Ti mit készítenétek ha nem szeretnétek a sütőtököt de mégis egy "raklapnyit" kaptatok? (beszélgetés)
Nálunk azt úgy mondják, hogy főzőtök, a másik meg a sütő.
Nevéből eredően használom fel mindkettőt, de sosem vagyok ellenére mások újragondolásainak :)
Én inkább a fűszerezésben látom az ételek sava-borsát/sokszínűségét.
No, hát a gyerekeknek érdemes megsütni ezt a csodálatos vitaminbombát!
Én a fórumcímre reagáltam.
Én is szeretem :)
De az én gyomrom kényes, csakis klasszikus formában, szépen sütőben sütve, éppencsakpicit a sarkokon megfeketedett héjjal, közepén kis fehérre kisült cukorréteggel:)
És sült/főtt hús mellé :)
Nemrég megjelent nálunk a boltban a japán sütőtök (Hokkaido), azt is szeretem sütve és a héja is finom ehető. :)
Az el ne ajándékozd, inkább csinálj belőle valamit = azért ne ajándékozza el, hogy majd a disznónak adják oda.
Ha olyan helyre ajándékozza, ahol szeretik és emberek eszik meg, az igen. De disznók elé vetni azt, amit esetleg más emberek örömmel fogadnának, azt pazarlásnak nevezem. Nagyon sok rászoruló ember van sajnos a mai világban, csak meg találni őket, és máris nem lesz haszontalan, ha valamin túladunk.
Én szeretem. Ma fogyott el a rakott sütőtök, de a másik felét rántani fogom. Szoktam tölteni is.
Csináltam már belőle: kis golyócskákat, dióval, kakaóval összegyúrva, és kókuszreszelékbe forgatva.
Ha vékony csíkokra szelem, és üres teflonban láng fölött átforgatom, kimegy belőle a víz, felpuhul, = főtt makaróni, rá a sajt, tejföl, vagy éppen diós tésztának, Én szeretem. :))
2 hónapja költöztünk új helyre. 2 szomszédot ismerek - testvérek-így mindkettőnek van, az egyik még el is látott egy csomó másik tökkel hetekkel ezelőtt. Mellettünk másik 3 ház a falué üres épp felújíták.
Nővérem szűleinknek is vitt ahogy nekem. Na akkor kinek adjam? 🤔 Azért még se csengethetek be 5 házzal odébb random hogy nem e kell sütőtök?
Akkor se akarnék mindenáron csinálni belőle valamit, ha nekem nem kell.
Nyáron főztem 8 üveg kajszi lekvárt, a többi barackot, amit már nem bírtunk megenni, kiakasztottam a kerítésre kisebb szatyrokban, ráírtam, hogy el lehet vinni. Szépen elhordták :)
Én is elajándékoznám. Mindig ezt teszem, ha valamiből sok van. Azt nem akarom, hogy rám rohadjon és ki kelljen dobni, így mindent elosztogatok.
Szomszédnak, rokonoknak, kollégáknak, barátoknak, bárkinek csak ne kelljen kidobni.
Volt idő, amikor sok-sok krémes volt itthon, azt is kipórcióztam és vittem mindenkinek, ahogy többször a sok-sok levest, rakott kelt, stb.
Mi az már, hogy el ne ajábdékozd inkább csinálj belőle valamit?
Mondjuk azt sem értem, ha nem szereted sehogy, akkor miért kell a hűtőládát telepakolni vele...
Átvinném a szomszédba.
Ha nem szeretném, minek akarjak mindenáron csinálni belőle valamit? 🤔
Azta de jó ötlet, nekem is rengeteg a sütőtököm, Nagyon sokat elosztogattam már, de még mindig van rendesen
Köszi sz ötleteg, kipróbálom.
Lekvárt enyhén savanyú almával összefőzve.
Valamikor a netről szedtem le a narancsos répa-lekvár receptjét. Tavaly ősszel ennek mintájára a sütőtök+savanykás alma kombinációból főztem lekvárt. A cukrot saját ízlés szerint tettem bele. Nekem tetszett, az idén is akarok főzni töklekvárt!
Itt a répalekvár recept, olvasd el, ugyanezzel a módszerrel, egyszerű és nagyszerű.
További ajánlott fórumok:
- Ha meghaltok, szeretnétek, hogy a lelketek itt maradjon?
- Ti mit csináltok ha a párotok tök ellentétesen neveli a gyereket, mint ahogy ti szeretnétek?
- Le tudnátok nekem írni, miért szerettetek volna gyereket, vagy miért szeretnétek ?
- Ha szeretnétek már gyereket, de nincs pasitok, hogy esnétek teherbe?
- Diplomás nők: ti hány éves korban mentetek férjhez / szeretnétek férjhez menni, illetve gyereket szülni?
- Ti mit készítenétek ballagásra ha kb.30-an lennétek és hideg ételeket és sütiket szeretnétek tálalni?