás elképzelés , ami bizonyítást nyert."
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ez komoly? :DD
"Teljesen logikus gondolatmenet. Így van. Pont annyira, mint amikor korábban megmagyarázták, hogy az ember miért nem fog soha repülni."
Miért az ember repül?
Te láttál már repülő embert? Remélem nem a repülőgépekkel és rakétákkal fogsz most előhozakodni?! :D
Hát ha ezt logikátlannak látod, akkor nem nagyon tudok mit mondani :)
Létünk okát, értelmét ha megtalálod, akkor tudod, hogy mit keresel itt, tehát nem összevissza fogsz élni.
De ha te inkább értelmet szeretnél neki adni, hát akkor adj neki. Valójában mindenki ezt teszi, aztán akkor gondolkozik el mélyebben, amikor ezek a dolgok valahogy nem akarnak működni. Engem is ez indított el a megismerés útján.
Tehát abban azt hiszem egyetértünk, hogy meg van az az igazság, ami egyféle. Ami azt is jelenti, hogy akár meg is lehet ismerni.
Az, hogy nekem bizonyítanom kellene az állításomat, azt nem gondolom, mivel ez itt nem egy vizsgabizottság. Nekem meg vannak a bizonyítékaim és ezért állítom, amit állítok. De persze aki ezeket a bizonyítékokat nem látta és nem vizsgálta úgy, mint én, annak persze, hogy ezek nincsenek. Csak akkor ne állítsa, hogy nem is lehetnek :) Mert az felületes állítás.
és még egy:
Tudod mi az elképzelés és a tudás között a különbség. A tudás elképzelés , ami bizonyítást nyert. Én emiatt mondom hogy tudom.
Ha te nem tudod, csak elképzeléseid vannak, akkor nem árt feltételezned, hogy akár úgy is lehet, hogy valaki állítja, hiszen mivel nem tudod a frankót, így ki sem zárhatod :)
Még ő sem? ez borzasztó :D
De ha hétvégén adják Egerben, akkor elrángatom a csajokat, ha törik ha szakad :)))