Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

7833. mincsi82 (válaszként erre: 7831. - Monstro)
2010. febr. 16. 11:44
Milyen helyes kis csöppség, lecsekkoltam :-)
7832. mincsi82 (válaszként erre: 7831. - Monstro)
2010. febr. 16. 11:39
igen :-)
7831. monstro
2010. febr. 16. 11:39
hm.. megnéztem... igen:))
7830. monstro (válaszként erre: 7825. - Mincsi82)
2010. febr. 16. 11:38
Akkor te érdi vagy?:)
7829. mincsi82 (válaszként erre: 7828. - Fildus)
2010. febr. 16. 11:30

Szia Ildi!

Végre rájöttem arra, hogy rá lehet menni az adatlapokra is. Nagyon édes kis csemetéd van! :-)

Köszi az infót!

A fizetős egyébként mennyi?

7828. fildus
2010. febr. 16. 11:14

Üdv közöttünk mincsi!

A fórum tetején, vagy egy olyan táblázat, hogy "A fórum babáinak táblázata" ott megnézheted az orvosokat és szülésznőket is!

A szobák két ágyasak, úgy tudom, hogy csak egy négy ágyas van. De van olyan is, amiben egyedül lehetsz, de azért fizetni kell.

7827. mincsi82 (válaszként erre: 7824. - Szilvaaa)
2010. febr. 16. 09:52

:-) 20 hete... De jó, gratulálok a picihez!! Én azért egy kicsit azért tartok a szülés utáni időszaktól. Nem nagyon volt csecsemő a közelemben, így egyáltalán nem vagyok gyakorlott ezekben a dolgokban... De hát csak belejön mindenki, nem?! :-)

Tehát szopipárna, akkor azt is viszem, jó ötlet.

És egyébként melyik szülésznőt ajánljátok?

2 nap után kidobnak? Én még a régi idők 4 napjával számoltam... Gondolom, kevés az ágy... Tényleg, milyenek szobák? És hány ágyasak? Az, hogy melyikbe kerülsz, gondolom, szerencse kérdése...

7826. mincsi82 (válaszként erre: 7823. - Monstro)
2010. febr. 16. 09:46

Milyen összetartó fórum! Köszi az üdvözléseket, nagyon örülök, hogy Rátok találtam!! :-)

Kisfiunk lesz (Ádám), és az eredeti kiírásunk április 15. De a jelenlegi felállás mellett nem biztos, hogy addig vissza tudjuk tartani a szülést. ;-) De még a 36. hét végéig igyekszem a fekvéssel bent tartani a csöppséget, az a biztos.

7825. mincsi82 (válaszként erre: 7822. - Kattantak)
2010. febr. 16. 09:42

Köszi!!! :-)

A dokim Parragh Attila, eddig csak jót hallottam róla. Megkérdeztem, kikkel dolgozik együtt, ő Széles Ágnest és Fantha Zsuzsát említette, úgyhogy velük próbálkozom. :-) De a doki is azt mondta, hogy minden ott dolgozó szülésznőről csak pozitívan tud nyilatkozni...

7824. Szilvaaa (válaszként erre: 7818. - Mincsi82)
2010. febr. 15. 22:01

Üdv itt a fórumon!

Kicsit irigyellek, mert én ugyan nemrég szültem (lassan 20 hete már Úristen, de megy az idő...) de szívesen gondolok vissza rá, főleg, hogy több gyereket nem tervezünk...

Szülésznővel mindenképpen beszélj, mert lehet, hogy már el sem vállalnak ha későn keresed meg.

Kire gondoltál?

Szerintem itt mindenki tudja ajánlani Neked a sajátját:)))) Én is...

Kisfiú vagy kislány lesz?

Én vittem be ruhákat a csecsemő osztályra, mert eléggé lepukkant az állomány (én teltházban voltam, sőt, teltházon túl...) de nem kell a babádnak bevinni, csak a hazajövetelre. Ha minden ok veletek és simán szülsz akkor 48 órára ki is "dobnak". Ez valami új módi:(((

Pelust, popsitörlőt, krémet vigyél más nem nagyon kell. Esetleg szoptatós párnát ha van, mert azzal lényegesen könnyebb a szoptatás (nekem császásros szobatársam volt első babás és neki volt párnája ami nagyban megkönnyítette a szoptatás a sebe mellett. Én nem vittem, de nekem 2. babám volt és "rutinosan" tettem mellre Sárát, de itthon én is hetekig használtam:)

Sok sikert Neked és olyan élményt kívánok amilyet elképzelsz!

Csak egy jó tanács! Figyelj arra mindig amit mondanak Neked, mert akkor jóval könnyebb lesz (ez tapasztalat, mert én elsőre csak túl akartam lenni, de másodikra megéltem a szülést:)

7823. monstro (válaszként erre: 7818. - Mincsi82)
2010. febr. 15. 17:31

üdv itt minálunk!:)) sok dolgunk nem akad mert Porc minden kérdést messzemenőkig megválaszolt:)

kisfiú kislány? mikorra vagy kiírva?

7822. kattantak (válaszként erre: 7821. - Mincsi82)
2010. febr. 15. 16:42

üdvözlet közöttünk :)

megkérdezhetem ki a dokid? szülésznőre már van tipped, vagy még keresgetsz ?

Kitartást kívánunk mi is :)

7821. mincsi82 (válaszként erre: 7819. - Porc)
2010. febr. 15. 15:11

Köszi Porc a sok jótanácsot és a jókívánságokat!

Van választott dokim, csak a szülésznő nincs még teljesen lebeszélve (mert jobb lenne azt is személyesen)...

7820. Porc (válaszként erre: 7819. - Porc)
2010. febr. 15. 15:00
kicsit=kicsim
7819. Porc (válaszként erre: 7818. - Mincsi82)
2010. febr. 15. 14:58

Szia! Sok sikert és boldogságot a következő hetekhez (és évtizedekhez :))!

Elméletileg mindent adnak, gyakorlatilag nem árt, ha van mindened. Pelusból, popsitörlőből, krémből volt a szobában egy-egy "kezdő" adag, a krém elég is volt, amíg bent voltunk, de a többi elfogyott, nem ajánlottak újat, én meg nem kértem, sőt, amit a kisfiam még a születése előtt kinőtt, ott is hagytam nekik ajándékba.

Nagyon jó mellszívója van a kórháznak, de amikor én szültem, kifejezetten kongott az osztály (pl. nekem nem is volt szobatársam a majd egy hét egyetlen napján sem, amit bent töltöttünk), viszont a mellszívóra így is rendszeresen várni kellett. Ugyanakkor, ha sajátot viszel, azt meg bajos fertőtleníteni. De szerintem, ha nincs probléma a tejjel (pl. nagyon erős tejbelövellés, túl sok tejcsi), akkor nem is kell mellszívó, pláne az első napokra, elég, ha a lehető legtöbbször cicire kerül a baba. Kár is lenne a jó kis kolosztrumot összebacizni, vagy kihűteni-felmelegíteni, vagy pláne nem steril saját eszköz híján kidobni, vagy még plánébb, cumisüvegből odaadni a babának, cumizavart kockáztatni ezzel. Tudom, mit beszélek, az én kicsit a kórházi "elárasztó" cumitól felejtette el az első három napban mintaszerű szopástudományát.

Ruhát cserélnek rajta, ha muszáj, de hallottam már itt a fórumon is olyan anyukáktól, akik tömegesebb periódusban szültek, hogy alig találtak ruhácskát a babára. Tehát igazából fakultatív, illetve ahogy a helyzet hozza. Alapvetően elég, ha a hazahozáshoz van rucija. Ha épp nincs tömeg (ami ritkán van), akkor paradicsomi feltételek tudnak lenni.

Van választott dokid a Szent Imrében, vagy ügyeletesnél készülsz szülni?

7818. mincsi82
2010. febr. 15. 14:46

Sziasztok!

Csak most akadtam rá erre a fórumra, de nagyon hasznosak a hozzászólások. :-)

32.hétben lévő kismama vagyok (első babás), kicsit kinyílt külső méhszájjal fekszem itthon már négy hete... Így még nem sikerült bejutnom a szülészetre, és a kórházi csomag összekészítése kapcsán felmerült bennem az a kérdés, hogy vajon a Szent Imrében mi az, amit a picinek be kell vinnem a kórházi napokra, vagy mit biztosítanak odabent (pl. pelenka, popsitörlő, mellszívó, stb.). És minden napra kell bentre ruha a babának, vagy csak a hazajövetelre?

Előre is köszönöm a segítségeteket!!! :-)

Móni

7817. kikata (válaszként erre: 7816. - Rencsilany)
2010. febr. 15. 13:42
Megvettem én is az éjszakait, mert Ati is kel éjszaka még mindig és szopizik. De nem vettem észre semmi változást:(
2010. febr. 15. 12:19

köszi az infókat.

A Mildibé jó éjszakát tápszerét vettük a védőnő tanácsára,mert sokszor kel éjjel Andris.De szemeztem a banánossal is...

Engem a múltkor megharapott a kiscsibész,de úgy,hogy sírtam,és nem is tudtam etetni abból a ciciből.Inkább lefejtem és 60 ml lett.Szóval nem lehet már elég és tápláló sem.Jó,tudom,hogy fejéssel nem jön ki az össz mennyiség.

7815. kikata (válaszként erre: 7813. - Kattantak)
2010. febr. 15. 10:47
Nekem olyan szerencsém van Atival ebből a szempontból, mert ő is elég régóta kap tápit, bár szopizik még mindig. Sokszor van olyan, hogy eltolja az üveget és inkább cicit kér:)) Csak hát szerintem az már nem elég tápláló neki. Bár fogalmam sincs mennyit szopizhat, mert lemérni már lehetetlenség. Így reggel és este kap tápit, igaz nem sokat, általában a 150 milit issza meg.
7814. fildus
2010. febr. 15. 10:35
Mi banános tápszert eszünk (Mildibé, 9hós kortól), én tejet nem adhatok neki, mert megkóstoltuk már, de kicsapta, így a védőnő azt mondta várjunk még vele...
7813. kattantak
2010. febr. 15. 10:26

Sziasztok!

Isten éltesse Bálint Babákat :)

Rencsi: nekem 1 éves tanácsadáson mondta a védőnő, hogy már adhatok Mannának kakaót, de max heti 2-szer, mert nem fogja meginni a tejet, plusz ha sűrűbben kap az a gyomor nyálkahártyájának nem tesz jót, vagy valami ilyesmi..

Próbálj ki másféle tápszereket, hát ha.. mondjuk nekem Manna hamar tápis volt, azt megitta, de nem olyan régóta kap Mildibabyt, na azt annyira szereti, hogy átlag 100-al többet megiszik belőle, mint a többiből... de tápikból is először csak naturt kapjon, nehogy elszokjon a tej ízétől..

7812. kikata (válaszként erre: 7811. - Rencsilany)
2010. febr. 15. 10:24

Szia. Szerintem próbáld ki, bár lehet nehéz lesz vele elfogadtatni a anyatej után, sajnos teljesen már az íze:( Esetleg próbáld meg a mildibének a banános tápszerét, annak egész fincsi íze van.

Én Atinál már a sima tejjel probálkoznék, de nem ízlik neki, már próbáltam, hogy vízzel hígítom, pici cukorral, hogy hasonlítson az anyatej ízére, de nem nagyon jön be neki. Pedig amikor én kakaót iszok abból szeret enni kanállal.

2010. febr. 15. 09:56

Lenne egy olyan kérdésem,hogy:kevés a tejem,ezért Andrisnak vettem tápszert.De belekortyol és nem issza meg.Arra gondoltam tennék bele kakaót.Mit gondoltok?Úgy édesebb és hátha...

emlékszem,hogy az első lánykámmal ugyanez volt,de arra sajna nem,hogy ő akkor hány hónapos volt...

2010. febr. 15. 09:54
Bálintok!Sok boldogsáot!
7809. monstro
2010. febr. 14. 20:35
Bálintok istem éltessen titeket nevetek napján!!
7808. Lemi09
2010. febr. 14. 18:46
Boldog BÁLINT-napot az összes Bálint babánknak! :)))
7807. Szilvaaa
2010. febr. 14. 15:59
Köszönjük:)
7806. kikata
2010. febr. 14. 13:19
Mandy és Szilvaaa Bálintjának nagyon boldog névnapot kívánunk!
7805. Lemi09
2010. febr. 13. 13:22
Merthogy májusban van a felvételi értekezlet, legalábbis itt...
7804. Lemi09 (válaszként erre: 7795. - Kattantak)
2010. febr. 13. 13:20

HAli!

Köszönöm mindenkinek, hogy szorít. De ha nem lesz állás március közepéig, akkor kb júniustól vissza kell mennem... :((( És még az se biztos, hogy júniustól vissza fognak tudni venni, mert azt mondták, fél évvel előbb szóljak... De húzom, ameddig csak lehet, hátha. Mert akkor Apa megy GYED-re... Nem mintha nem tudna bánni a gyerekével, mert nagy szerű apa... de APA... és sose lesz az anyja... Bölcsibe meg januárig nem vihetjük.

Ugyanis 8 hetes volt, mikor elmentem "beiratni". Itt a XI. ker ezen bölcsijében legalábbis azt mondták, hogy csak szeptemberben vagy januárban fogadják a gyereket. Ezért választottuk a 2011 januárt. De majd még visszajeleznek nyáron, hogy tudja -e az óvi fogadni a megfelelő számú gyereket, tehát mehet -e az én lányom... Adtak egy ÁTVÉTELI ELISMERVÉNYT... nagyon vicces. Ja, és írásos nyilatkozatot kell vinnem a munkahelyemről, hogy visszavesznek... :(

És náluk pl csak szerdán lehet beiratni, április végéig... Azért is rohantunk el 8 hetesen, az volt április 28.... Az utolsó beiratós nap szeptember előtt tavaly... Azért hamarosan odatolom majd a képem megint, hogy akkor most nem felejtettek el, ugye?....

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook