Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Szenvedély feltétele? fórum

Szenvedély feltétele? (beszélgetős fórum)


2010. nov. 10. 15:05

Mit akartam mindezzel mondani?


Nem az érzelmek generálják a cselekedeteket, hanem a cselekedetek érzelmeket hoznak létre.


Ha mindkét fél betartja amit lentebb leírtam, akkor szenvedélyes, szeretetbeli kapcsolatot képesek létrehozni.

2010. nov. 10. 15:03

Ha nő vagy:

A feleség mindenekelőtt társ legyen, akinek vonzó a társasága. Olyan feleség, akihez öröm hazatérni, aki kedvesen fogadja az urát, nem panaszkodik állandóan, aki részt vesz a közös programokban, és nem állandóan magával van elfoglalva. Aki mellett a férj jól érzi magát. Aki mellett szabadon megnyilvánulhat, akivel lehet bensőségesen beszélgetni, aki nem akarja mindenáron nevelni az urát. Olyan feleségre vágynak, akik kiállnak mellettük, még a rosszban is. Egy férfi mindennel szemben ki tud állni, ha látja, hogy felesége hisz neki és bízik benne.

De ha nem áll ki mellette…

Elég inspirálóak vagyunk szellemileg? Nem kell feltétlenül mindent tudnunk, elég ha tudunk jól kérdezni

Semmi sem erősíti úgy a férfi bizalmát, mint amikor kikérik a véleményét.

Osztjuk e a férjünk érdeklődését? Nem kell meccsre járni vele, elég ha kérdezünk, támogatunk vagy elismerésünket fejezzük ki.

Az otthonnal kapcsolatban: A háztartással a családunk szükségleteit tartjuk szem előtt vagy azt bizonyítjuk, hogy mily tökéletes háziasszonyok vagyunk? Járjunk a férjünk kedvében, főzzük azt amit ő szeret, ne azt, amit mi vagy a vendégek. Nagy különbség van a döntés és az intézés között. Lehet, hogy a férj hozza meg az anyagiakban a döntést, de a csekkek befizetése lehet a nő dolga is.

Soha ne felejtsük el elismerésünket kifejezni a férjünknek az anyagi gondoskodásért!

A férjnek mindig úgy kell éreznie magát, mintha ő lenne a legfontosabb ember a felesége életében. Sok családban a gyerekek uralják az otthont. Nem szabad a férjnek azt éreznie, hogy a gyerekek az előbbre valók! Mindig legyen idő arra, hogy kettesben legyen a férjével!

A gyerekneveléssel kapcsolatban a férj döntéseit tiszteletben kell tartani. Nem szegheti át az anya azzal, hogy engedékeny. A gyerekek előtt nem szabad a férjjel vitatkozni, vagy ellentmondani neki. A fegyelmezés kérdésében támogatni kell a férfit.

Sőt! A gyerekek előtt kigúnyolni és lejáratni a férfit szigorúan tilos!


Egy nő nem csak társ, anya és háziasszony, hanem szerető is. A feleség mindig legyen tiszta és ápolt. Törekedjünk a belső szépségre. Ne legyünk panaszkodó, elégedetlenkedő, közömbös, kiégett, házsártos fúria. Legyünk mindig kedvesek, aranyosak, gyengédek, érdeklődők. Öltözködjünk úgy, hogy tetsszen a férjnek. Otthon viselhetünk csábos ruhákat, de nyilvánosság előtt már nem úgy értékelni, mint kettesben. Ne mutatkozzunk arcpakolásban, hajcsavarókkal, rongyos, foltos ruhákban a férjünk előtt.

A nőnek tudomásul kell vennie, hogy a férfi szexuális szükséglete sürgetőbb, mint a nőé. És ha visszautasítjuk, az a férfi számára megalázó lehet. De inkább utasítsuk el, semmint közönyösen beletörődjünk. Ha a feleség megbecsüli férje férfiasságát, akkor kevés az esélye, hogy egy harmadik felé mászkáljon.

A feleségen múlik, hogy milyenné válik mellette a férje!

2010. nov. 10. 15:00

Ha férfi vagy:


Szeresd feleségedet! Sokan most felszisszennek, hogy hol van az már! Rég kihunyt az az érzés! Nem azt mondtam, hogy ha rágondolsz, érzelmileg túlcsordulj, hanem azt, hogy gondoskodj anyagi, fizikai, lelki, társas igényeiről. Nem az érzelmek generálják a cselekedeteket, hanem a cselekedetek érzelmeket hoznak létre. Ha szerelmes akarsz lenni a feleségedbe, akkor tégy neki jót!

Hogyan tedd? Első helyre tedd. Bátorítsd. Nyújts védelmet számára. Légy megértő. Vezesd.

Anyagi szükségleteit elégítsd ki. Ha új kabátra van szüksége, akkor az fontosabb, mint egy új szerszámkészlet. Ne kelljen pénzért kuncsorognia. Legyen saját magára mit költenie.

Elégítsd ki társas igényeit. Vidd színházba, vacsorázni, szórakozni. Még akkor is ha ez neked nem igényed! A nők szeretik, ha udvarolnak nekik. Szükségük van meghitt beszélgetésre.

A férfiak bármikor, bárhol képesek azonnal a szexuális együttlétre. A nőknek bemelegítésre van szükségük. És ez nem a szex előtt egy félóra, hanem egész nap úgy kell hozzájuk állni, hogy este könnyen bemelegedjenek. Napközben egy telefon, egy kis figyelmesség, egy csók.

A nőket nem lerohanni kell, hanem becézni, simogatni. És még valami, ne várd el, hogy mindig legyen orgazmusa. A nők akkor is élvezik a szexet, ha éppen nincs orgazmusuk.

Add meg a módját az együttlétnek: zavartalan környezet, meghitt hangulat, nyugodt körülmény. Ha a feleség igényeit a magad elé helyezed, akkor hálás kis nejeddé válhat.

Minden dicséret és elismerés építi az asszonyt, a bíráló szavak pedig elcsüggesztik. Viselkedésünk aszerint változik, ahogyan gondolnak rólunk. Ha állandóan negatív üzeneteket küldünk a másik ember felé, akkor ő azt magává teszi és aszerint fog működni. Sok nő azért megy el dolgozni, mert elismerésre vágyik, amit otthon nem kap meg.

Keressük meg azokat az erényeket, amiért elismerés jár a feleségnek. Jó anya, jól főz, jól vezeti a háztartást? Mikor mondtuk neki utoljára, hogy vonzó?

Minden férj olyan feleséget kap, amilyet megérdemel! A társunk olyanná válik, amilyenné formáljuk.

2010. nov. 10. 14:31

a legtöbb esetben elég a kémia, de csak rövid távon működik, mert az előbb-utóbb elmúlik.. és csak a szexre elég.


a hosszútávú kapcsolatokhoz több kell, ha a kapcsolat mélyebb érzelmi szálakat érint meg, ha ott van a tisztelet és a megbecsülés, ha ott van az önzetlen szeretet, amely képes adni, akkor a párok meg tudják adni a másik embernek mindazt a szexben, amire szükségük van


és ha teszik is, akkor a szenvedélyt automatikusan meghozza


ezt hívják biofeedback technikának

2010. nov. 9. 11:34
Jó test szerintem nem feltétel, de jó ha van, illetve a kisugárzás, a közösen töltött idő hangulata az fontos.
17. 6a6e086e31 (válaszként erre: 16. - Ametiszt19)
2010. nov. 9. 08:52
Én is ezt a véleményt osztanám,no meg a kémiának kell működnie.
16. Ametiszt19 (válaszként erre: 1. - Miracle 2008)
2010. nov. 8. 22:49

Szerintem a szenvedély "feltétele", hogy jelen legyél a pillanatban. Az összes érzékszerveddel, beleértve az agyadat is, csak magadra és a párodra figyelj. Hogy ha megérinted, érezd is.

És persze egy kis titokzatosság (valami új) sosem árt. Az unalom az emberiség legesküdtebb ellensége.

15. Kijózanító (válaszként erre: 1. - Miracle 2008)
2010. nov. 8. 22:37

Soha ki nem hunyó szenvedély a párkapcsolatban - Elérhető?


Egy házaspár beszámolója szerint ez nem lehetetlen. Természetesen a tudatosság fontos tényezője az évtizedeken át tartó tűznek a két fél között. Hogyan lehet megvalósítani az eddig gyakorlatban nem működő jelenséget?Mindkét fél szilárd akarata szükséges

A házaspár még kapcsolatuk elején úgy döntött, hogy végig megmarad közöttük a szexuális szenvedély és szerető kötelék. Nyilvánvaló, hogy ez rengeteg befektetett idő és energia nélkül lehetetlen. Úgy tekintettek a kapcsolatra, mintha önálló lény lenne, mely fontosabb, mint a saját egójuk. Sokkal több szükséges ehhez, mint puszta kívánság, vágyakozás vagy reménykedés. Egy életre szóló eltökéltség elengedhetetlen a sikerhez.


A tipikus kapcsolatok

Időtől és kultúrától függetlenül a párkapcsolatok általában úgy működnek, hogy az elején hatalmas a láng, a szenvedély, ki nem hűlőnek tűnnek az érzelmek. Meghittség, mérhetetlen mennyiségű szerelmeskedés jellemzi ezt a szakaszt. Aztán valamiért a párok elvesztik a rajongást és érdeklődést. Általában két évre tehető, mikor már nem sistereg, nem izzik a szenvedély. Néhány elmélet ezt természetes folyamatnak tartja, kutatók magyarázzák bizonyos hormonok termelődésének megszűntével.A lehetséges megoldás

A házaspár szerint, ha mindkét fél meggyőződése, hogy mástól nem kap annyit mindhárom szinten (fizikai-érzelmi-szellemi), akkor igenis működik, mert csupán döntés kérdése, hogy figyelmesek legyünk a másikkal, törődjünk testével-lelkével. Ha határozott célunk, hogy az idő haladtával egyre több szeretetet adjunk a másiknak, meg is lehet valósítani.


Mi fontos általában?

Annak ellenére, hogy mindenki igényli, hogy szeressék, hogy szerelmes legyen, sokak fontosabbnak tartják az anyagi javak gyűjtését, a munkahelyi előremenetelt. Pedig ha kimarad az életünkből a szerelem, a szeretet, a legfontosabb dologról maradunk le. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy több energiát fektetnek karrierjükbe, hobbijukba vagy kedvenc sportjukba, mint a párkapcsolatba. Meg vannak róla győződve, hogy a párkapcsolat egy magától konzerválódó valami, van aki azt hiszi, hogy fejlődik is anélkül, hogy bármit kellene érte tenni. Így könnyedén megengedhetik magunknak, hogy látszólag fontosabb dolgokra fordítsanak időt és energiát. Sokan nem veszik észre, hogy ha kapcsolatukat harmónia jellemzi, minden más tevékenységükben is kreatívabbak, energikusabbak lesznek.Konfliktusok azért adódnak

Ha a kapcsolat kihűlése elkerülhető is, a diszharmonikus helyzetek biztosan nem. Nem mindig vagyunk szinkronban partnerünkkel. Hogyan kezeljük a konfliktusokat? Biztosan nem megoldás, ha inkább elkerüljük, illetve a szőnyeg alá seperjük a gondokat. Pedig emberek milliói teszik ezt nap, mint nap! Az is gyakran megesik, hogy minél közelebb kerülünk a másikhoz, sokkal több konfliktushelyzet alakul ki. Igaz, hogy az őszinte beszélgetés fájdalmas is lehet, de kitűnő módja annak, hogy még közelebb kerüljünk egymáshoz.


A jó kapcsolatnak mindig békésnek kell lennie?

Sokan hiszik azt, hogy a jó kapcsolat konfliktusoktól mentes. Ezért boldogtalanok és csalódnak a párkapcsolatban vagy házasságban, ha nem így alakul. Sok energiát fektetnek abba, hogy kifelé harmonikusnak látsszon a kapcsolat, sőt egymással is elhitetik valamilyen szinten, de aztán borul a bili, szétesik a kapcsolat. Ezért fontos megérteni, hogy a diszharmónia természetes jelenség.


A lényeg az, hogy hogyan kezeljük.

14. ec78bc2bf8 (válaszként erre: 13. - A14deb9047)
2010. nov. 8. 22:32
:)
2010. nov. 8. 22:30

Mert ebbe csak belehalni lehet, kigyógyulni soha.

Mint amikor végiggyalogolod az El Caminot Santiagióig. Nem úgy jössz vissza, ahogy elindultál. Semmi sem lesz már olyan, mint előtte.

12. liliomszál (válaszként erre: 9. - A14deb9047)
2010. nov. 8. 22:25
Ezzel én is csak egyetérteni tudok!
11. ec78bc2bf8 (válaszként erre: 9. - A14deb9047)
2010. nov. 8. 22:19
Ez valami gyönyörű volt:)
2010. nov. 8. 22:18
Szikra.
2010. nov. 8. 22:12
A szenvedély feltétele?? A szenvedély. Ha fellobban két ember között, számukra mindegy húsz évesek vagy ötven, magas vagy alacsony, vékony vagy molett; lehet szőke, barna, vörös és kopasz. szűz vagy 4 gyermekes családanya. A feltételnélküliség, az önátadás és elfogadás. Egyszer csak fellobban olthatatlanul, lobogva, égetve ezer fokon mindent elsöprőn. Vagy mindent elsöprő szerelem, vagy nagy kiégés a vége. De életük eltüntethetetlen lenyomatát otthagyták a másik életén, lelkén, amig végleg le nem hunyják a szemüket mindörökre.
8. e8c814b51a (válaszként erre: 7. - Mandella)
2010. nov. 8. 22:04
Igen, de azt tökéletlenül is megtehetjük! :)
7. mandella (válaszként erre: 3. - E8c814b51a)
2010. nov. 8. 22:03
egyetértek, bár azért fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben
6. e8c814b51a (válaszként erre: 4. - Havran)
2010. nov. 8. 22:01

Én is így gondolom. :)

Akkor beszéljünk arról, hogy ki mit ad illetve mit szeretnek a pasik az ágyban. :)

2010. nov. 8. 21:54
az önbizalom, a kisugárzás ami belülről jön, az jobb esetben áthatja az ember egész lényét és ezt a pasik imádják!!!! :))
2010. nov. 8. 21:53
Szerintem is az ápoltság,és az,hogy ki mit ad.
2010. nov. 8. 21:49

Én azt gondolom, hogy ha csak szép emberek feküdnének le egymással és csak azok élveznék a szexet akkor az emberek 80% a tv t nézné élete végéig! :)

Van egy "minimum", ahogy ki kell nézni, de inkább az a fontos, hogy ki mit ad a partnerének. Ha oda kerül a sor és valamivel meg tudja fogni egyik a másikat akkor inkább az ápoltság ami fontos! Legalábbis szerintem. :)

2010. nov. 8. 21:44

Feltétele, hogy beinduljon a kémia...

Nem feltétlenül jó test..De nem árt:-)

2010. nov. 8. 21:41

A szenvedély feltétele a jó test vagy a jó szex?

Mi a véleményetek?

Vagy elég, ha egy férfi azt látja elfogadod magad úgy, ahogy vagy és élvezed amit csinálsz?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook