Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
molnar.judit@kabelteam.hu
előre is köszke:)
Miért, olyan álmos vagy? :)
Fildus, írom a címet priviben.
Mágika, természetesen SZURKOLOK neked...
(kereszteztem két szót: horkolok+szurkolok, Grétsy László is megirigyelhetné a leleményes nyelvújításomat :-)
Jó reggelt!
Mágika gondolok rád és szorkolok neked. Ugye azért még jössz felénk? :-)
Egy szülésznő 40-60E +/- és ezen felül járjál hozzá maszek NST-re???? Mi a fenének? Az Sztk-s miért nem jó?
Ezért hagytam ott a Barnáékat, mert többek közt ők is ezt erőletették: pénzes UH, pénzes NST.
Kezdem érteni egyik ismerősömet, aki maszek kórházba jár terhesgondozásra és ott fog szülni is. Azt mondja a férjével kiszámolták, hogy nem fog sokkal többe kijönni, mintha "TB alapon" szülne. Minden ott van egyhelyen, nem kell ide-oda szaladgálni, nagyon kulturált, igényes. És nem kell senkinek semmit a zsebébe csúsztatni és közben lekötelezve érezni magad, találgatni, hogy mennyit adjak, szabott árak vannak.
Bocsánat, nem bosszankodom tovább...
Az a baj, hogy a szülész-szakma nem hajlandó a gazdasági válságról tudomást venni, kihasználják, hogy az ember lánya azt az 1-2 szülését a lehető legbiztonságosabban szeretné megoldani, tudják, hogy ha gyerekről van szó, mindenki mélyen a zsebébe nyúl-akár erejét meghaladva is.
Meg mi is hibásak vagyunk, mert meghajlunk és beállunk a sorba.
Különben megnéztem Rákóczi prof. honlapját, a maszek cég, ahol dolgozik 290E Ft-ért végzi a terhesgondozást, de választhatod a VIP csomagot is potom 460E Ft-ért, és ebben még a szülés-szülésznő és egyéb nyalánkságok nincsenek is benne. Na erre varrjatok gombot...
Nah ki kéri azt a listát, hogy mik kellenek, ha hazaértek a bébivel...
Megcsináltam a kattatak féle excel táblát wordbe saját képekkel és saját tapasztalatokkal :D
Jah kérem mél cimeket is :D
Szilvita: nekem a kórházban csinálták az NST-t, és be kellett jelentkeznem...
Lehet akkor még nem volt az Irénnek ez a lehetősége.
Nahát tényleg milyen érdekes, hogy a Párodnak szimpi volt, Neked nem, úgy mint nálunk :D
Egyébként a tegnapi előadás nagyon bájos volt. Bálint Sándor doktor tanította szülni a nőket :) Kicsit ambivalens a helyzet, mert miközben az egyik oldalról azt bizonygatja, amit mi is bizonygatnánk az orvosoknak, hogy a szülés élettani folyamat, a nők tudnak szülni, ha békén hagyják őket, közben ő a másik oldalról egyrészt ugyanezt bizonygatja, másrészt meg védi a mundér becsületét, hogy mi is értsük meg az orvosokat, mert szegényeket az egész képzésük alatt "aknaelhárításra" képezték ki. Vagyis azt mondja, hogy a legtöbb szülésznek éppen arról nincs fogalma, milyen egy rendes, élettani szülés. Nagyon aranyos volt, amikor a bemutatott filmeken (ahol azért icipicit idealizálva is voltak a dolgok, szerintem) mutogatta, hogy tessék megnézni ezt a (sértetlen) gátat. Hát igen, ez az, amit el szeretnének érni a nők, és inkább az orvosoknak kéne ilyen gátakat látniuk, és elhinni, hogy nem attól lesznek orvosok és fontosak, ha szúrnak és vágnak.
Nem egyszerű...
40-60?
Durva :-/
Porc, nem hívtál, én meg itthonhagytam a számod, mert rohantam:S
Találkoztam a szülésznővel...hát...nemtudom. Nekem annyira nem szimpi, túl közvetlen, de a páromnak igen. Úgy látszik Fildus, az Irén a pasiknak jön be:))
Szülőszobát nem néztünk, mert azt mondta hogy nagy a nyüzsi, de legközelebb szóljak. ja, 40-60 a tarifája, de azért hozzátette, hogy van hogy kevesebbet, van hogy többet kap...nem olcsó. Ja, Fildus, neked hol csinálta az nst-ket? Egyáltalán ő csinálta? Mert most bérel vmi rendelőt még pár szülésznővel és ott csinálja ötezerért:S Szóval 36. héttől heti egyszer 5000, aztán a szülés...
Hihetetlen jó volt az előadás, ez az öreg Bálint olyan doki, hogy teljesen elvarázsolt engem!!
Akkor nagyon izgalmas napjaid lesznek!
Minden jót kívánok!
Dézsa
Szia,
Igaz, hogy ritkán írogatok...
Megtennéd, hogy a mi csemetéink adatait is beleteszed a táblázatba?
Csenge: 2006.08.28. Dr. Bálint Balázs, fogadott szülésznő nem volt, 3340gr, 53cm
Csongor: várhatóan 2009.05.20. Dr, Bálint Balázs, fogadott szülésznő nem lesz.
Köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?