Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
2in1 Kismamák!
Mi újság? Beálltatok Ti is a hosszú sorba a vajúdó elé???
Halló!
sziasztok
hozzászólnék én is a "szent imrés epidurálhoz"
én kezdettől fogva szerettem volna, mert jókat hallottam róla, és nem éreztem sem cikinek, sem kevesebbnek magam tőle.
azonban, hiába volt lebeszélve...kaptam ugyan , a szülésem előtt 1 órával!és valószínűleg olyan adagban, ami semmit nem ért! ezt komolyan mondom: a tolófájásokat teljes valójában megéltem, ahogy az egész fájdalmakkal teli vajúdást is.nem gondolom, hogy az én szervezetem immunis az epidurálra...rossz volt így, mert számítottam rá nagyon, hogy valami majd mérsékli a fájdalmaim, ehelyett semmi fájdalomcsökkenés, csak a procedúra, ami vele járt, na azt megkaptam.
üdv mindenkinek
Én az epidurálban is pozitívan csalódtam... nem mondom, hogy kérnék mindennap, meg nem is kérdezték, hogy akarom -e...csak közölték, hogy "lehajolni, most, és nem mozogni...!"
/Féltem tőle, hogy olyan lesz, mint a fogorvosnál előtte, ahol nem érdekelte a dokit, hogy az érzéstelenítő nem hat, akkor is idegelt.../
De az epi nem volt rossz. Valahogy nekem meg sem fordult a fejemben, hogy magát a szúrást sem fogom érezni... Pedig így volt. Először nagyon szolidan beadtak a környékre egy lidokain injekciót. Nem fájt, de ezt nem is a gerincbe adják ugye... Amikor meg beküldték az epit, akkor már nem éreztem mást, csak olyan volt, mintha az anesztes tenyéréllel nyomná a hátam. Pedig kezdő volt a csaj, hátulról instruálta az "tapasztalt" doki... De arany keze volt! :))
Momobaby, Terek!
Féltek a fájdalomtól?
Ugyan!
A vajúdás/szülés alatt érzett fájdalomnak van értelme, tudjuk, hogy meddig tart, ill. hogy "eccercsak" véget ér.
De egy fogfájás? Nnnnnnnna, az tényleg fölösleges gyötrelem!
Lehet, hogy a fájdalomtól azért féltek, mert nem tudjátok, hogy mi vár/várhat rátok a vajúdás és a szülés alatt? Higgyétek el, nincs az a fájdalom, amit ne felejtenénk el - mi anyák -, amint a karunkba kapjuk az újszülöttünket! :-)
A fájdalom fizikális ill. lelki oldaláról van két bejegyzésem az "Újabb Kincsünk" naplómban (21 és 43). Olvassátok el, hátha segít legyőzni a félelmet és ad egy kis önbizalmat, hogy a szülés megy nektek (is) fájdalomcsillapító nélkül (is).
Pl.: a második csemeténk - Csongor - májusban nem elhagyagolható 4360grammal, 37cm-s fejkörfogattal, minden beavatkozás nélkül "pillanatok alatt" (kevesebb, mint 4 óra) született, gátvédelemmel. 1-2 öltést kellett kapnom felületi hámsérülések miatt. Nnnnnna, a varrás jobban megkínzott, mint maga a szülés. A varráshoz már kértem fájdalomcsillapítást (lidokain injekció). Első gyermekünk - Csenge - születésekor is így volt, a vajúdás/szülés ment simán, aztán a varráskor (3 öltés a felületi sérülések miatt) majd' megőrültem. Akkor még nem voltam olyan rutinos, hogy kérjek a varráshoz fájdalomcsillapítást. :-)
A szülésekkor eszembe sem jutott, hogy bármilyen fájdalomcsillapítást kérjek. Nem is fogok. Naaaa, de a varrás, az más!
Mellesleg, ha fájdalomcsillapítás, akkor inkább a gáz, mint az epi. Két fájás között - amikor beadják - nem biztos, hogy összegörnyedve, mozdulatlanul tud üldögélni az ember lánya... Bár nekem ugye nincs ilyen tapasztalatom. Kattantak tud beszámolni, hogy milyen, amikor beadják...
Sziasztok!
Lehet én vagyok a kivétel :) Már mondtam a dokimnak, hogy majd nyomjon belém minden féle fájdalomcsillapítót, ne kíméljen :D Mcmeli ez komoly, hogy nincs epi? :S Eddig teljesen megnyugtatott a tudat, ha majd nagyon szenvedek, csak beadják. :)
Szia! Üdv itt:)
Én nem is akartam, de megkérdeztem a dokit, hogy elképzelhető-e, hogy epi nélkül szüljek, és azt mondta, hogy sokan szülnek úgy. Jelentem nekem is sikerült. Eszembe sem jutott, hogy kérhetnék, a vajúdóban nem volt akkora fájdalmam, aztán beöntés után szülőszoba, addigra meg 4 ujjnyi voltam. Onnantól nem egész két óra alatt megszületett Domi, szerintem akkor már nem kaphattam volna.
Nem tudom, milyen epivel szülni, de én nagyon akartam a fájásokat érezni, és átélni a szülést úgy ahogy van. Tudom, fakír vagyok:)
én egy imerősömtől azt hallottam,hogy nem volt valami jó,olyan szempontból,hogy nem érezte mikor kell nyomnia.Állitása szerint sokkal nehezebb volt úgy szülni,mint ha felvállalta volna a fájdalmakat.
De ez mindenkinek a döntése.:)
Én nem éltem vele,eszembe sem jutott.
köszi!nem látom a fától az erdőt:))))))))))))
na,jó fogjuk rá,hogy már péntek van:)
Szia!
Nekem felajánlották :), éltem is vele :)
És szülés közben sem változott meg a véleményed? Vagy épp nem is volt rá lehetőség?
Neked ki volt a dokid?
Szia! Üdv közöttünk!
Nekem a dokim annak idején megmondta, hogy úgy számítsak, hogy epi nincs:) Mondtam, jobban félek én attól, mint hogy azt kérjek...
Sziasztok!
Én új vagyok itt Decemberben fogok szülni a Szent Imrébe és Mcmeli hívott ide közétek akinek ezuton köszönöm.
Nekem Tasi Róbert az orvosom!
Szült esetleg valaki nála?
Hallottam, hogy a Szent Imrében nem mindig lehet Epidurális érzéstelenítést kérni, mert nincs mindig bent hozáértő orvos.
Ezzel kapcsolatban min a véleményetek?
Itt vagyok, ragyogok...én sem hiszem el, hogy még mindig egyben :-) pedig már tényleg nagyon "terhes" a dolog :-)
Fájt mindenem, nem volt erőm számítógép elé ülni.
Tegnap voltam a kórházban, találkoztam Babival NST előtt, épp föl-alá lépcsőzött mert aludt a baba. Jól nézett ki, él-virul...
Jó Andrisom szívhangja, vérellátottsága, CTG ok, sok a magzatvizem-lehet, hogy ezért nem tud szegénykém leszállni, nem tudja nyomni a méhnyakot a sok víz miatt így nem is tágulok-vagyis nem indul be a szülés-1000-es értéket sikerült idáig összehozni. Holnap megint kórház. . . ha semmi, 29-én befektetnek. Lehet, hogy a végén októberi lesz a gyerek? :-)
Azért elbuszoztam este a Camponába, a kismamúszás nagyon jó volt. A végén volt még idő, a popsim alá tettem polifóm rudakat és lebegtem fél órát a vízben. Annyira jó volt a súlytalanság, régen éreztem azt, hogy nem fáj semmim!
Az egyedül töltött éjszakát túléltem, apa csak ma délután jön haza. Nehéz szívvel aludtam el, fent voltam vagy f2-ig (cserébe mostanáig szunyáltam) szerencsére Andris jófej volt, nem akciózott és hagyott pihenni is.
Köszi Porc!
Megkerestem, válaszolt. Szimpi, de a többit priviben.
Jó reggelt!
Fildus, szuper lett a tábla!
Tegnap mozgalmas napunk volt, Szigetszentmiklóson volt szoptatás napja rendezvény, a védőnők szervezik minden évben. Barátnőmék ott laknak, úgyhogy reggel lementünk hozzájuk, aztán onnan jó kis séta. A mei taiban vittem a gyermekem, egész jól bírta, jókat alszik benne, de egy, másfél óra múlva melege lesz, akkor kivettem. Szóval szuper volt, volt kaja, pia, babamasszázs, ringató, sorsolás, egy csomó repi cucc, kóstoló a babakajákból. Nagyon jól éreztem magam, és először mozdultunk ki így messzebbre apa nélkül, nagyon büszke vagyok magamra:) Volt persze szoptatási meg pelenkázási lehetőség is:) Domikám úgy kipurcant délutánra, hogy alig bírtam elaltatni, csak mondta a magáét:)Még most is ki van ütve, persze éjjel felkelt azért, de most reggel is csak evett, aztán tíz percet bírt ébren, utána meg panaszkodott, magamhoz vettem, és rögtön elaludt:) Úgy imádom ezt a kis tököst:)
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?