Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Pécsen a múltkor találkoztunk azzal a gyerekorvossal, akihez engem vittek kiskoromban... Vele is beszélgettünk erről a témáról. Elöljáróban annyit mondott, hogy megoszlanak a vélemények az orvostársadalomban arról, hogy szabad -e ezzel szoptatni engedni a kismamit vagy sem... Azaz, hogy milyen napi adag nem káros még.Mert vannak liberálisabb gondolkodású dokik is. Akkor megkérdezte, hogy mennyit szedek. Mondtam neki, hogy 150-et. Erre csak az volt a válasza:
"Hmmm. Igen.... Van az a mennyiség... amitől már nem kéne eröltetni..."
Sziasztok!
Huk, de jó Rólatok Ancsa olvasni... remélem most már túl lesztek ezen a hasfájóságon.. dokik nem mondanak semmit??,
Lemi, nem semmi, azért nem kicsit voltak felelőtlenek... de jó, hogy nem lett rossz vége.. ez a soten volt? gratulálok a fogacskához:)
Rencsi: nálatok is magzatvízvétel volt.. soten csinálták?
Képzeljétek, végre ma estére kibújt a 6. fogacskánk :)))
Egyébként nagyon jó kis napunk volt.. mivel Manna kivételesen úgy döntött, hogy nem alszik, így jó kis sétának indultunk neki.. Mentünk bevásároltunk, kellett már pelus, meg egyéb baba holmi, meg husboltba kellett menni.. annyira élvezem, hogy megy Manna, sokkal egyszerűbb az elindulás már :)... már nem kell csakkoznom, hogy mit mikor hová készítek elő... szépen felöltöztünk, megvárta még kipakolom a babacsit.. a boltba is, nem kell babakocsit is tolni, meg kosarat cígölni.. szépen kivettem, és sétált mellettem.. olyan kis édi volt.. aztán még lementünk játszóterezni is :).. jól el is fáradtunk..
monstro: lázat már tudtok mérni, ha kúpot kell beadni azzal se lesz semmi gond! Én a kúp végét beszoktam kenni popsikrémmel és úgy teszem fel neki, ha becsuzzant, akkor a popsiját összeszoritom finoman és elszámolok kb. 20-ig és elengedem!
Remélem tudtam segíteni, így virtuálisan!
Na, hétfőn megyünk védőoltatni. Úgy néz ki, talán mégis megússzuk, és nem kapom el Gábortól, Miki meg egyikünktől sem. Napok óta külön alszunk, és maszkban szaladgálunk, mint a Doktor Házban :)
Rencsi, igen, ha a gyerekek közösségbe járnak, ahol úgyis megkaphatják, hát nehéz védekezni (bár ha oltva vannak, náluk is enyhébb lefolyású, még ha megbetegszenek is), és végülis fel lehet fogni úgy, hogy "csak" az amúgyis elkerülhetetlen rendes évi betegeskedés. Csak Miki még olyan kicsi, igazán nem hiányzik neki máris egy ilyen. Pláne hogy amúgy is van ez a váladékos izéje, de már majdnem születése óta, még egy lázas-taknyos fertőzés rosszul jönne ennek a tetejébe.
Pénteken akkor megyek és majd megbeszélem ezt a hasfájós dolgot Andrisoddal!:)
Addig Andrist cserélünk jó?:))
Ahhoz a mondatodhoz fűznék hozzá,hogy "a lényeg pedig,hogy egészségesek legyetek!":sajnos abban a kórházban mindenre figyelnek,csak erre nem.Nem leírni szeretném azt az intézményt,mert van akinek bejött.
De nekem is volt szerencsém ehhez a kórházhoz és az ott dolgozó alkalmazottakhoz.
Pedig nekem "csak" genetikára kellett odajárnom Andrissal.Soha egy vígasztaló szót nem hallottam!Pedig tudták jól,hogy oda arra a részre csak olyan kismamik járnak,akik babójánál vmi rendellenességet találtak.
Szóval egy kedves szó nem hangzott el,és egyszer még kiabáltak is velem,a páromat pedig kizavarták az uh-os szobából,mikor merészelt elkísérni és bejönni velem...
Itt mondták ki azt,hogy Andris egészséges lesz-e vagy sem.És úgy gondolom,hogy ezt nem jó egyedül-főleg kismamaként-meghallgatni,feldolgozni.Szegény párom kivolt akadva.
Jó azt is tudom,hogy ők minden nap ezt csinálják.És én ott egy senki voltam az ezer kismama között.
És még ezer kifogást lehet találni miért nem rendesek sajna.
Azért nem semmi, hogy nem szóltak Neked, hogy ne szoptass. Még jó, hogy időben informált valaki.
A lényeg pedig az, hogy mindketten egészségesek legyetek!
Hát előszöris nem akart beindulni a tejem... Luca nem volt ott, aztán egy hét után ott volt, de akkor már megszokta, hogy a cumiból bőségesen jön a tápszer, így aztán ordított kispofám, hogy ezzel ne akarjam már kiszúrni a szemét... Azért én fejtem minden tápszeres etetés után a nagy semmit... hátha... de 10 ml-nél több a legjobb alkalmakkor se jött össze... amikor ő már 70-eket evett... Ráadásul vízhajtóztak rendszeresen 2 hétig, ami megintcsak a tejtermelés ellen dolgozik, hogy a vérnyomásom 160-ról lejjebb nyomják... De persze cs*szegetett minden orvos a kórházban, hogy "hmmm, még nem szopik a gyerek?"
És akkor mikor először találkoztunk a gyerekorvossal, pár nappal volt 3 hetesnél nagyobb, akkor majdnem elájult a dokinő, hogy én 150 mikrogramm L-Thyroxin mellett még szoptatni szeretnék. Van ugyanis egy autoimmun pajzsmirigy betegségem, amire naponta be kell szedni, nem lehet hosszútávon szüneteltetni - pl szoptatás idejére - (Cserháti Zsuzsa nem szedte be... bele is halt) Bár ő mesélte, hogy egyes kórházak annyira nem körültekintőek, hogy volt már kisbabája, akit komoly szívgyógyszer mellett engedtek szoptatni a kórházban... Nekem sem mondta senki, hogy NEEEE! Csak ő. Ugyanis ez a gyógyszer mesterségesen pótolja a T3 - T4 hormonokat, amiket nekem nem termel a pmirigyem, viszont teljesen átmegy anyatejjel is. Simán leállíthattam volna Luca hormontermelését...
Szóval, kb ennyi... A természet okosabb volt már megint... én meg lelkibeteg 3 hétig... :)) Ennyi.
Sziiaaaaa! :DDDD
Hát hooooogyne emlékeznénk rád!
Hát igen, ismerős az érzés... én is mondtam egy párszor, hogy kiugrok az ablakon... De csak nagy röhögés volt a válasz... Nálunk ez úgy 60 - 70 cm-t jelent... csak jól pofára esnék. :))
Mi is kaptunk H1N1-et, meg normál influenza ellenit is... Mindkét karba egyet... :)) Magamtól nem adattam volna, de a gyerekorvos megkért rá, mivel Luca még nem oltható, ugyebár. Megkérdeztem a házidokit, hogy mi az oltásról a véleménye... azt mondta, "naná, azonnal"... de ő úgy gondolta, hogy fél percen belül! Úgyhogy tényleg nem sokat lacafacázott! Elmentem vérnyomást méretni, meg gyógyszert iratni, aztán oltva jöttem haza... Ingyen kaptam mindkét oltást, mivel nem oltható kiskorút veszélyeztetek... És a férjem is azóta ingyen kapta meg egy másik dokitól... Nekem nem fájt, bár az igaz, hogy éreztem 2 éjszaka is, mikor oldalra fordultam. De fájni nem fájt.
Fú, nem irigyellek... Nem szívesen csinálnám végig újra a hasfájós 3 hónapot... Bááár, utána meg jött a nyálzás 5 hónapja már, és csak most lett fogunk... Mert Lucának kibújt hétfőn az első foga! :))
Gyere amikor csak tudsz, várunk! :)))
És kitartás!
Halihó, emlékszik még rám valaki? :-)
Bocsánat, hogy így eltűntem, szülés óta szinte be se jelentkeztem. Azóta biztos rengeteg minden történt veletek, majd igyekszem visszaolvasni. Bár ez elég reménytelennek látszik, mert kicsi fiam kólikás, egész nap ordít, valami rémes. Mellette semmire nincs időm-ez gondolom nektek nem újdonság. Szeretem, imádom a fiam, de néha úgy érzem kiugrom az ablakon, egész nap egyedül egy ordibáló gyerekkel...állandóan cicin lóg, ha épp nem sír. Nálunk még nem állt be semmilyen napirend, annak is örülnék, ha a sírás kicsit alábbhagyna.
Tekintélyes születési méreteink folyamatosan gyarapodnak (múlt pénteken 5,5 kg volt, pedig még csak 1 hónapos múlt Andris és már a 62-es ruhákat is lassan kinövi) tejtermelő berendezéseim alig tudnak lépésttartani az igényekkel, néha tápszerrel kell pótolnom a hiányt.
Látom, téma a védőoltás. Mi beoltattuk magunkat a férjemmel-bár én alapból oltásellenes vagyok, de a férjem addig könyörgött, amíg beadtam a derekam. Nemcsak a H1N1-re, de az influenza AB-re is oltottak. Nagyon furi volt, mert 2 napig fájt a karunk a szúrás helyén mindkettőnknek, nekem annyira, hogy borogatnom is kellett. Azóta már többektől hallottam hasonló panaszt, amúgy semmi különös mellékhatás nem volt idáig.
Remélem gyakrabban tudok jönni, addig is mindenkinek sok puszit küldök! :-)
És ha van valami tuti tippetek kólikára, akkor osszátok meg velem!
Porc!Ne okold magad.
