Spórolás, költségmegtakarítás, költségcsökkentő, optimalizáció tippek, ötletek, ötletbörze. (beszélgetés)
Sikerült meghallgatnom a miniszterelnök úr rádiós nyilatkozatát, amiben azt mondta, hogy sporoljunk, vagy keressünk több pénzt, amivel a megnővekedett költségeket fedezni tudjuk.
A sporolásnak mi a minimum határa?
Egy nyudíjas, vagy egy kisanyuka táppénz alatt hogyan tud több pénzt keresn
A tésztagép nagyon jó! Én imádtam tésztát készíteni.
A házi tészta kilója 1800-2000,-Ft nálunk a piacon
Kaptam valamikor egy olasz gyártmányú tésztagépet. 6 féle tésztát képes gyártani és 7 fokozatban nyújt. Megvallom ki sem próbáltam eddig, de a napokban elővettem és rájöttem, ez nagyon jó !
Először csak kipróbáltam mindegyiket különféle tésztákkal és formákkal.
Tegnap viszont feltörtem 10 db tojást belegyúrtam annyi lisztet amennyit felvett (1 kg.) és cérnametéltet készítettem. Élveztem a munkát, a tészta gyönyörű lett. Úgyhogy folytatom, ebből lesznek a tartalékaim. Tarhonyát rendszeresen készítek minden évben.
Ilyeneket soha nem eszem.
A férjem és a fiam néha mákos tésztát. (egy évben kb. háromszor)
149 től még drágábban nem vettem lisztet(penny)
Én nem csalódtam a BL 55 lisztben.
"10. A klímakészülék kiválasztásakor tartsa szem előtt, hogy mennyire zajos a készülék, hova kerül felszerelésre, és mekkora a villamosenergia-fogyasztása; valamint használata közben tartsa az ablakokat zárva."
Zseniális tanács. Sokat gondolkodhattak rajta 😝😝😝
Az elmúlt 2 évben már sonkatökből készítem a lekvárt. Egy db. sonka tökhöz 2 db savanyú almát. A legvégén kevéske citromlével ízlés szerint ízesíteni.
A net-en található "narancsos répalekvár" recept szerint csinálom, csak a cukrot kb. tizedét rakom bele annak, amit ír: inkább ízlés szerint. Dunsztolni nem kell... egyszerű és nagyszerű. Palacsintába, egyéb sütibe, nyalánkságnak. Érdemes kipróbálni. Nekem nagyon bejött.
Na jó, de csak vannak erre emberek, szokták járni a tanyavilágot, kinek miben segíthetnek, bevásárlás, takarítás, ők látják, hogy ki az igazán rászoruló.
No meg itt vannak, akik 5-6-7 gyerekkel sírnak-rínak, valahogy nekik is meleg kell, nem lehet a fél ország hajléktalan!
Csak én még 1 mondatot nem hallottam, hogy kiknek lesz kivágva a rengeteg fa. A kereskedő erre az árra még mit tud rátenni?! Ingyen meg ő sem hülye, hogy kivigye. Vagyis ingyen, vagy áron alul adja. Ezért kellett volna az önkormányzatnak megszervezni, hogy az igazán rászorulóknak tessenek kivinni, ingyen. Ott vannak a katonai teherautók, lehet indulni! Vagy hallott valaki ilyesmiről?
Hogy erdei m3, vagy mi, azt nem tudom, de tény, hogy rohadt drága, ezt te is tudod, régen mondtad, hogy baj lesz a tűzifával.
Valamit azért rá kell tenni a tésztára.
Egy fél kiló túró cirka 1000 Ft. Tejföl az egekben.
Krumplis tésztához krumpli kilója 400, hagymáé 500.
Bolognai, tonhalas, stb, arról már ne is beszéljünk.
Rezsivel nincs spórolni valóm, szerencsére.
Mégis körül néztem kicsit hogy kompenzálhatom a drágulást.
Nem pazarlok,, jó néha előfordul a kajával hogy valami kimenős,de ritkán.
Amit most itthon látok az a tisztító szerek,tisztálkodó szerek sokasága és kb mindenből a legdrágább.
Szóval biztos jöhet olcsóbb fogkrém, tusfürdő,szappan,sampon,mosószer, mosogatószer,stb.
Domestos (800 ft) jó a hipó is.
A klotyóban is tök fölös ez a beakasztós illatos bigyó,nem is illatos,,nem is tisztít,,, felesleges.
Öblítő sem kell feltétlenül,,mert a trutyit megint csak pucolhatom utána valamivel.
Papírzsepi,klotyópapír is lehet olcsóbb,,,ha nem is a legvékonyabb.
Ilyesmik,,,szerintem elég jó összeg lesz ha átállítok,nem a legolcsóbbra csak lejjebb adni.💁
Azzal tudnék, hogy kihúzom a 2 db világitós órát és ha nem megy a két tv akkor azt is a modemekkel? És minden nap visszadugom?
Ez kb havi szinten mennyit jelentene? Tudja valaki?:)
Szociális tűzifa.
Hát na. Az is egy szép baleset. Egyszer másztunk bele a kihordásába, soha többet.
Egetverő ötletem nincs, eddig sem pazaroltam soha semmivel.
Nem parázok ezen. Majd meglátom mi lesz, ráérek akkor.
Ez akkor is horror 😱
Asszem R-t seggbe rúgom, hogy bacca be a pecacuccot a garázsba és lóduljon meg nepperkedni.
További ajánlott fórumok:
- Élettársi költségmegosztás
- Őszi ötletbörze
- Digitális mérő vagy a sima (ampullás) költségmegosztó a jobb (olcsóbb)?
- Régi költségmegosztó ("hőmennysiégmérő") cseréje új digitálisra kb. mennyibe kerül?
- Doprimo költségmegosztó van az új albérletemben. Hogyan működik?
- A költségmegosztó berendezés kinek a tulajdona?