Szemhéjplasztika (beszélgetés)
Sziasztok!
1 hete voltam Tönköl Tamásnál,úgy érzem nem sikerült sztem a plasztika felső szemhéj volt. Gondolkodom a korrekción, bár még lehet korán van.....
Szerintem próbálj meg azért érdeklődni, mert saját rendelőjében műt. Nekem már tavasz óta húzodott ez az időpont.
Köszönöm szépen! 😊
Sziasztok! :-) Dr.Tönköl Tamás műtött 4 napja. Mondhatom, hogy éveket hezitáltam, mert féltem a műtéttől. Most, hogy túl vagyok rajta, azt gondolom, hogy butaság volt. Egyáltalán nem fáj, inkább furi, hogy matatnak a szemem körül. Amikor megérkeztem, az aszisztens azonnal elkezdett velem foglalkozni. Elkérte a labort és az ekg-t, vérnyomást mért, látásvizsgálatot csinált és becsöppentett a szemembe. Onnan rögtön bekísértek a műtő előtermébe, ahol Tamás bekente a szemhéjam. Ezzel a krémmel becsukva kellett ülnöm pár percet. Jó volt, mert a műtős napjain jönnek-mennek a betegek és velem együtt ült ott egy olyan lány leragasztott szemmel, aki már túl volt a műtéten. Elkezdetünk beszélgetni vakon nind a ketten 😄 és megnyugtatott, hogy nem fog fájni. Bekísértek a műtőbe, Tamás berajzolta a vonalakat, a fél arcom letakarták úgy, hogy csak az egyik szemem volt kint. Megkaptam az injekciót, ami icipicit kellemetlen volt, de ahogy korábban is írták, teljesen elviselhető. Nyomkodta a szemem, azt hittem, hogy a hatóanyagot oszlatja el, de amikor rákérdeztem, azt felelte, hogy mindjárt kész van. 😀 Miután elkészült a másik szememmel is, mindkettőt leragasztotta és kb fél órát kellett kint ülnöm. Ez arra volt jó, hogy most én nyugtattam meg azokat, akik utánam jöttek a műtétre. 😄 A műtét alatt folyamazosan beszélgetnek veled, te is tudsz velük. Most 4 naposan még mindig zavar a ragasztás a szemhéjamon, de pár nap és lekerül. Férjemtől kölcsönkaptam a horgászágyát 😄, aminek a döntési szöge állítható. 6 párnával el lehet aludni rajta pár napig. Nem igazán sikerül teljesen ülve aludnom, de szerencsére még nem vészesen színeződött be a szemkörnyékem.
Kaptam, pontosabban ott a rendelőben lehet venn antibiotikus szemcseppet, napi 5-6 alkalommal cseppentek, ami sokszor jól is esik. Jegelem 1-2 óránként textilpelenkába csomagolt jégzselével pár percig, ami szintén nyugtatólag hat. Hajolni nem szabad, csak gugolva felvenni lehet dolgokat és nehezet sem emelhetünk ilyenkor még. Sok folyadékot kell inni és napi 2x C-vitamint szedni. Szemem alatt kenem árnika és feketenadálytőkrémmel úgy, hogy fültisztítóval szépen elsimítom a felületen.
Tehát összefoglalva azoknak, akik azért nem lépnek, mert félnek, csajok ne várjatok! Ez egy fájdalommentes beavatkozás, ne a félelem tartson vissza benneteket attól, hogy szebbek legyetek, nyugodtan vágjatok bele! 😉
Sziasztok!
Kinek meddig volt ödémás a szemhéja a műtét után? Meddig normális?
A felső szemhéjplasztika mennyire fájdalmas?
A műtét után mennyire lehet érezni hogy vágták?
Használj műkönny jellegű szemcseppet.
Szerintem ha túl sok bőrt vágnak ki, a szemszárazság műtét után pár nappal már jelentkezik. Nem erőltetted meg a szemed? Tévé, számítógép esetleg huzat, vagy napsütés?
Szia! Nekem is nagyon száraz volt utána pár napig, sőt homályosan is láttam néha, de pár nap alatt rendeződött. Nekem az a fura feszülés van, remélem holnap megtudom, h mi okozza :(
Azt te magad is tudod ellenőrizni, h becsukódik-e a szemed, hunyd le és csinálj egy selfit :)
Sziasztok!
4 napja volt alsó- felső szemhéjplasztikám. Tegnap, azaz a 3. nap elkezdett fájni az egyik szemgolyóm belül, mélyen és mintha kisugározna a homlokomba, halántékomba. Nagyon rossz érzés, nyilall is és tompán is fáj. Nem a varratok fájnak, és a másik szememnél nincs semmi probléma. Tegnap óta csepegtetem Tobradex-el, ami szteroidos, antibiotikumos szemcsepp, de semmi változás. Vörös is a szemem külső szemzug felőli része. Volt valakinek valaha ilyen, mitől lehet?
Természetesen hétvége van, sőt holnap ünnep is, kedden megyek varratszedésre, de ez így egy örökkévalóságnak tűnik...
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy jelenleg van-e itt olyan, aki Pavlovics doktorral műttette meg a szemhéját? Dr Kocsis Andrea és Dr Tönköl munkái tetszenek még, de pécsiként egyszerűbb lenne itt megoldani, de nem zárom ki Budapestet sem.