A múlt héten csütörtökön abban a hülye esős időben reggel én vittem a gyerekeket oviba,suliba,mert a páromnak vidékre kellett mennie.Amikor hazaértem délelött szét voltam ázva,fáztamés egyedül Andris melegített a kenguruban.Este felé mikor megjöttek a gyerekek,Laura nem kért vacsit.Gondoltam jól lakott az oviban,ok.Egyszer csak elkezdett sírni,hogy fáj a hasa,és alig mondta ki beindult a hányás.Rögtön lepergett elöttem a reggeli bkv-s kaland,az influenza,stb...Olyan lelkifurim volt!
Pedig:a családunkban van orvos.Nagyon közeli családtag,és ő bátran jelentette ki,hogy ne oltassunk!(aztán kiderült,hogy gyomor rontás,több gyerek is hányt az aznapi ebédtől)
És nálunk is a gyerekek haza hozhatják oviból,suliból...
Hát, mi a nem mellett döntöttünk, illetve őszintén szólva annyira nem is agyaltunk rajta, kicsit patópál módjára, nem véletlen kérdeztem tegnap - mert nekünk most esett le igazán, hogy talán kéne vagy kellett volna... Most meg Gábor lebetegedett pár napja, ma kezdtem én is, és most a gyerekorvos útmutatása alapján próbáljuk megelőzni, hogy megfertőzzük Mikit (szájmaszk, kézmosás folyamatosan, tejcsi mehet tovább, sőt).
Szóval ma már azt mondom, hogy a fene egye a mellékhatásokat, már ha vannak egyáltalán, hülyék vagyunk, hogy nem oltattuk be magunkat időben, most aztán kapkodhatunk, izgulhatunk, meg szidhatom magam, hogy minek teszem ki a háromhónapos gyerekemet.
Sziasztok!
Porc, örülük, hogy semmi komoly nem volt Mikinél, hirtelen azért ilyesztőnek hangzott... ez a sós izé engem is érdekel, shzóval írd a tapasztalatokat, mert Manna is ilyen kis szörcsi időnként, de nem jön semmi az orrából, és igazából a csepegtetés sem javít rajta... A tejcihez meg hatalmas gratula, és hogy már figyel egy adag a fagyasztóba, nem semmi :)...
Lemi, hogy hogy kiderült hogy nem szoptathatsz? mi történt? tényleg, ugye Ti bajlódtatok a kanállal.. van már valami változás?
Fildus: gratulálok Ritunak :).. Nektek sikerült teljesen meggyógyulnotok?
influenzával kapcsolatosan: hát mi is nagyon bizonytalan nem-et képviseljük...
EGyébként meg vagyunk, Manna mozgása hihetetlenül fejlődik, stabilizálódik.. már komolyan néha futni kell utána.. és most már a felállás is mint ha mindig ezt csinálta volna, nem kell már kapaszkodó hozzá... egyik fogacskánk kínoz, a 6. még sem jön olyan gyorsan, mint gondoltuk, volt is egy álmatlan éjszakánk hajnali 1-től 6-ig nem aludtunk vasárnap éjjel... de most lekopogom, azóta simán alszik, de még nem bújt ki :(.. remélem kijön már, mert úgy sajnálom szegénykémet...
Na, most megyek aludni.
Még előtte azt akartam mondani, hogy egy kicsit mindannyian megveregethetitek a vállatokat, ha a Miki tejcsijéről van szó. Nekem nagyon sokat segített, hogy biztattatok, meg megdicsértetek sokszor :) Szóval Miki nevében is köszönöm, nagyon drágák vagytok :)
Aztán majd meglátjuk, meddig, mert még mindig nem megy olyan simán a dolog, de a tél meg az influenza miatt csak nem visz rá a lélek, hogy feladjam.
Különben az a vicc, hogy Miki csak az elején volt kifejezetten dundi, most meg egyáltalán nem kövér, hanem egyszerűen tényleg hatalmas. Ijesztő tempóban növi ki a cuccait, de úgy, hogy hosszában nem fér beléjük.
A sós cucc egy éjszaka után egyelőre jónak mutatkozik, tegnap jobban aludt a szokásosnál, nem harákolt, nem zavarta az orrdugulás, meg a zaftos torok. Reméljük, nem a véletlen műve volt, figyelem tovább. Különben a (vigyázat, linkelni fogok:) www.soslevego.hu címen a részletek.
Hühűűű! Ez nem semmi!
Bár az elején mi is növögettünk kilókat... csak sokkal lentebbról kezdtük! :)) Most meg 8,5 kiló körül vagyunk... És már ezt se túl könnyű tartogatni...
Én a kitartásod csodálom! Én nem egész 3 hét alatt teljesen feladtam, hogy szoptatás nélkül tejet fakasszak... és az az igazság, hogy azelőtt feladtam, hogy megtudtam, nem is szabadna szoptatnom... :))
:) Elsőre úgy olvastam, hogy hatalma tüneményes baba:)))
Az én lánykám is hasonló alkattal van megáldva.Tegnap volt 2 hónapos és 5980 gramm:) szóval lassan beérünk titeket:)
Erre a generáló szerkezetre én is kiváncsi vagyok, majd írd meg a tapasztalatokat.
Ja és gratula a sok-sok zejcihez.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?