....szereted a kutyákat? Itt a helyed! (beszélgetés)
...és ma elöntött a büszkeség...
A neten kóborolva szembe jött velem egy honlap: Hollandia közepén egy kennel, a tulajdonosok neve echte holland, magyar kötödés nélkül, és az "Öt Kis Magyart" tenyésztik, szeretik, tartják: kuvasz, komondor, puli, pumi, mudi... És mentik is öket. Két fajtát tenyésztenek, a többibe "csak" szerelmesek. Persze, láttunk már magyar fajtát ezer helyen a világon, nade hogy egy család külföldön egyszerre legyen elkötelezettje az 5 magyar pásztorkutyának.... Ilyenkor szentimentális lesz az ember lánya... :)
:D :D :D
Ugyan az a kórház, ugyan az az ágy (abban az idöben még nem volt ilyen külön szoba dolog), és napra pontosan két év van köztem és a bátyám között! :) Annyi a különbség, hogy én kb. 3 órával korábban jöttem. Jók ezek a dolgok... :)
Köszönöm a választ.
csak azt nem értem, ha nem haragszol, amit záró jelbe tettél? Nem tudom mi akar lenni? Ugyan abban a szobában,1 ágyas,stb.....
Sziasztok!
Szia!
Viktória 6,5 éves, Dániel meg 4,5 éves.Percre pontosan 25 hónap van közöttük!
Viki 2003 okt. 9. 13h 55'
Dani 2005 nov. 9. 13h 55' (Ugyan abban a szobában, 1 ágyas, tudod ez a berendezett, olyan mint a lakás, TV , stb.)
Ja és köszönöm, hogy írtad, hogy tündi a kutyám.
Olyan habos-babos.
Mindenki aki megfogja, azt mondja, milyen jó a szőre, tényleg olyan mint a vatta és a pamut, el végre azért kapta ezt a nevet.
Hasonlit a havanesekre, de a szőrük teljesen más.
Sziasztok, külön szia hebbornak! Igen hiányoltunk tegnap, hogy merre vagy, de az a lényeg, hogy nincs semmi baj.Örülök, hogy itt vagy.
A család az mindig is fontosabb, Mennyi idős a kis unokád?
A rövidszörü skótjuci szerintem szép! Mármint nem a nyírt, hanem az eleve rövid szörü. Egy másik fórumon tegnap szóba kerültek, és valaki írta, hogy eredetileg más volt a funkciója a hosszú és a rövid szörö változatnak. A fene se gondolta volna...
Ismeretségi körben volt folyamatosan megnyírt bobtail is, akinek nem gondozták a szörét, egyszerübb volt levágni, illetve nyárra mindig lenyírt puli is. Mindkettöért vérzett a szívem...
Régi "beszélgető társak" hol vagytok?
Valszeg nem tudjátok, hogy újraindult a fórum!???!!!
Halihó Mindenki!
Unokázok egész héten(ma nem), így van, hogy nagyon fáradt vagyok!
Móni! tündi a kutyid!
Fura lenne rövid szőrűen az "alapból " hosszú szőrű kutyák!Pl. az angol vagy ír szettereket nullás géppel megnyírni!? ...vagy skót jucit??????
Na hát ezt szoktam én is mondani, ha be szólnak nekem a hosszú szőr miatt. Azt mondják őskorban élek.
Sajnos vannak rossz és jó indulatú emberek, el kell fogadni őket.
De minek nyírjam le ha a kutyám szőre ápolt, meg igazság szerint, még nincs eldöntve, hogy visszük-e tenyész szemlére, és ott állítólag nem lehet le vágni a szőrét.
A vicc az egészbe, hogy itt a hoxán jelentkeztem, és úgy néz ki vizsga kutya lesz a kutyámból, tehát kutyakozmetikus, kereset kutyákat, akin vizsgázhat, na most én mondtam neki, hogy nem vághat a szőréből, állítólag meg kérdezte az oktatóját is hogy lehet, ilyen kutyája, aminek nem vág a szőréből, és azt mondták lehet, de ez túl egyszerű lenne neki.Egy jó pár kutyakozmetikussal beszéltem, és mondták, ne adjam oda, mert le fogják vágni a szőrét.
Nagyon sok rosszat kaptam már ez miatt, hogy hosszú szőrü a kutyám, és állatkinzó vagyok ezt mondták, elég sokszor be szólnak nekem, de könyörgöm, mindenki el dönti, hogy ki milyen kutyát akar, rövid szőrűt, hosszú szőrűt, kis testűt, nagy testűt, nyíratja a szőrét vagy sem.
Én nem bántok senkit, és nem piszkálok senkit, akkor engem is hagyjanak békén.
Szerbusztok! Az én Jasperem sem szereti ha fésüljük, hisztizik, hogy neki ott fáj,mi meg sokszor el is hisszük neki, be dőlünk neki, na de ilyen a kutya szeretett. És a kozmetikusnál, meg meg sem nyikkan, szépen csendben ül, és tűri, és hagyja, hogy dolgozzanak vele, na ez miért van?
A fürdetéssel, meg a hajszárítóval semmi gond, de a fésűlést nem hagyja nekünk, de azért megcsináljuk, gubbancos nem lehet, mivel hosszú szőrű.
Jááááj.....
Bátor kezdetben utálta... Nem mondom, hogy megszerette, de ha hívom kefével a kezemben, jön, fülét-farkát behúzva ugyan, de nagyon-nagyon csóválva jön és szépen hagyja magát... Minden egyes fésülés után szépen megjutalmaztam, hatalmas dicséreteket kapott, és kb. 10 hónapos korára minden ok volt vele...
Lunával még csak haladunk, haladgatunk....
Szerintem próbáld minél többször csak éppenhogy végighúzni rajta a kefét, dícsérd, kapjon lasztit, ha ügyes... aztán csak-csak megszokja... :)
erről jut eszembe:)
Berci rettenetesen utálja ha fésülöm:S Kész szenvedés. Hogyan szerettessem meg vele???
Én "Markies"-t
adok neki mostanában! (ízesített húsos falatok
velőscsonttal) Szereti, de max. 4 db-t kap naponta!
Persze, ...ha megérdemli! :) :) :)
Egy idöben egy csomó fajta jutifalatot összevásároltam... már-már betegesen. :) Aztán sikeresen leálltam vele, már csak 1-2 fajta nasi van a rágókákon kívül, de figyelek, hogy csak nagyon természetes dolgokat kapjanak. A nagy kedvenc a szárított báránytüdö kocka, azt csak kivételes esetben kapnak, mondjuk, ha szépen megfésülködünk.
Tanulni pedig csirkét vagy kutyakolbit használok.
Szép napot!
Most jöttem, unokákra vigyáztam, amig a másik nagyi odaért! Azután találkozóm volt egy szépséges amstaff-fal. Kijátszottam magam vele és azután indultam haza!
manócskám nagyon boldog volt.
Az ajándék jutifalatot elfogadta, de letette, jól "kiörülte" magát és csak azután ette meg!
Jó reggelt!
Kelemon, a kutyusod megérzi, ha pánikolsz, nem szabad. Ha nagyon elmegy mellöled, akkor hívd! Ha nem jön, akkor az ellenkezö irányba szaladva hívd nagyon vidám, csilingelö hangon! Jönni fog!
Na megyek én is aludni, látom, csak egyedül vagyok. Holnap benézek, bár dolgozom.
Legyetek jók, és Jó éjszakát kívánok nektek és kutyáknak.
Jó volt egy kicsit a szabadba lenni, jó volt nézni, hogy szabadon szaladgálhatott, a kutyám, néha olyan messze elment, hogy azt hittem, nem jön vissza.
Olyankor tisztára be pánikolok.
Szerbusztok! Későn jöttem? Mindenki elment lefeküdni? Jövök utánad hebbor.
Lent voltam sétálni, szegénykém nagyon fáradt, de azért volt minden, pisi, kaki.
Manót egy angol szetter mama alól vittem el, de mint később kiderült az apa vizsla volt! A vételi árat visszakaptam, de ha nem adja , akkor sem adtam volna vissza Manót!
Nagyon jól sikerült keverék: a mama szelíd, kedves természetét és az apja vadászszenvedélyét örökölte!
Imádja a 2lábúakat.Elég ,ha csak hozzá szólnak, vagy ránéznek, ezerrel csóvál! A 4lábúak közül csak a nagyobbakat kedveli és a szukákat, a kistestűeket nem szereti, mert azoknak általában nagy az egojuk!!! :) :) :)
Tőle rengeteg szeretetet és figyelmet kapok!
Egyetlen 2lábú sem szeret, szeretett vagy fog szeretni , mint ez a kedves jó barát!
Ezt az önzetlen , feltétel nélküli szeretete csak 1 családtag produkálja : a kutyám!
Sokat ömlengtem Manóról, mára már sok vagyok!
Jó éjszakát kívánok Neked és sok simi a két kutyidnak!
szép álmokat
Ági