Stephen King rajongók ide! (beszélgetés)
:)) bezzeg az én gyüjteményem nem nézted meg:))pedig az összes King könyvem megvan.:D
egyébként még én sem olvastam a Rémületet és a Rendcsinálókat de én is hallottam róla hogy vannak bennük közös párhuzamok... ez olyasmi lehet mint a Bilincsben és a Dolores között:)
én spórolásképpen most vampire könyvsorozatot olvasok a második részt. nagyon bejön csak a második rész olyan szomorú:( bár tény hogy még nem tudom mi lesz a vége:))
Ha már új husi vagy Ildi itt nálunk akkor had boncolgassalak:)kicsit;) melyik king könyv a kedvenced abból amiket olvastál?
Szia! :)
Bekukkantottam a fotóid közé (bocs az indiszkrécióért), és totál lenyűgözött a gyűjteményed. Ehhez képest az én tizenhárom King könyvem még szegényes felhozatalnak sem nagyon nevezhető. :))
Persze azért dolgozom a gyarapításán, nemrég ezer forintért sikerült beszereznem a Ragyogás keményfedeles (vagy hogy mondják) kiadását. Az utóbbi idők legjobb vétele volt.
A Coloradió kölyköt olvasta valaki? És ha igen, akkor ő is ideges lett a végén vagy csak én viselem nehezen az ilyesmit?
Jaj, de megleptetek, hogy így beindult a duma party. De jó... Mindig benézek és semmi különös....
Ildi köszöntünk körünkben :)
Én még egyik könyvet sem olvastam, még előttem van minden könyv adta izgalom :D De ami késik az nem múlik.
"a Rendcsinálók őrült rendőre"
Akarom mondani a Rémület a sivatagban őrült rendőre.
Úgy rémlik (rég olvastam ezt a két könyvet) név és részben karakteregyezések vannak benne (pl. a Rendcsinálók őrült rendőre ugyanazzal a névvel de egy vadiúj pozitív karakterrel bukkan fel), és a Rendcsinálókban is ugyanaz a gonosz erő mozgatja a szálakat, mint a Rémületben csak kicsit másképp. Ennél többet nem kotyogok ki, mert a sztori tényleg ötletes.
A Setét torony sorozat nagy adósságom King-téren, kicsit félek belekezdeni, de előbb-utóbb muszáj lesz, végül is valahol megkerülhetetlen mű (főleg, ha rajongó vagy).
Szia!
Én olvastam mindkettőt. :) Nekem a Rémület a sivatagban jobban tetszett, de a Rendcsinálók se rossz, bár szvsz King gyengébb regényei küzül való. A sztori ötletes és izgalmas, de a szereplőkkel valahogy nem tudtam annyira együtt élni, mint a többi könyvében (nem is maradt meg bennem emlékezetesebb karakter ebből a művéből).
Majd írd meg hogy tetszett, hátha megjön a kedvem az újraolvasáshoz. :)
Ilyet én is szoktam csinálni. :)
Az "Az" már vagy három éve ott figyelt a polcomon, mire elolvastam (imádtam). Valahogy megnyugtató volt az érzés, hogy van mihez nyúlni, ha minden kötél szakad. :)
Sziasztok!
Megvettem ma a Rendcsinálókat. Most olvasam a wikipédián, hogy a Rémület a sivatagban ikerregénye... Utóbbi egyik kedvencem Kingtõl, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a Rendcsinálók. Van valaki, aki már mindkettõt olvasta?
"most King könyveim spórolásban vannak"
Tartogatod őket ínségesebb időkre? :)
helo mindenki:)
a végítélettel én is szemeztem régebben de bevallom nem olvastam el még, lehet azért mert nagyon betett a film által okozott csalódás.. viszont szerintem elolvasom majd én is valamikor. még nem tudom:) most King könyveim spórolásban vannak:)
Sziasztok!
Klassz, hogy megtaláltam ezt a topikot, mert én is nagy rajongója vagyok a majsztrónak. Pár éve kicsit kiábrándultam ugyan belőle (vagy inkább csak telítődtem vele), de idén gyors egymásutánban elolvastam tőle az Atlantisz gyermekeit meg a Tóparti kísérteteket, és ezekkel engem újra megvett kilóra. :)
Mostanában szemezek a Végítélettel, de kicsit ódzkodom tőle, mert nem vagyok oda az ilyen posztapokaliptikus sztorikért. Másrészt viszont állítólag ez az egyik legjobb könyve, szóval nemtom mitévő legyek...
Értem. Egyébként szét néztem, ahol én esetleg tudtam volna, ott nincs... :(
Remélem azért találsz majd valahol.
Nem, még sokat nem; pl. nem olvastam még:
Atlantisz gyermekei
Christine (ezt csak filmen láttam),
Ezüst pisztolygolyók (csak most vettem),
Bilincsben
A halálsoron
Lisey története
Blaze
Rémálmok és lidércek
Szóval, van még mit pótolnom:)
Köszi az infót. megnéztem az ízelítőt, tetszett. Kíváncsi vagyok nagyon az egész filmre!
Egyébként én is ugyanazon a véleményen vagyok. Simán csinálhatott volna belőle regényt is, nem csak novellát! Na filmre fel! Persze ha megérkezik :)
köszönöm mindkettőtök válaszát!
Csak ez volt meg az antikváriumban tőle, meg a Christine, de az nagyon rongyos volt
(amúgy nekem eddig csak a Holtsáv és a Ragyogás volt meg, a többi művét kölcsön kaptam vagy könyvtárból olvastam)
Sziasztok!
Moncsi, a Dolan film már kész, bár nálunk még nem elérhetõ. Azt sem tudom, hogy mozifilm e vagy csak dvd-n adják ki. A történet nekem is nagyon teszett, bár szerintem kicsit rövidke. King írhatott volna belõle egy könyvet, nem csak egy novellát. A filmben biztosan több lesz a történés :) Itt egy kis ízelítõ belõle: [link]
Kansas azt írta, hogy õszel Mo-n is megjelenik a Just after sunset.
Jaj de jó, hogy feléledtünk, van egy kis élet :)
kaaskajope, a Dolan és a Cadillac tetszett? Nekem nagyon. Az volt az egyik kedvenc történetem a könyvből. Várom már a filmet, kíváncsi vagyok milyen lesz... Azt mikorra is ígérik? Ha jól emlékszem idén kezdték el forgatni, ugye?:)
A Just after sunset-ről én nem hallottam. A Blaze elméletileg most augusztusban jelenik meg. Aztán majd látjuk mi lesz. Irigykedem azért egy kicsit, felétek sűrűbben jelennek meg könyvek...
hjaniko: Nekem tetszett az ezüst pisztolygolyók, habár tényleg egy kicsit rövidke :)
köszike:)
bár akkor nem értem mért a rémálmok és lidérdek pakkban volt hm...érdekes.. de akkor is akkor is tökjó volt:))
Szia!
Megnéztem a wikipédián :) Magyarul Csatatér a címe, az Éjszakai műszakban található.
elvileg ősszel jön a novellás kötetjje. októbre felé:D
ti figyi, segitsetek már. letöltöttem egy King kissoroazatot. elvileg a Rénálmok és lidércek bár csak angol. megnéztem tegnap az első részt, de nem tudom melyiik novella lehet:(
Battleground - nak írták a címét.
egyébként tök érdekes mert egy bűdös szót nem szólnak az egészben:D
kb arról szól hogy egy pasi babákat gyüjt, és a kis minikatonái elkezdenek lövöldözni rá.. támadni... amolyan chippkatonás filingje van. de a poént nem mondom el.
van valakinek ötlete melyik novella lehet ez???mármint a könvben:D