Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
De szerintem lényeges az is hogy ki mit hoz létre,és milyen valóságot alakít ki magának.Ez nagyon lényeges,mert a fejlődése áll vagy bukik ezen.
A miként viszont szerintem annyira nem is lényeges,ha előre visz az életvitel amit kialakít.:O)
A felelősség viszont nagyon lényeges.
Csak az tud haladni az útján aki vállalja a felelősséget a tetteiért.És nem elsiránkozik rajta ,ha valamit nem jól csinál,hanem vállalja a felelősséget,és megoldja.Nem mást hibáztat,hanem megpróbálja felülről nézni a szituációt,és javít azon amin kell.
Ezzel egyet értek,hiszen más valóságát nem mi hozzuk létre,csak befolyásoljuk.
Tehát ami tisztán csak rólad szól,ahogyan viselkedsz,beszélsz,és cselekedsz,azt te hozod létre,és azzal csak neked van dolgod.
Viszont ha azt képzeled,hogy mivel a saját valóságodat te hozod létre,ezért te vagy a "főnök",és minden és mindenki olyan amilyennek te látni akarod,akkor az eléggé nagy tévedés.
MIért is ne?:)))
Csak gondolj bele....
Láttad a jégkorszak 3-mat,amiben a mamut csajszit oposszumok nevelték,és azt hitte ő is egy oposszum?Úgy élt,úgy viselkedett .
Egy egész "film" kellett (:DD),mire rájött,hogy ő egy mamut!
:)))
:))))
Inkább elfogadom a halál tényét,sírok,sőt,zokogok majd,ígérem,de eszembe sem jutna visszahozni!
Tudod milyen agresszív vadállat?
Ha kiengednénk ő lenne a házőrző!:))
Nem ismered a sőtét oldal erejét!
Vissza tudod hozni a papagájodat az élők sorába!
Gondold meg!
:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Mondtam már ,hogy....mondtam,akkor nem mondom még egyszer!:))
...tudtam,hogy a sötét oldalt szolgálod!:DDDDDDDDDDDD
Én vagyok az apád!
Fogadd el Luke. Ne harcolj az igazság ellen! :)))
Ez igaz.
Csakhogy minden "énkép" egy korlát.
Mi van ha az az alma,nem alma,csak azt tanították neki,hogy viselkedjen jó almaként....?...hhmmm?:)))
:DDDDDDDDDDD
Én Jedi harcos vagyok,és nem hódolok be a sötét oldal erejének!
:DDDDD
Még jó, hogy nem azt mondtad, hogy :
Oké ezek a tulajdonságaim vannak, és? Nem tehetek róla :)))
Jáááj:)))
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Oké,ezt benéztem:))
Oda írtam, hogy Hitlerről beszéltem.
Fata :O))))
Figylejmá jobban, ha én nem is tudok mindig :)))))
Jajj:))))
Nincs nekem semmilyen képességem,sem semmi különleges.
Amit érzel nem más,mint az,hogy tapasztalatból beszélek,amit írok,belülről jön.Ennyi az egész.
:))
Mindenki "determinálva" van,kb születése óta,és ha azt hiszi hogy nem törhet ki a "körből",akkor az úgy is lesz.
Benne marad,és talán spirálisan feljebb emelkedhet,jobb lehet,kijavíthat hibákat ...de ettől még csak annyit tett ,hogy a körön belül fejlődött,vagy lett jobb.
Miért ne lehetne kitörni a körön kívülre?:))
Hát bizony a spiritualitásban is kőkemény törvények vannak. Mindennek meg van a rendje. Az egész világegyetemnek.
Ez van :)
Jobb, ha elfogadod. Ez az egyik életfeladatod :))))
Te döntöd el, hogy hajlandó vagy-e diktátorként megélni a képességeidet, vagy jó dolgokra használod és ellen tudsz állni a komplexusaidból eredő szadista hajlamaidnak. Hitlerre gondolok.
életfeladata az lett volna, hogy ne a negatívat válassza. Megbukott.
De mindig csak olyan módon tud dönteni, ami a habitusa, a személyisége, a magával hozott paklija alapján determinált .... :o))
Ezt úgy képzeld, hogy mindenki körül van egy kör .... ami a behatárolt ..... a körből nem fog tudni kilépni, csak a körön belül mozoghat, de fölfelé, spirál alakban emelkedhet ..... és ez lenne az életfeladata és az élet értelme .....
Nekem föld vagy,és racionális.
Sorry:))
Beszélhetsz nekem erről arról,spirituális dolgokról,azt is racionálisan teszed.
Pontokba,szabályokba,törvényekbe szedve..???
Én irracionális vagyok.Még egy palacsintát sem a szabályok(recept) szerint készítem el!!:DDDDDDD
Pofon egyszerű.
Mindig te döntesz,az életben milyen szerepet vállalsz.
:)))
Az én elmém messze nem racionális. Lélek születésről nem a racionális elmék szoktak beszélni. Istenről sem és reainkarnációról és lélek fejlődésről sem.
De gondolom most a racionális elme is egy új értelmet kapott :)))) Teremtettél egy új értelmet neki :)))
És az honnan van. Ha mindenkinek meg van a szerepe, akkor ki osztja ki a szerepeket, amit a belső hangod fog sugallni? És ha van a belső hang, akkor mégsem te alakítod az életedet? Hanem a belső hang?
Az a jó elmélet, ami következetes minden lépésében. A többi csak duma :))))
A határt te szabod ,nem én.
Nincs olyan boszorka aki bejuthat egy ennyire racionális elmébe!:)))