Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

6183. Szilvaaa (válaszként erre: 6182. - Lemi09)
2009. szept. 26. 14:18
Én a hétfőt néztem ki, hátha addigra csökken a sor a vajúdó előtt:))) Aztán majd ki tudja...
6182. Lemi09
2009. szept. 26. 13:29

2in1 Kismamák!

Mi újság? Beálltatok Ti is a hosszú sorba a vajúdó elé???

Halló!

6181. Szilvaaa (válaszként erre: 6179. - Emmusch)
2009. szept. 26. 12:07
Érdemben még nem tudok ehhez hozzászólni, mert én nem kaptam, de most gondolkodom rajta... Amikor Bálintot szültem kértem, de már későn, mert ha 3 ujjnyira ki vagy tágulva nem is adnak, mert a tolófájásokra már nem szabad, hogy ne érezzen semmit a szülő nő. Vagyis nem tudom, hogy egy órával a szülésed előtt miért adtak, mert ott már majdnem a tolófájásoknál kellett tartanod. Lehet, hogy éppen ezért csak nagyon kis adagot kaptál ami nem hatott...
6180. Lemi09
2009. szept. 26. 11:50
Én nem éreztem semmit... pedig császárral igen csak vágtak, meg turkáltak bennem... És nem is vártak sokáig. Biztos ez is egy csomó minden függvénye.. Hogy alkatilag milyen az ember, mikor sikerül megkapnia... meg minden. Bár én nem a Szent Imrében kaptam, hanem a Barossban, a SOTE I-esen, de gondolom az epidurál ott is csak ugyanolyan, mint bárhol máshol. Nem gondolom azt sem, hogy nekem lenne nagy a fájdalomküszöböm.
6179. emmusch
2009. szept. 26. 11:26

sziasztok

hozzászólnék én is a "szent imrés epidurálhoz"

én kezdettől fogva szerettem volna, mert jókat hallottam róla, és nem éreztem sem cikinek, sem kevesebbnek magam tőle.

azonban, hiába volt lebeszélve...kaptam ugyan , a szülésem előtt 1 órával!és valószínűleg olyan adagban, ami semmit nem ért! ezt komolyan mondom: a tolófájásokat teljes valójában megéltem, ahogy az egész fájdalmakkal teli vajúdást is.nem gondolom, hogy az én szervezetem immunis az epidurálra...rossz volt így, mert számítottam rá nagyon, hogy valami majd mérsékli a fájdalmaim, ehelyett semmi fájdalomcsökkenés, csak a procedúra, ami vele járt, na azt megkaptam.

üdv mindenkinek

6178. Lemi09 (válaszként erre: 6176. - Mágika75)
2009. szept. 26. 00:00

Én az epidurálban is pozitívan csalódtam... nem mondom, hogy kérnék mindennap, meg nem is kérdezték, hogy akarom -e...csak közölték, hogy "lehajolni, most, és nem mozogni...!"

/Féltem tőle, hogy olyan lesz, mint a fogorvosnál előtte, ahol nem érdekelte a dokit, hogy az érzéstelenítő nem hat, akkor is idegelt.../

De az epi nem volt rossz. Valahogy nekem meg sem fordult a fejemben, hogy magát a szúrást sem fogom érezni... Pedig így volt. Először nagyon szolidan beadtak a környékre egy lidokain injekciót. Nem fájt, de ezt nem is a gerincbe adják ugye... Amikor meg beküldték az epit, akkor már nem éreztem mást, csak olyan volt, mintha az anesztes tenyéréllel nyomná a hátam. Pedig kezdő volt a csaj, hátulról instruálta az "tapasztalt" doki... De arany keze volt! :))

6177. terek
2009. szept. 25. 22:55
köszi lányok :D Még nem kerültem olyan helyzetbe, hogy valamim nagyon fájt volna, így nem tudom, de megnyugtat az a tudat, hogy ha számomra elviselhetetlen, azért csak adnak valamit :) Remélem azért nem lesz olyan borzasztó! :)
6176. Mágika75
2009. szept. 25. 22:07

Momobaby, Terek!

Féltek a fájdalomtól?

Ugyan!

A vajúdás/szülés alatt érzett fájdalomnak van értelme, tudjuk, hogy meddig tart, ill. hogy "eccercsak" véget ér.

De egy fogfájás? Nnnnnnnna, az tényleg fölösleges gyötrelem!

Lehet, hogy a fájdalomtól azért féltek, mert nem tudjátok, hogy mi vár/várhat rátok a vajúdás és a szülés alatt? Higgyétek el, nincs az a fájdalom, amit ne felejtenénk el - mi anyák -, amint a karunkba kapjuk az újszülöttünket! :-)

A fájdalom fizikális ill. lelki oldaláról van két bejegyzésem az "Újabb Kincsünk" naplómban (21 és 43). Olvassátok el, hátha segít legyőzni a félelmet és ad egy kis önbizalmat, hogy a szülés megy nektek (is) fájdalomcsillapító nélkül (is).

Pl.: a második csemeténk - Csongor - májusban nem elhagyagolható 4360grammal, 37cm-s fejkörfogattal, minden beavatkozás nélkül "pillanatok alatt" (kevesebb, mint 4 óra) született, gátvédelemmel. 1-2 öltést kellett kapnom felületi hámsérülések miatt. Nnnnnna, a varrás jobban megkínzott, mint maga a szülés. A varráshoz már kértem fájdalomcsillapítást (lidokain injekció). Első gyermekünk - Csenge - születésekor is így volt, a vajúdás/szülés ment simán, aztán a varráskor (3 öltés a felületi sérülések miatt) majd' megőrültem. Akkor még nem voltam olyan rutinos, hogy kérjek a varráshoz fájdalomcsillapítást. :-)

A szülésekkor eszembe sem jutott, hogy bármilyen fájdalomcsillapítást kérjek. Nem is fogok. Naaaa, de a varrás, az más!

Mellesleg, ha fájdalomcsillapítás, akkor inkább a gáz, mint az epi. Két fájás között - amikor beadják - nem biztos, hogy összegörnyedve, mozdulatlanul tud üldögélni az ember lánya... Bár nekem ugye nincs ilyen tapasztalatom. Kattantak tud beszámolni, hogy milyen, amikor beadják...

6175. kattantak (válaszként erre: 6173. - Terek)
2009. szept. 25. 21:53
nem szeretik osztogatni, a dokim tartott a fájdalomcsillapításról előadát, még mindig a fülembe cseng, hogy nem nagyon szeretik adni, de ha felajánlják érdemes elfogadni...szóval azért szükség esetbe, mint nálam adták, volt is anesztes rögtön... szóval nyugalom, ha olyan a helyzet nem fogják hagyni, hogy gond legyen..
6174. Szilvita (válaszként erre: 6173. - Terek)
2009. szept. 25. 20:57
Háát, a szent imre nem arról híres...
6173. terek
2009. szept. 25. 19:10

Sziasztok!

Lehet én vagyok a kivétel :) Már mondtam a dokimnak, hogy majd nyomjon belém minden féle fájdalomcsillapítót, ne kíméljen :D Mcmeli ez komoly, hogy nincs epi? :S Eddig teljesen megnyugtatott a tudat, ha majd nagyon szenvedek, csak beadják. :)

6172. Mcmeli (válaszként erre: 6162. - Momobaby)
2009. szept. 25. 18:36
Úgy látszik, itt nem nagyon találsz olyat, aki epivel AKART szülni. Az más kérdés, hogy van, akinél már emberségből is kellett.
6171. Szilvita (válaszként erre: 6159. - Momobaby)
2009. szept. 25. 18:27

Szia! Üdv itt:)

Én nem is akartam, de megkérdeztem a dokit, hogy elképzelhető-e, hogy epi nélkül szüljek, és azt mondta, hogy sokan szülnek úgy. Jelentem nekem is sikerült. Eszembe sem jutott, hogy kérhetnék, a vajúdóban nem volt akkora fájdalmam, aztán beöntés után szülőszoba, addigra meg 4 ujjnyi voltam. Onnantól nem egész két óra alatt megszületett Domi, szerintem akkor már nem kaphattam volna.

Nem tudom, milyen epivel szülni, de én nagyon akartam a fájásokat érezni, és átélni a szülést úgy ahogy van. Tudom, fakír vagyok:)

6170. kattantak
2009. szept. 25. 17:09
nekem azért volt muszáj, mert már elég kiakasztó fájásaim voltak majd egy napja és azzal sikerült alig 2 ujjnyira tágulnom... na e mellé már csak úgy kötötték be az oxitocynt, hogy edát is, mert tényleg brutálul voltam már... és így legalább tudtam kicsit még aludni is... sajna a kinyomásról semmi tapasztalatom, mert majd 8 órás ipari mennyiségű oxitocyntól is csak még két ujjnyit sikerült, így császár lett a vége...
6169. Mcmeli (válaszként erre: 6163. - Kattantak)
2009. szept. 25. 15:11
jaj, nem szültem én olyan sokáig, hogy felajánlják:) 6.55-kor vették fel a számítógépbe az adataimat, akkor már négyujjnyira nyitva voltam, 9.18-kor meg már a hasamra tették a kisfiam:)
6168. Mcmeli (válaszként erre: 6162. - Momobaby)
2009. szept. 25. 15:09
Szülés közben eszembe sem jutott, hogy fájdalomcsillapítót kérjek, pedig fájt rendesen. Biztosan mazohista vagyok.
6167. kikata
2009. szept. 25. 14:35
Valahogy nekem sem jutott eszembe, pedig most elég erős fájásaim voltak, de én el is felejtettem, hogy van ilyen lehetőség:) Egyik gyereknél sem kértem, mer én is jobban féltem tőle, mint a fájásoktól:) Persze én könnyen beszélek, mert azért nekem az erős fájásoktól számítva olyan négy órán belül megvoltak a gyerkőcök.
6166. Momobaby (válaszként erre: 6165. - Rencsilany)
2009. szept. 25. 14:24
ez tényleg így van, de csak akkor ha már túl későn adják. A lényeg állítólag az ahogy én tudom, hogy mire a toló fájások jönnek addigra már kimenjen a hatása. Azt mondják viszont, hogy gyorsítja a tágulást.
6165. rencsilany (válaszként erre: 6162. - Momobaby)
2009. szept. 25. 13:38

én egy imerősömtől azt hallottam,hogy nem volt valami jó,olyan szempontból,hogy nem érezte mikor kell nyomnia.Állitása szerint sokkal nehezebb volt úgy szülni,mint ha felvállalta volna a fájdalmakat.

De ez mindenkinek a döntése.:)

Én nem éltem vele,eszembe sem jutott.

6164. rencsilany (válaszként erre: 6160. - Kikata)
2009. szept. 25. 13:25

köszi!nem látom a fától az erdőt:))))))))))))

na,jó fogjuk rá,hogy már péntek van:)

6163. kattantak (válaszként erre: 6162. - Momobaby)
2009. szept. 25. 12:58

Szia!

Nekem felajánlották :), éltem is vele :)

6162. Momobaby (válaszként erre: 6161. - Mcmeli)
2009. szept. 25. 12:57

És szülés közben sem változott meg a véleményed? Vagy épp nem is volt rá lehetőség?

Neked ki volt a dokid?

6161. Mcmeli (válaszként erre: 6159. - Momobaby)
2009. szept. 25. 12:41

Szia! Üdv közöttünk!

Nekem a dokim annak idején megmondta, hogy úgy számítsak, hogy epi nincs:) Mondtam, jobban félek én attól, mint hogy azt kérjek...

6160. kikata (válaszként erre: 6158. - Rencsilany)
2009. szept. 25. 12:37
A "bejelölöm kedvencként" fölött van, hogy a fórum babáinak táblázata, arra kell rákattintani:)
6159. Momobaby
2009. szept. 25. 12:26

Sziasztok!

Én új vagyok itt Decemberben fogok szülni a Szent Imrébe és Mcmeli hívott ide közétek akinek ezuton köszönöm.

Nekem Tasi Róbert az orvosom!

Szült esetleg valaki nála?

Hallottam, hogy a Szent Imrében nem mindig lehet Epidurális érzéstelenítést kérni, mert nincs mindig bent hozáértő orvos.

Ezzel kapcsolatban min a véleményetek?

2009. szept. 25. 12:16
hol tudom megnézni a táblát?Lehet nagyon zizi vagyok,de nem tudom:)
6157. Mágika75 (válaszként erre: 6150. - Fildus)
2009. szept. 25. 10:48
Köszönjük szépen!
6156. Ancsa 37
2009. szept. 25. 09:48

Itt vagyok, ragyogok...én sem hiszem el, hogy még mindig egyben :-) pedig már tényleg nagyon "terhes" a dolog :-)

Fájt mindenem, nem volt erőm számítógép elé ülni.

Tegnap voltam a kórházban, találkoztam Babival NST előtt, épp föl-alá lépcsőzött mert aludt a baba. Jól nézett ki, él-virul...

Jó Andrisom szívhangja, vérellátottsága, CTG ok, sok a magzatvizem-lehet, hogy ezért nem tud szegénykém leszállni, nem tudja nyomni a méhnyakot a sok víz miatt így nem is tágulok-vagyis nem indul be a szülés-1000-es értéket sikerült idáig összehozni. Holnap megint kórház. . . ha semmi, 29-én befektetnek. Lehet, hogy a végén októberi lesz a gyerek? :-)

Azért elbuszoztam este a Camponába, a kismamúszás nagyon jó volt. A végén volt még idő, a popsim alá tettem polifóm rudakat és lebegtem fél órát a vízben. Annyira jó volt a súlytalanság, régen éreztem azt, hogy nem fáj semmim!

Az egyedül töltött éjszakát túléltem, apa csak ma délután jön haza. Nehéz szívvel aludtam el, fent voltam vagy f2-ig (cserébe mostanáig szunyáltam) szerencsére Andris jófej volt, nem akciózott és hagyott pihenni is.

6155. vancsura (válaszként erre: 6148. - Porc)
2009. szept. 25. 09:24

Köszi Porc!

Megkerestem, válaszolt. Szimpi, de a többit priviben.

6154. Szilvita
2009. szept. 25. 08:44

Jó reggelt!

Fildus, szuper lett a tábla!

Tegnap mozgalmas napunk volt, Szigetszentmiklóson volt szoptatás napja rendezvény, a védőnők szervezik minden évben. Barátnőmék ott laknak, úgyhogy reggel lementünk hozzájuk, aztán onnan jó kis séta. A mei taiban vittem a gyermekem, egész jól bírta, jókat alszik benne, de egy, másfél óra múlva melege lesz, akkor kivettem. Szóval szuper volt, volt kaja, pia, babamasszázs, ringató, sorsolás, egy csomó repi cucc, kóstoló a babakajákból. Nagyon jól éreztem magam, és először mozdultunk ki így messzebbre apa nélkül, nagyon büszke vagyok magamra:) Volt persze szoptatási meg pelenkázási lehetőség is:) Domikám úgy kipurcant délutánra, hogy alig bírtam elaltatni, csak mondta a magáét:)Még most is ki van ütve, persze éjjel felkelt azért, de most reggel is csak evett, aztán tíz percet bírt ébren, utána meg panaszkodott, magamhoz vettem, és rögtön elaludt:) Úgy imádom ezt a kis tököst:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook