Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Tökfõzelék, töklotyó recept

Tökfõzelék, töklotyó recept

A Tökfõzelék, töklotyó hozzávalói:
2 kisebb fõzõtök
4 dl tejföl
3 evõkanál étolaj
3 evõkanál finomliszt
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál borecet
1 csokor kaporlevél
só, pirospaprika ízlés szerint


A Tökfõzelék, töklotyó elkészítési módja:
A legyalult tököt enyhén sós, ecetes vízben az apróra vágott kaporral megfõzöm. A víz éppen, hogy ellepje! Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítom, és a liszttel zsemleszínû rántást készítek. A rántást paprikázom, tejföllel elkeverem. Amikor a tök megfõtt, ezzel berántom, majd készre forralom. Langyosra hûtve, tükörtojás vagy vagdalt feltéttel tálaljuk.


Kategória: Főzelékek receptjei


A tökfõzelék, töklotyó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook