Szalagosfánk recept

A Szalagosfánk hozzávalói:
A fánk a legkényesebb kelt tészta. Összeállítása, kelesztése és sütése nagy gyakorlatot kíván.

fotómat és a receptet is itt találod meg:

http://sutes-fozes.blogspot.com/2010/02/szalagosfank_13.html

28-30 darabhoz

50 dkg liszt

2,5 dl tej

4 dkg élesztő

1 evőkanálnyi cukor

5 dkg olvasztott vaj

2-3 tojássárgája

késhegynyi só

2-3 cl rum, vagy aroma

baracklekvár díszítéshez

porcukor a díszítéshez


A Szalagosfánk elkészítési módja:
Elkészítés: A langyos cukrozott tejet és élesztőt felfuttatom, majd 2-3 tojássárgájával, 5 dkg vajjal, rummal, sóval és az 50 dkg liszttel közepes keménységű tésztát kapunk.Ha jól kidolgoztuk lágy ennek következtében lágy tésztát kapunk. 30-40 percig kelesztjük, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és egy 6 cm-es szaggatóval, vagy lisztezett pohárral kiszaggatjuk,majd a fánk közepét ujjunkkal elvékonyítjuk. Sütésnél ügyeljünk arra hogy a fánknak az az oldala kerüljön elsőként fedő alatt megsütésre, amelyik oldalán a lyuk van, majd a másik felét már fedő nélkül süssük meg, nem túl forró olajban, mert akkor meg ég a fánkunk. Szűrőkanállal kiszedjük és hűlés után lekvárral porcukorral díszítjük. Vigyázzunk, hogy a tészta túl ne keljen, mert akkor nem lesz szalagos. Ha túl forró az olaj, hirtelen sül, és a belseje nyers marad, nincs ideje növekedésre, nem lesz szalagos.

Tanács:

Vigyázzunk, hogy a tészta túl ne keljen, mert akkor nem lesz szalagos.

Ha túl forró az olaj, hirtelen sül, és a belseje nyers marad, nincs ideje növekedésre, nem lesz szalagos.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szalagosfánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook