Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Salátafõzelék recept

Salátafõzelék recept

A Salátafõzelék hozzávalói:
4 fej friss saláta
4 dl tejföl
3 evõkanál finomliszt
3 evõkanál étolaj
2 cikk fokhagyma, vagy 2-3 friss fokhagyma levél
1 fej vöröshagyma
1 csokor friss, kaporlevél
só, pirospaprika


A Salátafõzelék elkészítési módja:
A salátát leveleire szedve, gondosan megmosom. Az olajon üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, leveszem a lángról, megszórom pirospaprikával, kevés vizet teszek hozzá, belerakom a salátaleveleket, az apróra vágott kaprot, fokhagymát. Megsózom és annyi vizet öntök még rá, hogy megfõjön benne a saláta. A három evõkanál lisztet fokozatosan elkeverem a tejföllel. Szükség szerint kevés vízzel hígítom, majd ha a saláta már megfõtt, beleöntöm a habarást. Együtt felforralom, ha szükséges, még ízesítem. Langyosan adja ki minden zamatát ez a remek salátafõzelék. Magán viseli a tavasz üdeségét. Dúsíthatjuk tejföllel, tehetünk rá többféle feltétet is. Bármilyen feltéttel kínáljuk.


Kategória: Főzelékek receptjei


A salátafõzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook