Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Szegedi nyaralás fórum

Szegedi nyaralás (beszélgetés)

1 2
11. Sütikee (válaszként erre: 9. - Jooeva)
2022. júl. 21. 23:35

Hódmezővásárhely sem kis város, ugye? Hát a 20 km tényleg nem távolság:)

És bármikor mehettek Ópusztaszerre is, jajj nagyon szeretem a hangulatát.

10. Sütikee (válaszként erre: 9. - Jooeva)
2022. júl. 21. 23:33
Igen, valóban kapunk esőt, ami nem baj, viszont nagyon szeles, amit utálok. Itt szinte állandóan fúj a szél.
9. jooeva (válaszként erre: 8. - Sütikee)
2022. júl. 21. 23:22

Örülök, hogy tetszenek!

Igen, Hódmezővásárhelyen lakunk, 20km-re Szegedtől, de ha akarunk valamit, oda megyünk. A gyerekek is ott születtek.

Jó sétálni a rakparton, szuper a hidivásár (májusban van), a belvárosi híd lezárva és végig árusok.

A Virág cuki már nem a régi...hosszú évekig be volt zárva, kinyitották, de az ízek már nem azok. Viszont látványra a régi! Igen, itt mindig melegebb van pár fokkal, Szeged a napfény városa!

Ti legalább kaptok olykor egy kis esőt is...itt nagy az aszály...

8. Sütikee (válaszként erre: 6. - Jooeva)
2022. júl. 21. 23:17

De jókat írsz ❤️

Ha jól tudom, valahol arrafelé laktok?

Én egyszer voltam osztálykiránduláson ott és mentünk Ópusztaszerre, majd következő évben Debrecenben a viragkarneválon, ahonnan visszafelé bementünk szintén Ópusztaszerre, de akkor Szegedet kihagytuk. Ez már régen volt, de nagy élmény, és a Kis virág cukrászdát azóta is emlegetem :)

Szeretem ezt a huszadik század elejei hangulatot,az alföldi tájakat. És mintha ott melegebb lenne, mint itt nyugaton, a határ mellett. Mondjuk most itt is kijut a jóból :)

2022. júl. 21. 23:17

[link]

Szinte itt ugyanazok vannak, amiket én is felsoroltam.

Tudtok még hajókirándulni is a Tiszán, megnézni a Boszorkány-szigetet pl.

A városi közlekedés jó: troli, villamos, busz, bizonyos részeken a tram-train.

Érdemes lesz majd a neten indulás előtt szétnézni, mert nyáron minden hétvégén van valami progi: koncert, sör-bor-akármi rendezvény.

[link]

[link]

6. jooeva (válaszként erre: 3. - Sütikee)
2022. júl. 21. 23:08

Nagyon szívesen! Tudod, hogy Szeged a szívem csücske.

Van buszjárat mindenfelé, de valószínűleg nem túl sűrű, viszont Ópusztaszer, Mórahalom is bőven tartogat látnivalókat. Algyőre akár a Tram-train-nel is eltudtok menni, bár aug.1-től már fizetős lesz, de ahogy hallottam, olcsóbb lesz, mint a busz és félóránként fog járni.

Újszegeden van az Aquapolisz is, ha szerettek strandolni. Érdemes sétálni egyet a ligetben is.

Móra Ferenc múzeum, most valami cowboy-os kiállítás van, előtte szép szökőkút, ahol este fényjáték is van.

Dóm téren Szabadtéri játékok.

szintén belvárosban, az Oskola utcában is van egy nagyon jó kis fagyizó, mellette jó kis hambik, szembe vele kebab.

Mártélyra szerintem vonattal is ki tudtok menni.

5. Sütikee (válaszként erre: 4. - 94a06e9696)
2022. júl. 21. 22:21
Igen, azt írtam is a nyitó hozzászólásomban, hogy oda megyünk :)
4. 94a06e9696 (válaszként erre: 1. - Sütikee)
2022. júl. 21. 22:05
Vadaspark
3. Sütikee (válaszként erre: 2. - Jooeva)
2022. júl. 21. 20:57

De jó, köszönöm! Reméltem hogy írsz 😊

Ezekre a helyekre is megy busz? Vonattal megyünk, mert így olcsóbban kijövünk.

2022. júl. 21. 20:54

Mórahalom, ott fürdő, bivalyrezervátum és makettpark is van, sőt lovas színház is.

Algyő, Vámos cukrászda (a 47-es mellett van), ajánlom, a környék legjobb fagyija szerintem. Mellette az Algyői halászcsárda, a harcsapaprikás túrós csuszával isteni! Ott a Borbála fürdő.

Füvészkert Újszegeden, szintén ott a Fasor étterem, a környék legjobb pacalja.

Mártély, Tisza-holtág, egy kis séta a tanösvényen.

Szegeden a Dóm, a belváros csodaszép, Reök palota, ott vannak finom kézműves fagyik, ott készítették az ország 3. legjobb fagyiját, szegediek ezt a helyet úgy hívják, hogy a "ló faránál" van.

2022. júl. 21. 20:42

Sziasztok! Augusztusban megyünk öt napra Szegedre nyaralni. Mit érdemes megnézni? Amit mindenképpen szeretnénk az a vadaspark, Ópusztaszer,és természetesen a Kis virág cukrászdát sem hagyjuk ki :)

Messziről utazunk, így szeretnénk kihasználni az időnket mindenre, amit érdemes látni! Köszönöm

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook