Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sütés-főzés tudománya, gyakorlata, mindene..... fórum

Sütés-főzés tudománya, gyakorlata, mindene..... (beszélgetős fórum)


20. otis (válaszként erre: 19. - Salabakter)
2009. máj. 28. 15:16
köszi, még nem csináltam meg, tehát aktuális :)
19. salabakter (válaszként erre: 12. - Otis)
2009. máj. 27. 15:20
Nem tudom,aktuális-e még a válasz,de deszkán öntsd rá a karamellt a lapra,de előre készíts oda egy kanál zsírt,és egy vastag fokú kést.Mikor elkented a karamellt,a kést gyakran zsírban áthúzogatva jelölgesd be a megfelelő szeleteket többször is,addig,míg már nem folyik újra össze.Így egyben is a tortára teheted,nem töredezik össze szeletelésnél.
18. otis (válaszként erre: 17. - Tureka)
2009. márc. 5. 12:26

tedd bele egy tál vízbe mind a kettőt


Amelyik feljön a víz tetjére, az régebbi, mert a légkamra megnövekedett benne az állástól. Ha mindkettő feljön, akkor nemtom :)

17. tureka
2009. márc. 5. 08:08
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Valaki meg tudná nekem mondani, hogy lehet megállapítani, melyik tojást vettem sokkal hamarabb?
16. otis
2009. febr. 20. 11:43
Szerintetek a bolognai mártásba csak oregano-t lehet tenni, vagy bazsalikom is mehet bele?
15. ria0712 (válaszként erre: 12. - Otis)
2008. dec. 30. 17:23
A legfelső lapra külön öntsd rá a cukormázat,és azonnal szeleteld fel forró,éles késsel,majd egyenként rakd rá a torta tetejére.Kissé macerás,de megéri.
2008. okt. 29. 20:04
Sokmindent anyámtól tanultam meg. Korán kezdtem, mert többnyire nekem kellett főznöm. Könybekből is főzök, főleg érdekesebb dolgokat.
13. otis
2008. okt. 22. 22:28
Senki se tudja? :(
12. otis
2008. okt. 20. 09:55

Sziasztok!


Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valamilyen ötletetek arra vonatkozóan, hogyan készítsem el a dobostorta tetejét "cikkekre vagdalva" hogy amint kihűlt a torta, könnyen lehessen vágni. A cukrászdában mindig eleve fel van szabdalva a teteje. Hogy lehet ilyet otthon készíteni?

2008. okt. 12. 23:56
én is magamtól, könyvekből, és anyámtól tanultam főzni. elég volt egyszer elmondja, hogy kell meg tudtam jegyezni. én már 16 éves koromtól főzök. nagyon szeretek főzni.
10. LoLiNa
2007. nov. 27. 05:30
magamtól, könyvből. sose álltam otthon anyu felett. :D se senki felett, pedig piszkáltak vele rendesen :DD
9. ildika (válaszként erre: 7. - Koviren)
2007. nov. 26. 17:02
Szia! Nekem is van szilikon formám, arra az van irva hogy 260 fokig használható. Szerintem nyugodtan használhatod gázsütőben is. Bármilyen süti süthető benne :) Pl: piskóta, kevert sütik, muffin (ha van muffin formád),...
2007. nov. 24. 17:54
Én amikor férjhez mentem nem tudtam főzni. Csak ez után kezdtem megtanulni. Először anyukámtól, majd egyre több szakácskönyvet vettem, kaptam, így azokból is tanultam. Amikor a gyerekek megszülettek, utána természetes volt, hogy minden nap főzni kellett, és alkalmazkodni is hozzájuk, hogy mit szeretnek, és mit nem. Magamtól ritkán kreálok, de az új ételekre vevő vagyok.
2007. szept. 24. 12:34
Ha valakinek van szilikon sütőformája, kérem írja meg, hogy hogyan kell használni. mit lehet benne sütni. Nekem gázsütőm van, használhatom-e, mert nem tudok hőfokot beállítani rajta. Már hetekkel ezelőtt megvettem a formát, de még nem mertem használni. Köszi
6. moncsicsi83 (válaszként erre: 5. - Didi74)
2007. szept. 23. 10:58
Várom szeretettel :)
5. didi74 (válaszként erre: 1. - Moncsicsi83)
2007. jún. 25. 16:29
én már régota főzők,és sütők magamtól is szakácskönyvből is .nagyon sok receptem van,nem sokára irok 1párat ide is. egyébként szeretek és mások szerint tudok is főzni-sütni
2007. jún. 25. 13:19

Én kizárólag receptekből főzök.Anyutól,ismerősöktől ill. újságokból,netről összegyűjtött receptekből.Régen ezekkel meggyűlt a bajom,mert sok recept rosszul van leírva,de ma már eljutottam odáig,hogy már ránézésre megtudom állapítani,hogy jól vagy rosszul vannak-e megadva az arányok.

Már gyerekkoromban nagyon érdekelt,főleg a sütés,de anyukám nem nagyon engedett a konyhába.

Csak mostanában jöttem rá,hogy mennyire IMÁDOK sütni-főzni!

2007. márc. 24. 16:20
Így is,úgy is.Koromnál fogva :időtlen idők óta főzök.Már kislány koromban is érdekelt.Probálgattam ezt azt.Kisebb-nagyobb sikerrel.De sosem éreztem a főzést tehernek,Szivesen csinálom,az hogy a családom belefeledkezek az evésbe az asztalnál,mindent elmond az étel minőségéről,de közlik is velem a véleményüket.
2007. febr. 16. 17:51

Én előkapok egy szakácskönyvet vagy egy receptet.

vagy kitalálok magam valamit.

Vagy egy receptet átalakítok.


(Sajnos sokszor muszályos a betegségem miatt alakítanom rajtuk, de mikor nem voltam beteg, vagyis nem tudtammitől vagyok rosszul, akkor is sokszor variáltam, főleg a fűszereket cserélgettem, adagoltam túl.:))

2007. febr. 11. 19:25

Receptek alapján főzöl, vagy anyutól tanult recepteket próbálgatsz? Esetleg magadtól kísérletezgetsz? Mióta tudsz főzni, és hogyan ment a főzés tudománya?

Szóval minden ami a főzéssel kapcsolatos:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook