Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Vesevelő bográcsban, erdei gombával recept

Vesevelő bográcsban, erdei gombával recept

Elkészítési idő 70 perc

A Vesevelő bográcsban, erdei gombával hozzávalói:
4 db sertésvese
20-30 dkg erdei gomba (vagy-vagy alapon tavasszal kucsmagomba, tövisalja gomba, májusi pereszke. Míg nyáron és ősszel: sárga rókagomba, vargánya, ízletes tinóru, lila pereszke, lila tönkű pereszke, szürke tölcsérgomba, stb)
10 dkg házi füstölt szalonna
1 csokor petrezselyemzöld 1 nagy fej vöröshagyma
(vagy 2 közepes fej lila hagyma)
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors
őrölt csemege fűszerpaprika
csipetnyi morzsolt majoránna.


A Vesevelő bográcsban, erdei gombával elkészítési módja:
A veséket hagyományos módon előkészítjük: kettévágjuk, átmossuk, majd hideg vízben áztatjuk egy órán át. Ezután a fehér részeket, kelyheket kiszedjük és a visszamaradó kérdet felszeleteljük, vagy felkockázzuk. Velőt megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Szalonnát vékony szeletekre vágjuk, a vöröshagymát felkarikázzuk. Petrezselymet felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, lemossuk és felszeleteljük. A házi füstölt szalonnát bográcsba tesszük és a zsírját kisütjük, majd megpirítjuk benne a vöröshagymát. Ha aranysárgára pirult a tűzről lehúzva meghintjük a fűszerpaprikával, átkeverjük, kevés vizet öntünk alá ás beletesszük a vesét, majd néhány perc múlva a velőt is. KB 7-8 perc múlva hozzáadjuk a gombát és ízlés szerint ízesítve, fűszerezve pároljuk. Amikor a vese már puha, erősebb parázson az ételt a zsírjára pirítjuk. Ízletes kovászolt parasztkenyérrel és hozzá illő pincehideg borral kínáljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A vesevelő bográcsban, erdei gombával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook