Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sváb hurka recept

Sváb hurka recept

A Sváb hurka hozzávalói:
10 kg vegyes főtt sertés hús a következők szerint: 5 db. fél fej, 2 kg nyelv, 3 db. tüdő gége és szív nélkül, 2,5 kg hasalja szalonna, valamennyi húsféle kézzel kicsontozva,
20-25 db. felkockázott zsemle,
5 l sertésvér,
2,5 kg vöröshagyma négy részre vágva, vízzel ledinsztelve és ledarálva,
3-4 egész fokhagyma darálva,
18 dkg só 10 kg. húsonként,
fekete bors ízlés szerint,
5-10 dkg piros paprika, ízlés szerint,
1 zacskó őrölt fahéj,
fél zacskó őrölt szegfűbors.


A Sváb hurka elkészítési módja:
A húsokat sós vízben megfőzzük, majd ledaráljuk. A zsemlekockát lepirítjuk, a hagymát kevés lében ledinszteljük, majd ledaráljuk. Egy tálba tesszük az összetevőket, mindezekhez hozzáöntjük a vért, a fűszereket, majd az egész masszát jól összedolgozzuk. Hurka töltővel tisztított sertés bélbe töltjük. Abáljuk, azaz kb. 80 fokos vízben előfőzzük a kész hurkákat. Hűvös, levegős helyen 24 órát állni hagyjuk, hogy leszáradjanak, s kihüljenek. Másnap süthetjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A sváb hurka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook