Súlyos kismamák (beszélgetés)
Hallé :)
Én első babával 79-ről indultam és 9 kilót híztam.
Másodikkal 7 kilót híztam, vele terhességi toxémiám volt, ami a végén Hellp szindrómába csapott át, de nem a túlsúly miatt (76ról indultam hozzá 172 cm magas vagyok)
A legkisebbel meg 15 kilót FOGYTAM, pedig nem diétáztam, csak pörgés volt a nagyok után :)))))
Mondjuk elég sokáig hánytam a Zalánnal, kb 24-25 hétig, de nem napi szinten. Napi szinten csak émelygés volt reggelente, és kb heti 1-2 hányás... Már bocs a részletezésért :)
Hja és most annyi vagyok amennyivel az elsőt kezdtem, rám is inkább szülés után ragadtak a kilók, ha nem zabáltam kezdett alábbhagyni a tejem... Megdöglöttem az édesért szoptatás alatt, pedig alapból nem vagyok egy édesszájú...
Sziasztok!
Most találtam ezt a topicot mert nagyon foglalkoztat a téma. Sajnos túlsúlyos vagyok és nagyon szeretnénk gyemeket. Most épp egy fogyókúra közepén/ elején, de már jó ideje oda figyelek a táplálkozásomra, de 2-3 kilónál több nem ment le. Sajnos az egész család ilyen. Szeretnék lefogyni a terhesség előtt, de ha egyszer nem megy??? Szóval nem tudom... Jövő év szeptemberétől próbálkoznánk ha lemennének a kilók. Addig adtam magamnak lehetőséget. Ha nem megy le nem tudom mit tegyek..
5 hónapos vagyunk. 8 kg híztam.
Ma a doki közölte, hogy már csak 4 kg hízhatok. :(
Nem akartam beszólni , de ha ilyen egyszerű lenne. Kíváncsi lennék ő hogy viselné, ha heti 2-3 edzésről(kézilabda)letiltanánk.
Nem tudom nekem ez a kismama torna nagyon jön be.
Olyan erőltetettnek érzem.
Diétázni pedig nem fogok. Az én gyerekem nem fog már az anyaméhbe éhezni. Azt eszünk amit szeretnénk és kész. Inkább sétálunk és többet mozgunk.
Én utsó 2 !!! hónapban hiztam meg (15,mára + 5 kg)
Addig csak a pocim volt hatalmas, dicsért a doki, védőnő, közértes, idegenek :)
A stressz is kihathat ám akkor is.
A baba 10 / 10 apgarral, gyönyörűen, egészségesen,erősen született természetes úton.
Legaláb volt erőm :)
Mindenki érzi miből mennyit kell ennie, szerintem ne fogyózzon senki terhesen!!!
Ráér utána meg szoptatás után.
Ismerek ellenpéldát ( a nő vékonyabb mint terhesség előtt,még vizet se nagyon ivott néha,mehogy bedagadjon a lába, de a babának nem volt ereje megszületni,vérszegény lett, most is alig eszik)..
Megéri???
Aki túlsúlyosként kezdi a kismamaságot meg ne aggódjon: ahogy elindul a kölök, lerohangálja fél év alatt :)
Dokim azt mondta, hogy mindig az induló súlyt kell nézni, és attól számítani mennyit hízol. egyébként a túlsúlyos kismamák, mindig kevesebbet híznak, mert jobban odafigyelnek. Én 7 kg-ot híztam és szinte rögtön leadtam. Azt tapasztaltam, hogy inkább utána lehet felszedni a kilókat, a mozgáshiány miatt. Tudod, közért, bank, játszótér haza..........:))
Az előző szülészem nekem is pampogott (jogosan), csak az zavart, hogy mindig a szinésznő nejére hivatkozott, aki csak 7 kg-ot szedett magára, és rögtön le is adta. Tök idegesítő volt ezt 2 hetente hallgatni.Az első gyerek, sőt még a második után sem volt gondom szülés után a súlyommal. Aztán szép lassan...de mindig makk egészséges voltam terhesség alatt.
Sziasztok!
Ennyi gyönyörű gyermeket és pocit!!! Graulálok magunknak! ;-)
57kg voltam, mielőtt KisCsengénk megjelent. Ötletem sincs, hogy mennyi voltam, amikor megszületett. Egyenlőre 23kg-val vagyok több a szülés előtti súlyomhoz képest (már nem sokáig;-)).
Engem zavar a túlsúly, de Apa azt mondja, hogy nagyon szép vagyok (ezért a kegyes hazugságért áldja meg az Isten!
Képek? Jólvan csajok, hát ezt nekem senki sem mondta. Na mindjárt én is teszek fel. Ha rájövök hogy kell ;-)
Szia Fish, én is gratulálok!
puszi
visszavonom a kerdesemet, megneztem a lapokat:)
Vica es vandancsi nagyon suzepek vagytok az eskuvoi kepeken, Vica, gratulalok a babadhoz aki bennek lakik most, es nagyon vigyazz ra:)
koszonom a sok kedves szot!:)
Hat nehez veluk es foleg az elejen volt rossz, mostmar amugy konnyebb veluk mert neha jatszanak egyutt, de sokat veszekednek a jatekokon, mert mindnek ugyanaz kell,es neha siman kinyomjak egymas szemet meg hasonlok, de nagy orom hogy vannak:)
Vica
igen ket lany es egy fiu:) ti babat vartok vagy mar van nektek:)?
Fish! Annyira, de annyira édesek!!! Gratulálok! Két kislány és egy kisfiú? Jól láttam?
Sok erőt kívánok Neked! Azt hiszem, biztos kell!
Szia Fish!
Minden elismerésem és gratulálok!!! Legalább háromszor!!! Nagyon édesek!!! Hogy boldogulsz hármójukkal?
Fish!
gyönyörűek az ikrek!!!!! Gartulálok!
A kisfiú is hasonlít a többiekre? Mert a két lány olyan, mint két tojás!
Van/volt segítséged?
sziasztok, en harmas ikreket szultem es 30 kiloval voltam nehezebb a sok viz miatt, aztan a szules utan ket-3 hettel le is ment. Regi alakom mondjuk nem az igazi mert hasplasztikaztatni kell a hasamat,mert szetjottek az izmok es a koldokom:(de megerte
minden kismamanak sok sikert, es elviselheto nyarat kivanok:)
Szia!
én 95kg-ròl indultam èa 105kg-val mentem szulni.
Szulès utàn 3 nappal màr csak 96kg. voltam,mert lement egy csomò viz.