SpermaJOGOK, avagy a férfiak is dönthessenek, akarnak e gyermeket! (beszélgetés)
Az egészet nem olvastam végig, de erre még reagálok.
Nem nagyon szokott előfordulni, hogy kést szegeznek egy férfi torkához, hogy és közösülésre kényszerítik. Ilyet nőkkel szoktak tenni. Szerintem az aktust ráutaló magatartás szerint lehet értelmezni, mint a software-eket. A használattal a felhasználó elfogadja a felhasználási feltételeket. Ha bármi nem tetszik, ne használja, ha pedig él vele, minden következményét vállalja. Annyi meg már csak összeállt a legtöbb férfi agyában, hogy szex=terhesség lehetősége.
Én akárhogy képzelődök, annyira nem tudom őket sajnálni. A férjem ragaszkodott a gumihoz, mert kezében akarta tudni az irányítást. Kb. 5 év után volt, hogy kockáztattunk valószínűtlen napon. Én biztos vagyok benne, hogy a gyerekéről mindenképp gondoskodna, ő pedig tudja rólam, hogy szándékosan nem okoznék "balesetet".
Hibaszázalék van. Én sokáig azt hittem, és hiszem most is, hogy csak tervezett gyereket szeretnék. Most ezt gondolom, de nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy képes lennék tartani magam hozzá, ha már a hasamban lenne.
Egy nőnek sem "fizet" senki kártételt azért, ha lelkileg tönkre megy vagy ha fizikailag megsérül művi vetélés alatt. Rohadt egyszerű egy pasinak azt mondani, hogy menj és kapartasd ki.
Meg kell válogatni kivel fekszünk össze és a fogamzásgátló módszereket, utólag meg már nem kell rinyálni. Én nem sajnálom azokat a nőket, akik apa nélkül tartják meg a becsúszott gyereküket. Vessen magára, ha egyedül marad! De a pasikat sem kímélném. Ha felkoppintani képes volt egy nőt, akkor fizessen! Hozzá tenném, ezzel még így is könnyebb dolga van.
Kíváncsi voltam, hogy mégis honnan fúj a szél.
Ha egy férfi semmiképp nem akar gyereket, akkor ne szexeljen.
Nehéz elképzelned, hogy a férfiak azért szeretnének kibújni a gondoskodás kötelezettsége alól, mert senki nem kérdezte meg őket, hogy szeretnék-e a gyereket?
A gyermek megszületése egyedül az anya döntése, még is elvárjátok, hogy minden zokszó nélkül a férfiak osztozzanak a felelősségben!
Szerintem minden gyerek fogantatásához 2 ember kell.A férfi sem kevésbé mint a nő.
A gyerek szempontjából pedig mindegy a szándék,akarták vagy sem.Így szerintem nem jogos,hogy ki lehessen bújni a kötelesség teljesítések alól.Egy élő emberről beszélsz nem egy tárgyról,ami kell vagy nem el lehet dönteni.
Itt nem az a kérdés, hogy az eset megtörtént-e vagy sem!
A kérdés az, erről mi a véleményed és miért az ami!
Pedig megtörtént!
Annyiban hamisítottam, hogy amikor történt, még nem volt videó, és újságokat találtak. Ezt azért tettem, hogy könnyebben el tudják képzelni a későn születettek is:-)))
1980 körül jelent meg a Magyar Ifjúság lapjain.
Nem előlegezi meg az állam!
Ki kell előre fizetni!!!
Polgári perben nincs előleg!
Kénytelen voltam sarkosan fogalmazni, az volt az érzésem nem tudod megérteni a problémát!
A válaszod be is igazolta ezt az érzésemet!
Van egy még cifrább történetem:-)
Két barátnő - 16 évesek - megtalálják apa rejtett kazettáit és a látottakon felbuzdulva kipróbálják a leszboszi szerelem gyönyöreit. Az esemény kellős közepén érkezik haza egyikük unokatestvére. Beszáll a játékba.. Annak ellenére, hogy nem hatol be egy lányba sem az unokatestvére mégis teherbe esik. Bizton állítható, hogy a barátnő végezte a "mesterséges megtermékenyítést". Ki az apa??? A kérdés költő, mert a családjog értelmében a fiú!
Azt gondolom érdemes lenne legalább ezen beszélgetés keretein belül elvonatkoztatni a gyermek érdekeitől!
Így lehetőség nyílna egyenlő mércével mérni a férfi és nő tetteinek az etikai súlyát!
Ilyet felesleges írnod rólam, ez soha nem történne meg. :D
Én se írok arról, hogy te ha bűnelkövető lennél...
De egy babáért ketten vagyunk felelősek, ketten vállaljuk, mert szeretjük egymást. Tehát hülye a kérdés!
Mindenkinek joga van dönteni a saját élete felett. Nőnek is, férfinek is.
Minek mindig a másikat hibáztatni?
Szerintem ez a szánalmas..
Ennek az egész témának annyi a lényege, hogy egy felelősségteljes pasi úgy dönt, ahogy akar, de döntsön, és ne sodortassa magát!
Ha óvszert használ, eldöntötte, hogy Ő nem szeretne gyermeket. Ha nem, és esetleg másra bízza, vagy még az sem, akkor egyszerűen így járt.
Ez a döntés. (a becsúszás a 0,1 % most nem játszott)..
Szóval minden pasi úgy számol el a spermájával, ahogy jónak látja. De számoljon vele, s legyen felelősségteljes, és ennyi..
na hát, ilyen esetben azért ne a nő legyen már a nagyobb áldozat.... pláne, ha ő is félrejárogat...... Le lehet hordani sokmindennek, letojom, de én az ilyen nőt kicsit se sajnálom....
Valójában, én inkább úgy gondolom, h mindketten a saját hülyeségük áldozatai.
Ha az anya azt mondja, nem volt mással szexuális kapcsolata, a férj pedig nem volt Ugandába nem rendelik el a vizsgálatot!
Innentől, hogyan veszel ellenőrzött körülmények között mintát a gyermektől és az anyától???????????