Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Nagyon ügyes kilányod van:))
Ha a doki azt mondja hogy van remény akkor csak hinni kell benne nagyon erősen és előbb utóbb bekopogtat a kistesvér is,anyának meg kutya baja sem lesz:))
drukkolok, hogy mielőbb összejöjjön :).. már próbálkoztok egyébként?
azt lehet tudni Ritu miért akart ilyen nehezen jönni? mennyit vártatok Rá?
köszi Fildus :)... én is bízom benne, majd holnaptól jobb lesz a lelkem is, csak annyira nem foglalkoztam ezzel a napokba, hogy úgy voltam, tuti nem lesz rossz az eredmény..
És igen, ezzel vígasztalom magam, hogy már itt van Manna, és a Férjem, és már így is tökéletes az életem.. De tudom, mit jelent ha az embernek van tesója, még ha néha vannak összezördülések is, de sokat könnyítünk egymás életén, és szeretném, ha Mannának is lenne... de ha valamiért nem jön össze saját,már beszélgettünk az örökbefogadásról is egyébként, és elviekben egyikünk sem zárja ki, de hát azért ez még távol van...
Ha azt mondta az orvosod, hogy minden rendben lesz, akkor úgy is lesz! Fő a pozitív hozzáállás!
Örülök, hogy Mannácska ilyen jó és huncut kislány! Ha esetleg nem sikerülne a kistesó, akkor Ő már ott van Neked, ráadásul van egy szerető férjed is!
Sziasztok!
megvan a cisztáim miatt csináltatott vérvétel eredmény... a pajzsmirigyem továbbra is rendben, viszont a tumormarker eredmény nem lett jó, van egy kis kilengés... márciusba ismét uh, vérvétel, ha tovább romli a helyzet, műtét... nem vagyok boldog :(, és aggódom...
De Barna Péter nagyon rendes volt.. eleve úgy indult, csörgök felveszi, bemutatkozok, mondja, egy negyed óra múlva csörögjek vissza (nem mondtam mit akarok, csak a nevem)... Negyed óra múlva úgy vette fel a telefont, hogy na Kata megnéztem az eredményt.. minden egyéb infó nélkül képebe volt ki vagyok, mit akarok.. ez azért jól esett.. megnyugtatott, hogy ne ilyedjek meg, csak kicsit magasabb az értékem, és minden rendben lesz...
Egyébként ezt leszámítva jól vagyunk... Manna napról napra fejlődik, segít összerámolni a játékait, bepakolja a szennyesét a kosárba, szépen alszik éjjel, és napközben is... Azt hiszem most leginkább ez a huncut szempár tartja bennem a lelket, hogy Ő érte aztán mindenen túl leszek :), és persze Apa, aki lelkileg nagyon támogat...
Ancsa!
Nekünk is megy minden éjjel a párásító a gyerekeknél. Azt hiszem Dyrasa márkája (Sárgs színű), még akkor vettük amikor Bálint született, mert akkor még ott laktunk a XI. ker.ben panelben. Picit van csak zúgása, de úgy veszem észre, hogy ez külön altatja is Sárát. Amikor dec. Bálint kórházban volt ott vmi sós dolog volt a párásítóban amit gyógyszertárban lehet kapni. Ennek még nem néztem utána...
Ez a miénk:
Amit még érdemes megnézni, hogy aromaterápiázni is lehet-e vele. Melegpárásítókkal többnyire igen (egyszerű kivitelezni), az uh-osoknál ez külön extra, ami az árat is feltolja. De kérdés, hogy van-e rá szükség, arra nálunk ott az aromalámpa, ha akarjuk.
Nálunk is nagyon száraz a levegő, panel ugye. Nálunk két párásító is üzemel, hideg vagy ultrahangos párásító néven kaphatók. Állítólag ez egészségesebb, univerzálisabb, mint a meleg pára. Egyértelmű a különbség, és ilyen hideg, száraz időben nagyon gyorsan lezuhan a páratartalom, ha pl. szellőztetünk. (Vettünk ún. higrométert is, hogy tudjuk, mi mennyi.) A komfortos páratartalom 50-60 % között van - nálunk, ha nem mennek a gépek, 30 alá is igen gyorsan bezuhan.
Árak, típusok a neten, számtalan. 10-15 között már tisztességeseket lehet venni, de a határ persze a csillagos ég.
Amit utóbb vettünk, azért szeretem, mert tök csendes, nem néz ki párásítónak (nem szeretem ezt a nagyon kék dizájnt, pedig a legtöbb olyan, dehát az nagyon kivisít egy normál szoba berendezéséből) és van benne valami fertőzésgátló rendszer, állítólag megakadályozza, hogy a vízben elszaporodjanak a kórokozók. Na most ez vagy igaz, van nem, de olyan biztonságosan hangzik :)
Tengervizes orrspray még egyébként, ami nekünk ugyanerre (mármint száraz nózira) nagyon beválik. (De most épp két napja dől belőle a takony...)
Lányok, Andrisnak olyan mintha ki lenne száradva belülről az orra-lehet hogy száraz a levegő a lakásban? Pedig minden konvektoron lóg párásító edényke (és víz is van benne :-)
Van aki használ közületek párásító készüléket? Mik a tapasztalatok? Milyent érdemes venni és mik az árkategóriák?
Elolvastam, köszi! :-))
Lányok, Andrisnak olyan mintha ki lenne száradva belülről az orra-lehet hogy száraz a levegő a lakásban? Pedig minden konvektoron lóg párásító edényke (és víz is van benne :-)
Van aki használ közületek párásító készüléket? Mik a tapasztalatok? Milyent érdemes venni és mik az árkategóriák?
Szilvita, nagyon sajnálom a történteket, remélem, kisfiad már jobban van!
Kacaj, neked gratula, szépen behozta Anna a lemaradását!
Monstro, én benne vagyok a torna-dologban, nagyon közel lakunk az uszihoz. Nem találtam az uszoda honlapján órarendet a fintneszteremhez, küldesz linket v. honlapcímet?
És még mindig nem válaszoltál, hogy milyen volt a Camponában a babauszi? (már 2x is rákérdeztem :-)
Naponta...
Rákérdeztem többször is, mert hogy Domit szoptatom még, itthon evett egy-két dolgot, de mióta beteg lett, mint aki szájzárat kapott egyéb étkek láttán. Még a tápszer sem csúszott le, most már az jöhet. Igaz, maradhattam volna ingyen egy széken...de úgy döntöttem, hogy azt a kevés órát, amit Domi és a lelkem hagy aludni, azt ágyban szeretném, így fizetni kellett. Viszont kaptam én is ételt. Lett volna mondjuk olyan lehetőség is, hogy a kórház anyaotthonában alszom, ingyen és bérmentve, sőt még enni is adnak.
Jajj, sajnálom, szegénykém. Nehéz lehetett, de a lényeg, hogy már jobban van! Meg hogy bent lehettél vele.
3000 naponta...? Mert az úgy igen-igen durva...
Nem hiszem, hogy ezen múlna...
- Hiszen amikor a László kórházban voltunk nem kellett fizetnem és egy szobában lehettem a kislányommal.
- A születése után a I. számú gyermekklinikán volt 5 naposan, és nem maradhattam bent nála egyáltalán, csak látogathattam.
Dominak gyors gyógyulást kívánunk!
Én kb. 13 éve voltam még Petyával a budai gyerekkórházban, ha nem szoptattam volna, ott is kellett volna fizetni, így nem kellett. Aki nem szoptatott, azt vagy hazaküldték, vagy fizetni kellett. Nem tudom ez mitől függ. Lehet kórháztól is.
Jobbulást Domnak!
Nem értem miért kell fizetned? Mi Bálinttal a Tűzoltó u-ba járunk (sajnos) és az elmúlt 1.5 évben vagy 10x kellett bent lennünk napokat de egyszer sem kellett fizetni. Legutóbb karácsony előtt apa volt bent 4 napot vele és akkor sem kértek pénzt.
Viszont még nem néztem utána, de azt hallottam, hogy minden gyereknek van államilag baleset és betegbiztosítása 3 éves kor fölött. Legutóbb 4 napot volt kórházban Bálint, úgyhogy utána fogok nézni, hogy erre fizetnek e. De inkább ne kellejen ilyenen agyalni...
Fizetni kellett érte? Ezt nem mondod komolyan...
Nekem mindkétszer ingyenes volt, fel kellett vetetnem magam az osztályra és kaptam kaját is...
MIelőbbi gyógyulást Dominak!
Mi ma leszünk 4 hónaposak ( 15:30-kor) 5830 g a kis picikém. Tegnap voltak a férjem kollégái lakást és Óá-t nézni(2 kolléganő Óát nézett egy kollága lakást). Igazi Úrikisasszonyként viselkedett Anna :) Tűrt mindenféle cirógatást ( persze csak nagyon rövid ideig hagytam ölelgetni és előtte felhívtam a figyelműket a kézmosás fontosságára)Szóval jó gyerek volt ....
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?