Számodra legrondább női név? (beszélgetés)
Tímea? :(
A lányom neve,miért ronda név?
Felületesek vagytok kicsit, azt gondolom!
A cigányok valamikor dolgoztak... foltoztak, zenéltek, faragtak... nem voltak nagy igényeik, elvoltak a saját világukban, a saját közösségükben a falu szélén. Aztán kitalálódott, hogy ezeknek az embereknek olyanoknak kell lenni mint nekünk, behoztuk őket a városba, és adtuk a segélyt... ami által is sikerült leszoktatni őket a munkáról.
Nem olyan régen voltam egy gyermekelőadáson, a Csavar színház adta elő a Nagyidai cigányokat, remekül... gyerekközönség, 4-9 évesek kb... és érződött erősen a cigányellenesség, csak forgattam a fejem. Kicsi gyerekek, még a valós problémával nem nagyon találkozhattak, tehát ez a hozzáállás nevelés következménye, pedig ezeknek a gyerekeknek majdan ezt a problémát valamiképp kezelni, sőt most már talán megoldani kellene, de így...??
Azt hiszem nem ez a fórumtéma, de már mindegy. :)
Lehetőség van, sőt kötelező a lehetőség, különben fuccs a családi pótléknak. Épp csak nem élnek a lehetőségükkel.
Ha kérdezik a szülőt, hogy mégis miként fog megélni a gyerek, ha felnő, tíz esetből kilencszer a válasz: Majd megél valahogy, segélyt, családit kapni fog, ha meg három gyereke lesz, akkor anyaságit is!
Ezt a lehetőségüket kihasználják. A többit nem értékelik. Szerintük abból nem lehet vásárolni.
TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!
Ezek csak berögződött sztereotípiák.:)
A lovak pedig a Rozi és Sári nevet kapják, ennek ellenére őket sorolhatjuk a legdivatosabb nevek közé manapság.:)
Nagyon régen jártam erre, most is véletlenül. Mégsem tudom szó nélkül hagyni a hozzászólásodat. Ugye nem gondolod komolyan, hogy a cigányságnak (esetleg még csak egy kis részének is) nincs lehetősége megtanulni olvasni (mostanság itt Magyarországon)????????????????
Már ne is haragudj: ingyen kapják a tankönyveket! Oda kell figyelni órán, otthon házit kell írni, tanulni és gyakorolni kell..... Más is így csinálja!!!
Ja, és a szülőnek le kell ülni a gyerekkel foglalkozni!
További ajánlott fórumok:
- Mi lenne számodra a mai nap csúcspontja?
- Engedtél el már számodra fontos embert?
- Mit üzennél egy számodra ➕ vagy ➖ értelemben fontos embernek?
- Zavaro-e szamodra, hogy Ukran-magyar letemre a Hoxa-n vagyok? Idegesito-e szamodra a helyes irasi hibaim?
- Milyen számodra a jó férfi?
- Te számodra mi a nélkülözhetetlen a lakásban?