Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Sziasztok!
Még mi is egyben de holnap befektetnek engem is.De látom legalább nem leszek egyedül,mert te is mész Ancsa.:)Engem sajna ma jól meg is ilyesztettek,mert Boti nyakán van a köldök zsinór és kevesebb a magzat vizem is ezért kell befeküdni.Ezer helyre el küldtek ma.UH NST megint UH a dokimnál is voltam szóval most ülök először nyugodtan a popsimon.Fildus egykis vudura én is igényt tartanék hogy Boti ma éjszaka kibújjon mert nem akarom hogy indítsák.Én itthonról akartam szűlni menni.Illetve akarok.Még nincs veszve semmi.:)
Na megyek lányok.Mire legközelebb jövök már boti is itt lesz velem.:)
Ancsa kérésed számomra parancs!
Indul a vudu-vudu-vudu dal :-)
Péntek délutántól ma reggeli Anyóséknál voltunk, és ott nincs net.
Ancsa: drukkolunk Nektek:) ma-holnapra frontot is jósolnak, hátha bejön Neked is. Olyan sokan szültünk már hidegfrontra:)
Porc: nagyon édes Miki:)
Sziasztok!
Ancsa,nagyon drukkolok, hogy Andris elinduljon magától kifelé :)... nekem is úgy volt egyébként, hogy ha nem történik semmi 24-én befektetnek (karácsonykor), de végül is 22-től megindult Manna magától :)... igaz, egy napot bent éjszakáztam "potyára".. de tudod, ha előbb befektetnek jó oldala, hogy szépen be tudsz rendezkedni, és nem akkor kell ezzel foglalkoznod, mikor már ott a babócád :)... szóval tessék a jó oldalát látni, és hogy már tényleg nem sok van hátra és a kezedbe tarthatod Pici Fiadat :))...
Porc: Miki Babó csoda szép :)...
Manócim jobban van, bár ma megint porszívóznom kellett az orrát, de remélem ez csak olyan időnként nekünk is ki kell fújni az orrunkat dolog... az utóbbi két éjszakát szépen végig aludta, most is szunyál :)... bár szerintem lassan ébred, mert itt a kajci idő... tegnpa már két lépést tett meg kapaszkodás nélkül :)... lassan tényleg futhatok utána, ja és törhetem a fejem, hogy vajon milyen cipőt is vegyünk :)... tényleg, tapasztaltak, ki mit javasol???
Még egy, akinek már tud állni a baba, használ még hálózsákot? csak mert Manna folyton lekotorja magáról a takarót, a hálózsáknál meg félek, hogy eltanyázik benne...
Köszi a gyors választ! Végre valaki, akinek van sk tapasztalata. Amikor tegnap megkérdeztem apát, hogy szerinte? akkor teljesen kiakadt, hogy én csak ne kísérletezgessek a saját szakállamra. Kösz, de ha tudná, hogy mit meg nem adnék-ki nem próbálnék, hogy végre megszülessen a pocaklakó...persze, nem ő cipelte-cipeli...
Hol vetted a ricinust? (a recept szerint 2 cl ricinus-baracklé-vodka a hozzávaló)így csináltad te is?
Ha meg nincs még itt a szülés ideje, egy kiadós hasmenésen kívül más bajom úgysem lehet, vagy tévedek?
Fildus hol vagy???? Most kezdhetnéd a vudut, hogy holnapra hasson! :-)
Szia Ancsa!
Én kétszer is ittam bába-koktélt. Brrrr! Iszonyat! Ahogy úszkál, lebeg az olaj a tetején!
Az első után semmi eredmény nem volt. A másodikat akkor ittam, amikor berendelt a doki, hogy megindítsa a szülést. Délután 5 körül ittam, 9 körül itthon elfolyt a magzatvíz, 11 körülre lettek fájásaim is, hajnalban megszületett Csongor.
Állítólag csak akkor használ, ha a baba kész a megszületésre.
Egészségedre! :-))
Kakukk! Még mindig itthonról jelentkezem, de ez az utsó napom, holnap reggel 8-kor (ha addig nem történik semmi) be kell feküdjem. Szóval élvezem az utolsó napot, pihizek, heverek...
Porc akkorát nevettem, hogy majd Andris fog magára mosni-mondjuk nem hülyeség, befogom a kölköt ha már segítségünk nincs :-)
És a kávét kár volt emlegetni, szerintem főzök is magamnak egy kis gyengét, megkívántam.
Nézegettem a Miki-fotókat (tünemény egy kölök) lehet hogy béna vagyok, de én nem látok hordozókendőset :-(
Kendőnk nekünk is van, a szekrényben várja a bevetést. Idáig minden ismerősöm aki használja nagyon dícséri. Remélem, nálunk is bejön...
Szilvaaa, rendes gyerekeink vannak, még hagyják anyát egy utsót szórakozni, kajálni. Ha jössz NST-re, csörgess meg, jó?
Monstro, meglestelek titket is, Szandi baba igazi kis huncut.
Kacaj, örülök hogy jól vagytok. Bocs, hogy szombaton nem tudtam bemenni hozzád, de a doki után rohantunk Kalocsára-így is elkéstem egy kicsit. De majd ha lesz fotó, meglesném Annát én is.
Kattant, remélem a pici már jobban van...szegénykém, majdcsak kibújnak már azok a fogacskák...
Lemi néni, tündér vagy hogy óvod Andrist a főnöknőd szülinapjától. De tényleg úgy van ahogy Porc írta, a csillagok másképp állnak. És állítólag minden baba kiválasztja magának a megfelelő csillagállást, amikor az életfeladatához szükséges konstellációk együtt vannak. Jó lett volna, ha az én gyerekem is maga választhatja meg ezt a bizonyos csillagállást-hát úgy néz ki, nálunk 50% hogy a doki dönti el, mikor születünk és hogyan. Azért jó lenne a császárt megúszni...
Holnap olyan szívesen szülnék, Szent Mihály napja lesz...
Kérdeztem az orvost, mit fognak velem csinálni-azt mondta kedden még nemsokmindent-gyakrabban vizsgálnak. Kapok méhszájpuhítót-az mi? Mert ha olyasmi, amit tavaly a missed ab előtt kaptam, akkor inkább kihagynám...piszkosul fájt.
Próbáltam rábeszélni a doktort, hogy itthon alhassak még holnap-nem sikerült. Pedig csak 5 percre lakunk...
Bába-koktélról hallottatok? Használta valaki közületek?
Jó újra itt látni :) Nagyon édes a kicsilány, én is jelentkezem dögönyözni! Cserébe megnézheted, milyen nehéz lesz pár hét múlva! Mert a legközelebbi diósdi partyra mi is megyünk ám, hacsak a cigánygyerekek nem engednek a gravitációnak. De addig azért még csak erősödjetek szépen!
Lehet tudni az okát, hogy miért kevés a tejcsi? Volt nálam egyébként a múlt héten egy szopis tanácsadó, és megint jókat mondott (bónuszban meg megtanította a kendőkötést). Lehet, hogy Neked is tudna segíteni. (Fejni sem mindig pofonegyszerű, amikor pl. dugig van a cici, és nem hajlandó kijönni egy csepp tej sem...)
A fotós csajszi hozzám is benézett, de nálunk ez ugye apamajom reszortja, nem akartam elvenni a kenyerét.
Szilvaa, Ancsa, kitartás, és Kacajnak is! Ahogy kiismeritek a ritmusát, kicsit jobb lesz, de lehet, hogy sokkal! :)) És örülj, hogy sokat van cicin, majd beállítja magának, de így, hogy sokat és szívesen "gyakorol", jó esélye van, hogy hosszú távra meg tudod alapozni az ő szopását meg a stabil tejáradatot.
Porc!
Nagyon jók a képek:) és a hordozó valóban egy szuper találmány! Használd is minél többet, mert a baba nagyon szereti (naná, hogy anyához bújni a legjobb a világon:) Én is vettem amikor Bálint született és használtam is amíg elbírtama rosszcsontot:) Most a napokban került elő megint és kimosva már ott várja Kistesót a szekrányben:)
Türelem, Lemi néni, ráér az a baba! Ötven éve egész másképp álltak a csillagok, szóval az azonos nap-hónap igazán nem számít. :)
Szerintem ettől a babától, ha már eddig ilyen úriember volt, simán kitelik, hogy pont akkor indul, amikor anyukája szeretné.
Ancsa, hogy még a találkozóra is lemehettetek, hát igazán nem mindennapi! Nem csodálnám, ha Andriska kéthetesen már mosna is magára, reggel meg ágyba hozná nektek a kávét :)
Az én bébim két napja összevissza alszik, és keveseket, még jó, hogy legalább éjjel van neki egyhuzamban 5-6 órája. De csak miatta örülök neki, legalább valamikor van idegsejt-szaporító nyugodt, mély alvása, mert nekem, amikor leteszem, még van legalább egy fejés, tehát 11 előtt nemigen jutok ágyba, aztán meg előbb-utóbb ébred a dücskőséges gyerekem (apja hívja így újabban, ma reggel hat kilónak mértük). Kicsit ki vagyunk purcanva...
Viszont a hordozókendő óriási ötlet, nagyon tetszik! A múlt héten kaptuk meg, csütörtökön megtanultam egyfajta alap kötést, azóta gyakran van benne, és legalább így tud aludni, most is itt piheg rajtam. A fő oka, hogy így próbálom kárpótolni a nuku szopás miatt (közelség, biztonság, kötődés, satöbbi...) Nekem is tök jó, már vasaltam is így. És legalább nem furdal a lelkiismeret, hogy csak le van rakva a gyerekem az ágyra, mert ha nem fejek, próbálok a háztartás után szaladni.
Teszek fel egy hordozós képet, apja szorgosan gyártja őket.
Sziasztok!
Tegnap sikeresen túl voltam a vacsorán amit nagyon vártam, nagyon jó volt találkozni megint a kollégákkal és a tanítványokkal. Finom is volt a kaja és úgy is éreztem, hogy bár eleget ettem, de nem vagyok rosszul... Hát éjszaka nem ezt éreztem.:((( A hátamon egyáltalán nem bírtam feküdni, mert úgy éreztem megfulladok a hányingertől, oldalt pedig napok óta nem megy, mert annyira fáj a keresztcsontom, hogy csak segítséggel tudok átfordulni jobbról balra:( Ilyenkor felkeltem Apát, aki szegény mindig azt hiszi, hogy mennünk kell... Pedig még nem...
Anyukám is hazatért az ausztriai túráról, úgyhogy most már tényleg bármikor megszülethetne a kisbabánk:) Szóval eljött az a hét amikor már tényleg csak a várakozás a dolgom, semmi más...
Ancsa, pfűűűű....
Andriska!... drukkolok... mert NEEEE AKARJÁL A FŐNÖKNŐMMEL EGY NAPON (Szerdán) SZÜLETNIII! (bár neki van vagy 50egynehány év fórja) Az nem jó ómen! Anya is nagyon szeretné ha kijönnél! :)) / Arról nem is beszélve, hogy Lemi néni meg kékül - zöldül a kiváncsiságtól.../
Tessék szépen keddig megérkezni!
Azért néha aludni is szeretnék :)
Amúgy azt vettem észre, hegyszerűen bealszik egy idő után.Gondolja jó neki ott minek visszabújni a finom ágyikóba....
Sziasztok!
Ancsa: kitartás!!! tényleg nem sok van már hátra... :)... nyugtasson, hogy nagyon nagyon jó kis helye van a Törpikédnek :), ezért nem akaródzik kibújni :)
Kacaj: gratulálok :), remélem nagyon-nagyon jól vagytok...
Meg persze mindenki :)
Edához: hát én iszonyat remegtem, mikor beadták, de nem tudom mitől, mert végül is annyira nem féltem, végig a dokim hangja csengett a fülembe, hogy nem történhet semmi gond, és még is a remegés, és folyamatos fájások mellett, elsőre sikerült beadni... én nem a fájások félelme miatt kaptam, attól , ha már ott van az ember az a legutolsó hogy attól féljen.. :)..
Szombat képzeljétek nagyon pocsék éjszakánk volt, ilyen még nem is nagyon akadt... valszeg a felső fogacskáink kínoznak... a jóalvó kislányom egyszerűen nem bírt aludni, ha egyedül maradt keservesen sírt (bizti nem hiszti), ha ott voltam bújt.. végül fogtam egy matracot, és összebújva aludtunk :)... persze a kis boszi folyton lehúzta rólam a takarót, meg szétterpeszkedett, meg időnként csapkodott, rugdosott álmába :), de imádom :)))... szerencsére ma éjjel bepótolta, éjfélkor kért egy cumit, negyed 8-kor kajcsizott, és rögtön vissza aludt, nem riazstott a légzésfigyelő egyszer sem, és fél 11-kor kelt fel végleg, ja és Apa ügyelt, szóval én aludtam egy hatalmasat :)...
Tegnap voltunk kertibulizni, hát Manna egyből kiszúrta magának a fiúkat, és hol az egyiket nyúzta hol a másikat :).. édi volt.. eleresztettük a fűbe és ment boldogan minden felé.. nagyon jó kis napunk volt :)
Ancsa!
Most beszéltem a szülésznőmmel (elvileg még szerdán 9-re kell mennem NST-re, nem a kórházba, ha addig kihúzom) és azt mondja, hogy ha "lehet" akkor húzzuk még pár napot, mert tegnap már annyira nem volt hely, hogy volt aki a császár műtőben szült simán:(
Lehet, hogy a frontok vagy hogy eddig kitart ez a meleg, de talán ez lecseng majd pár nap alatt...
Ancsa!
Örülök, hogy minden ok:)
A végén még tényleg együtt megyünk:))))
Kistesó is marha rendi, mert úgy néz ki, hogy megvárja mindenképpen a ma esti szövetségi vacsorát, amire valljuk be (baba ide vagy oda) nagyon el szeretnék menni:))) Nekem a kiírás szerint (nem a könyvem szerint) csütörtök a napom, de holnaptól akármi lehet felőlem:) Anyukám is ma érkezik haza a "nyaralásból", úgyhogy...
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?