Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Svéd „cukor” kuglóf recept

Svéd „cukor” kuglóf recept

A Svéd „cukor” kuglóf hozzávalói:
2 dl liszt,
1,25 dl cukor,
2 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál őrölt kardamom magok,
fél teáskanál só,
3 db tojás,
1,5 dl tejszín,
vaj és liszt a forma kikenéséhez.


A Svéd „cukor” kuglóf elkészítési módja:
Keverjük össze először a száraz adalékokat, majd külön a nedves adalékokat. Végül óvatosan forgassuk őket össze. Kenjük ki a formát vajjal, majd hintsük be liszttel, vagy ha nincs kuglófformánk, akkor egy kerek mély jénaival tegyük ezt. Öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 55 perc alatt süssük készre. Ellenőrízzük tűpróbával, hogy megsült-e. Ezt legegyszerűbben úgy tehetjük, hogy egy fogpiszkálót szúrunk bele, és kihúzzuk. Ha tiszta marad, átsült a sütemény. Mikor kivesszük a sütőből fordítsuk ki a formából, pihentessük egy keveset, és csak utána tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A svéd „cukor” kuglóf elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook