Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Számodra fontos,hogy "értelmet" nyerjen az élet,ezért kigondoltál köré egy kerek történetet.
Az utolsó morzsát is lassan a helyére illeszted,és örvendesz,hogy milyen klassz,milyen szabályszerű,milyen igazságos,milyen kiszámítható....az összes hitrendszer erre épül,a biztonságra,az értelemre,a megnyugvásra,és a halál utáni élet biztosítására.
Csak úgy meghalni sem ilyen egyszerű.
Miért történne bármi holnap?Vagy ma?
Ha nem tettél semmit,akkor nem fognak kirabolni,elgázolni,meggyilkolni,nem leszel beteg....stb...
Szia Zsuzsi!:O))
Szerintem sem kell tudni előre a hibáinkat.Kis adagokban is nagyot ütnek a komolyabbak,amikor rájövünk,hogy vannak bizonyos dolgok amiket nem jól csinálunk.
Rég voltál erre felénk.
Örülök,hogy benéztél!:O)
Kimondtad a lényeget.
"Olyan defektetket épít belénk, amiket mi választottunk, mert még nem tudjuk, hogy hogyan kell megoldani és ezt akarjuk megtanulni. "
Így van.Egyet értek.
Lélek állapotban sem tudjuk hogyan kell megoldani,ezért kérjük.
Lejön a friss lélek,választ egy számára tetsző életet,amit gondol,hogy jó lesz.
Persze akkor még nem tudja hogy mire vállalkozik.
Lejön,és leéli valahogy.
Valószínű jó sok hibával...előjönnek,láthatóvá válnak a hibái,hajlamai,és utána már olyan életeket kér,amiben tanulni tud.
Tökéletes ,de sok mindent nem tud.
Én nem azt mondtam,hogy nem tökéletes a lélek.Hanem azt ,hogy nem tud mindent,és nem érez mindent.
Egy kisbaba érez mindent?
Nem érik hatások.Majd ha érik,akkor kiderül,hogy mit csinál jól,és mit nem.Nem tud mindent elsőre,ahogy a lélek sem.
♥♥♥
Élni csak egyszer lehet!!!
Mire az egy esélye? Ha csak ez az egy lenne, akkor mit számítana?
Pont az egy élet elméletének nincs jól csinálni értelme. Inkább mindenáron a legtöbbet nyerni vele. Az igen. Ott buknak a becsüélet, bátorság és sok minden érték, hiszen nem tök mindegy? Kinek kellene elszámolni vele.
Az én hitem alapjában a halál csak egy pont. Nem az benne a legfontosabb lényeg. Ha nem lenne tovább, akkor sokminden értelmét vesztené.
De meg is mutatkozna, hiszen sokminden másképp is működne.
Tehát a hiteknek nem csak a halállal való szembenézés az alapja. Inkább az élet értelme.
Aki csak azért hisz, mert fél a haláltól, az nem hisz, hanem csak remél. :)))
Ettől nyer minden más értelmet,igen.
És ha jobban belegondolsz,a lényeg pont ebben van.
Minden hit alapja ,a halállal való szembenézés.
Van aki úgy képes elviselni ,hogy mennyet képzel,van aki továbbképzeli az életét halála után is,és van ,aki azt képzeli,hogy ez az egy esélye,hogy jól csinálja.
Ezek a képzetek,hitek,mind a haláltól való félelem szülöttei.
Csak a halállal nem ér véget az, amire én azt mondom, hogy van időnk. Nem hajt a tatár.
Tök mindegy, mikor halunk meg.
Ennyiből más a hitünk. Vagy inkább ennyiből is.
Én nem félek a haláltól és az sem zavar, ha holnap jön el. Nem lesz vége semminek. :O)
A lényeg nem ebben van :)
Én nem ilyen oldalról közelítettem meg a "van időnk" gondolatát.
Abból az oldalról,hogy nem tudhatjuk ,valóban van-e még bármire is időnk ?
Nem tudhatod a halálod idejét.
Lehet,hogy holnap,vagy ebbe a pillanatban meghalsz,de az is lehet 100 éves leszel.
Nem tudhatod,senki sem tudhatja....és én erre írtam,hogy ebben,(van még időnk) senki nem lehet biztos .
Az egyes életek azok. De annak nem sok köze van a lélek fejlődésének siettetéséhez. A kapkodás és félelem az idő múlásától is egy nagy lecke! :)))))
A bölcs emberek szerinted félnek az idő múlásától?
Ugyehogyugye? :))))
Az idő az,de az életed nem.Az bizony véges.
:)))
:O))
Előbb-utóbb minden vizsgán átmegyünk. Minél hamarabb nézzük az életet tudatosan, annál könyebbé válik. Persze nem szuperkönnyűvé, csak könnyebbé :)
Fata világában biztosan. :O)))
Az idő határtalan. nincs hova kapkodni. :)
Szia Zsuzsi!
A lélek tökéletes. De van, mint megtapasztalnia és tanulnia. (szerintem persze, hogy ebből ne legyen gond) :)))
Az emberi élet azért lett kitalálva, hogy defekteket építsen belénk, amiből ki kell másznunk. Ez a kimászás a fejlődés. Abban tapasztaljuk meg, hogy mit miért és hogyan.
Olyan defektetket épít belénk, amiket mi választottunk, mert még nem tudjuk, hogy hogyan kell megoldani és ezt akarjuk megtanulni.
Ez a földi élet lényege.
:O)
Az élet értelme :)))
Szia Mindenki!
Olvasgatok pár napja,csak írni nem igazán akartam.
Nem azért mert nincsenek idekapcsolódó gondolataim, hanem azért mert nehezen fogalmazom meg őket.
Edi gondolatához annyit, hogy a pólyások sem tökéletesek, mint ahogy semmi sem tökéletes. És hoznak már a fogantatástól kezdve magukkal egy batyut, ami az emberréváláshoz való zsákocska. mert emberként születnek meg, és ezt kell megtanulni.Azt hogy milyen más lélekbeli, és egyéb kódot hordozunk még, azt nem tudom.
Nem tudom mi lenne jobb, ha látnánk előre a hibáinkat, vagy ha nem!? Én a magam részéről nem szeretném előre tudni, mert előre félnék, és biztosan még rosszabbul oldanám meg. Így legalább megvan az az esélyem, hogy mozgósítom az eddigi tapasztalataimat, lelkierőimet,a valahonnan a tudatalattiből előásott tudásomat, és teszek, vagy nem teszek meg valamit. Kevés dolgot bántam meg utólag! Mostanában meg szinte semmit.
Ezt a kor hozta magával! Lám annak is van előnye, ha az emberlánya megöregszik!:)))))
és rájött,hogy ő is értékes!!!:O)))
Nem lett belőle lelki beteg süni,sikerült megvalósítania magát....:DDDDD
Tudod,mire gondolok?
Egy friss lélekre.Aki most született.
Szinte semmit sem tud.Gondolom,hogy körvonalazódik a személyisége,de még nagyon kis tudatlan,hiszen most vált le.
Gondolod,hogy ő már tudja fent rögvest,hogy mit hogyan kellene?
Nem tudja.Első körben választ egy kis egyszerű életet,és egyre jobban körvonalazódnak ki a hibái,hajlamai amikkel dolga van.Biztosan vannak dolgok,amikben már elsőre jól alakít,egyszerűen azért mert így gondolta,aztán be is bizonyosodik számára hogy helyes volt.Ahogy egyre több életet él le,mindig felbukkan valami amin javítani kell,és újra és újra inkarnálódik,hogy tanuljon.
Én így képzelem el...
Tehát ez kizárja azt ,amit mondtál,hogy lélek állapotban tudná a helyes lépéseket,csak emberi testben nem.
Lélek állapotban sem tudja.Elmondják neki,(talán)de nem érzi,és nem érzi át hogy az miért jó.Ezért kell a földön a hatás,amitől megérti,átérzi.
Tudod,mit tud színtisztán a lélek,lélek állapotban?
(szerintem)
Egyetlen dolgot...(amiben biztos vagyok)...és nekünk csak halvány fogalmaink vannak róla.
Mégpedig az egész rendszernek a felépítését,és működését.
Ha mi is tudnánk ezt olyan szín tisztán,akkor sokkal jobb életeket élnénk le,és nagyon nagy kulcs lenne a kezünkben.
De ez valamiért nem kell,és sokan el sem hiszik,mert nem látják...gondolom,hogy tanulási okokból nem tudhatjuk.
Hát ez nézőpont kérdése. Ha sosem inkarnálódna, akkor sosem derülne ki, hogy mik a hiányosságai :)
tehát lélek állapotban nincs hibája, csak hajlama.
Ez olyan, mint a lakva ismerszik meg az ember. Ha valakivel csak kéthetente 10 percet találkozol, akkor nem kerül sor olyan dolgokra, ami miatt gáznak tartanád, mivel az együttélésben jön ki az az oldala. Tehát addig a számodra tökéletes is lehet.
Másik példa. Ha valaki kolostorban él elszeparálva a külvilágtól, akkor nem ismeri meg magát például verseny helyzetben, nem ismeri meg magát párkapcsolati kérdésekben.
Ilyen a lélek állapot, bizonyos helyzetekre nincs fenn szükség és alkalom, így a hiányosságokra nem derül fény. Tehát nem is hibás.
Földi inkarnációban jön ki a hiba.
Szóval igazad is van, meg annyiból nem teljesen, ohgy a fenit körülményekben tökéletes, inkább csak hiányosak az ismeretei.
Úgy, mint a kisgyerek sem tud sokmindent, mégsem hibás emiatt, csak itt tart.
:O)
Szóval mind két oldal igaz!:)
Gondolom most nem foglak meglepni:
Én biztos vagyok benne :)